Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

ПО-КОЕ ВРЕМЕ КЪЛВЕ НАЙ-ЧЕСТО БЯЛАТА РИБА ???
Модератор: sapuna
Re: ПО-КОЕ ВРЕМЕ КЪЛВЕ НАЙ-ЧЕСТО БЯЛАТА РИБА ???
днес ходих рано сутрин 6:30 бях на яз.Одринци времето беше ужасно превалявания,вятър,студ мислех че съм олучил деня но само съм мислил имах идеални рибки за стръв, на селикон пробвах но още я няма според мен.
Пък на Плачидол близо до гр Добрич миналата седмица искарахме бяла риба на селикон кам 1.3 кг. и се не надъхах
но съм си останал с надъхването и незнам как ще издържа тая забрана !

Пък на Плачидол близо до гр Добрич миналата седмица искарахме бяла риба на селикон кам 1.3 кг. и се не надъхах
но съм си останал с надъхването и незнам как ще издържа тая забрана !

- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
на Одринци сигурно ще е разрешено през забраната,
колега, на Плачи дол на малкия ли хвана бялата,
на какъв цвят и колко голяма рибка използва
колега, на Плачи дол на малкия ли хвана бялата,
на какъв цвят и колко голяма рибка използва
Аиде бе хора някои не е ли излизал да троли даите някжа информаця бе хора
благодаря

Още е много ама много рано да се говори за тролене. Бялата е най-активна преди мръстенето и следтова до края на юни, съответно и това е най-доброто време за тролене, после през септември и октомери пак почва да се групира. Юли и август се разпръсва и се вдига от дъното заради термоклина, затова трябва да се търси повечко. В студените дни на джигове по дъното. Сутрин на развиделяване и вечер преди здрач през топлите месеци и по обяд през зимата и ранна пролет. Естествено трябва да се отчита надморската височина на водоема заради разликите в настъпването на сезоните.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Тролене за бяла риба след 1април, ако пролетта е топла, може и сега , но с ледоразбивач и нова тема в "неуспешни"kvt написа:Аиде бе хора някои не е ли излизал да троли даите някжа информаця бе хора![]()
![]()
![]()
благодаря

На платено не одим !
колеги от Карджали споделиха ,че от 25 февроари в минали години са имали слука и то не лоша около с. Сухово ако ви говори нещо . Аз сам новобранец и затова распитвам потпитвам от тук отам
-
- кандидат преподавател
Миналите години са си минали години.Тази година бялата риба,която плуваше под Сухово и кълвеше на въдиците на кърджалийски и смолянски колеги,се намира във фризерите в магазинчетата в Голобрад,Брезен и най-вече в самото Сухово.От м.октомври насам редовно надвечер зоната около моста и околните заливи се тарашат подробно с мрежи,та си прави изводите...
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
според мен пролетния сезон може да даде бяла но пък е много кратък,трябва да се уцели момента когато вече е хвърлила хайвера и баш тогава да се търси,но като че ли повече на естествена стръв...на плувка на рибе или на грозд торен червей на малка дълбочина привечер в близост до брега
Казва ли са ми ,че Бялата риба след като хвърли хаивера си го "охранява" стръвно и обикаля около него докато се поразвие.Какво е вашето мнение
Може ли , ако има логика твардението по горе , най доброто времеПО-КОЕ КЪЛВЕ НАЙ-ЧЕСТО БЯЛАТА РИБА е точно това време

Че е най-доброто време е вярно , обаче обикновенно това е средата на април, началото на май, а както знаем всички тогава риболова е забранен...kvt написа:Казва ли са ми ,че Бялата риба след като хвърли хаивера си го "охранява" стръвно и обикаля около него докато се поразвие.Какво е вашето мнение![]()
![]()
Може ли , ако има логика твардението по горе , най доброто времеПО-КОЕ КЪЛВЕ НАЙ-ЧЕСТО БЯЛАТА РИБА е точно това време
![]()

И още . Хайвера се пази от мъжките. Излавяйки пазачите на гнездата, хайвера остава без охрана и е апетитна плячка за костурчета, слънчевки и друга хайвероядна сган. Личното ми мнение е, че бялата риба не е толкова широкозастъпена във водоемите и такова вмешателство в популацията й е най-малкото вредно
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Благодаря за добрата информаця ще запомня казаното от Кърцата
добре е да се казват нещата които знаеш много е трудно да тарсиш от тук от там информаця

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:

Тези снимки са от Жребеца 01.03.2008, в разгара на сезона. Сами си направете изводите кога трябва да започне да се търси.
Ех да си спомня и аз Жребеца месец март 2008, и то 15-ти тодоров ден.

Това на тролинг ли е toshko , красавица ?
Тогава фанахме само на туистери, тва ми беше подаръка за именния ден
, за тролинг беше рано.