Варна?

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

КОЛЕГА МАРТО напиши ми дефиниция на трал,се ми се струва,че един от нас бърка.НАСЛУКА :lol:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Трал това е да закачиш куки за трал или тройки и накрая едно улово да хвърляш и да вадиш рязко и да се надяваш да хванеш някой риба през тялото :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

kalkan4o написа:Трал това е да закачиш куки за трал или тройки и накрая едно улово да хвърляш и да вадиш рязко и да се надяваш да хванеш някой риба през тялото :wink: .
това е тармък - Калканчо :wink:
Красимир от Балчик
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

E тука по нашия край търмък или трал едно и също.

Ако това както ти казваш че са различни понятия обясни :wink: .
snegk

Мнение от snegk »

Калканчо ти си морско чадо,трал е една голяма като чувал мрежа, пускана от корабите и влачат.Иоттам идва думата траляне. :lol:
elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elektronchika »

я и аз да попитам нещо, на коя буна казвате "Буната на НОЙ"? Първа, втора, трета?
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

snegk написа:Калканчо ти си морско чадо,трал е една голяма като чувал мрежа, пускана от корабите и влачат.Иоттам идва думата траляне. :lol:
Е па нали говориме за въдици.

Тука си наричане търмъка и трал пък ако щете вярвайте.Като кажеш трал с въдица никой няма да ти каже че закачаш мрежа и вадиш :wink: .

Иначе за трала от лодка си прав че е с мрежа.
Hristo
новобранец
новобранец

Мнение от Hristo »

Колега elektronchika буната на Ной е на кабакум или Журналист незнам кое от двете ти звучи по познато НОЙ е хотела на плажа до буната!
Todor Vasilev
новобранец
новобранец

Re: Варна?

Мнение от Todor Vasilev »

Колега:зависи каква риба ти се лови.В момента излиза кая и илария
каята на дъно а за страв скарида .Иларията на валнолома в момента
я ловим на бомбарда ЗАДАЛЖИТЕЛНО потъваща .Може и на плувка
но зависи от температурата на водата .сега е 12-13градуса още е
хладна и рибата е малко по далбоко.
nasluka
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Все още е рано за бомбарда,рибата не гони,а предпочита статична стръв,каквато може да се поднесе на дъно и най-удобно на плувка,както каза колегата.За илария най-бързия метод на ловене е на плувка,стига да уцелите местенце,на което да я има и да няма много колеги,понеже става много калабалък и стават фалове като оплитания,късания,губене на време и на такъми,и най-вече нерви!Естествено методът зависи и от мястото.

Ако имате мераци за бомбарда-вземете по една плаваща,понеже има възможност да се води съвсем бавно по повърхността,а потъващите много бързо потъват и ви задължават да водите по-бързо.
На бомбарда първите и удари тая година бяха от заргани,за сега илария нямам уловена.По принцип иларията се лови на бомбарда,когато се събере на огромни пасажи и започне да пасе по повърхността на водата,така че за сега най-удачно е на плувка,или дъно.Ако искате да стреляте с бомбарда,или булдо-зарганите по буните,а не илариите,за илариите почакайте още малко.

Това е от мен и наслука на всички!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
biboin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от biboin »

Колега snegk около влас излиза ли нещо интересно :?:
Последно промяна от biboin на Вто Май 08, 2007 8:52 pm, променено общо 1 път.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Камбата написа:Все още е рано за бомбарда,рибата не гони,а предпочита статична стръв,каквато може да се поднесе на дъно и най-удобно на плувка,както каза колегата.За илария най-бързия метод на ловене е на плувка,стига да уцелите местенце,на което да я има и да няма много колеги,понеже става много калабалък и стават фалове като оплитания,късания,губене на време и на такъми,и най-вече нерви!Естествено методът зависи и от мястото.

Ако имате мераци за бомбарда-вземете по една плаваща,понеже има възможност да се води съвсем бавно по повърхността,а потъващите много бързо потъват и ви задължават да водите по-бързо.
На бомбарда първите и удари тая година бяха от заргани,за сега илария нямам уловена.По принцип иларията се лови на бомбарда,когато се събере на огромни пасажи и започне да пасе по повърхността на водата,така че за сега най-удачно е на плувка,или дъно.Ако искате да стреляте с бомбарда,или булдо-зарганите по буните,а не илариите,за илариите почакайте още малко.

Това е от мен и наслука на всички!

Аз лично на морска гара ловя на качествена потъваща бомбарда на 2 метра Exori и хващам колкото и плувкарите.Но на бомбардата удрят по едрите боклуджи и няма гаден гюмюш.Цялата работа е в бомбардата,с моята бомбарда ако спра да въртя няма да потъне на повече от 2 метра...вярно скъпичка е ,но си струва. :wink:
kokicha
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Днес на нефтеното пристанище

Мнение от kokicha »

Абе неска реших да отида за риба ...! Отидох на Аспарухово (плажа) буната. И гледам от другата страна ... вадят илария ...! Отидох аз там... на нея местност и викат "Нефтеното пристанище" е та там имаше много народ! Излиза МНОГО и Едричка илария, на дъно, но е много навътре! И те там изкарах и тая писия :)
Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Днес на нефтеното пристанище

Мнение от Камбата »

Нещо ново за лефера,някой зивадил ли е риба?Рано ли е още,или е време?Имам мерак да пробвам,ама се чудя дали има смисъл,та кажете ми!Иначе иларийки и меджит редовно мога да си хващам,същото и за таранките в микро язовирчетата.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Meraklia
новобранец
новобранец

Мнение от Meraklia »

Днес прескочих до Ной. Бях насторен за илария, обаче нещо пак ми се размина. Не съм съвсем сигурен, но останах с впечатлението, че не само при мен беше така. В крайна сметка пак се закърпих положението с попчета - 52 парчета ама дребни... Някой днес бил ли е на Ной, да каже как е било преди обяд ?
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”