За риба около гр. Търговище

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
hristo2201
новобранец
новобранец

Re: За риба около гр. Търговище

Мнение от hristo2201 »

Жалко, че е даден под аренда. беше най-удобното място за риболов до Търговище
Рибо-love!
Нито е рак, нито риба, но кълве - що е то?
Отг. охлюв :D
Изображение
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Колеги, някой има ли скорошно инфо за Фисека? Пускат ли, не пускат ли...Такса...Ще ми се да половя костурец там. :roll:
Аватар
evilduck
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от evilduck »

Вече не пускат,но дори и да те пуснат костуреца е меко казано съмнителен като риболовен обект.Язовира в зарибен с шаран и не пускат риболовци.А едно време какво беше ехе :rolleyes:
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Тюх, пропадна ми замисълът. :lol: Мислех да изпия един компот в съседната околия, а сега ще трябва да го сторя на домашния гьол. :lol:
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Колеги, втори опит. :lol: Не знам що, но Фисека ме тегли нещо и ми е на сърце. :oops: Миналия месец минавах покрай язовира и видях хора да ловят там. Та, някой чувал ли е дали наистина пускат, или аз съм видял някакви вътрешни хора и дали има шанс за костурец? :)
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Доста рядко се пише в темата , та да споделя нещо актуално.В събота следобяда посетихме с баджанака яз.Съединение откъм стената - капо, после се качихме под с.Бистра на плиткача - отново капо. В неделя наш познат от Търговище ни заведе на Тича на някакъв залив Боба му викаха , там се получи прекрасен риболов. Въпреки вятъра от 8 до към 14ч успяхне тримата да дръпнем близо 20кг риба , основно таранка ,малко платика , бабушка и няколко хубави уклея. Рибата я хванахме основно на плувка с директните сопи. Аз отначало тръгнах с фидера на около 40м, нямаше риба, приближих на 25-30м , взех 4-5 риби, но като се нареди рибата пред нас минах на директния. Дълбочината беше 3,5-4 м , такъма не беше нещо особено , повода да лежи на дъното беше хватката , рибата вземаше много вяло, в смисъл много пъти лапаше куката без да индикира кълване , и колко кълванета не сме усетили от вълничките. Най -добре даде на торен червей , на белия по-слабо. Храната ХХЛ и на Филстар с пинки и бял вътре.Въпреки прекрасния резултат от лесния според мен риболов имаше колеги край нас , които станаха с по 1-2 риби .Отдавам го на по-грубите плувки , с които ловяха и на храната.
п.п. За първи път бях на този язовир и останах очарован от природата и от разнообразието и количеството на риба .Пожелавам на колегите ,които ходят на Тича, много емоции тази година и пазете си язовира - уникален е !
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Силен риболов на Тича през ранна пролет си е постижение, до колкото знам там рибата тръгва малко преди забраната. :)
А тоя въпросния залив къде точно се намира, горе-долу имаш ли представа поне около кое село е? :)
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Sleepwalker_ написа:Силен риболов на Тича през ранна пролет си е постижение, до колкото знам там рибата тръгва малко преди забраната. :)
А тоя въпросния залив къде точно се намира, горе-долу имаш ли представа поне около кое село е? :)
Сега го вдях на гугъл земя - под с.Кьолмен първия залив . От селото минахме през една нива и после вдясно се върнахме малко Успех колега :D
valeripetrov
новобранец
новобранец

Мнение от valeripetrov »

Някаква информация за яз.БЕЛИ ЛОМ ?
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

ribarshe написа:
Sleepwalker_ написа:Силен риболов на Тича през ранна пролет си е постижение, до колкото знам там рибата тръгва малко преди забраната. :)
Сега го вдях на гугъл земя - под с.Кьолмен първия залив . От селото минахме през една нива и после вдясно се върнахме малко Успех колега :D
Благодаря! :wink:
ra1nbow
новобранец
новобранец

Мнение от ra1nbow »

и аз питам за информация за бели лом или ястребино дали е тръгнала и там рибата ?
mishkata_mp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mishkata_mp »

питанки много отговори малко, поне са изчерпателни. надявам се повечко колеги да споделят информация
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”