Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

покупка на грипер
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- ynovi
- научил се да хвърля
Re: покупка на грипер
Абсолютно! И аз така правя. Аз затова не ловя риби с такива размери, че да мога да ги извадя с ръка.Vid написа:Принципно си прав колега, Но моето старомодно мнение е - ни кеп, ни грип при спин риболова. Всичките си закачени рибки ги хващам с гола ръка. Защото, кепа е доста неудобен за носене, особено при по дълъг преход и газене и защо е нужно да се мъкне?
Основен и задължителен инструмент без който не може никой спинингист са кохерите..

Иначе уж за удобство бях си взел ей този сгъваем кеп: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3154 И наистина е удобен и прибран като е сгънат, и не пречи. На сайта обаче не може да се види в сгънато положение колко е малък. Разгъванeто му с една ръка, едновременно държейки въдицата с хваната риба с другата е малко кофти, не ме кефи като упражнение и не го нося.

- КалинПетров
- разбира нещата
А аз колега имам една щипка на рапала, която прилича на големи клещи.
За мое нещастие единственото с което съм я пробвал беше, една кутия с батерии около 5 кг.
Справи се повече от отлично с нея
))
Утре съм на Копринка.
А дано да има честа да се пробват моите клещи
Иначе си бях поръчал първитя грип на коелгата, но ми се обадиха че го нямало в наличност
За мое нещастие единственото с което съм я пробвал беше, една кутия с батерии около 5 кг.
Справи се повече от отлично с нея

Утре съм на Копринка.
А дано да има честа да се пробват моите клещи

Иначе си бях поръчал първитя грип на коелгата, но ми се обадиха че го нямало в наличност

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Не го виждам как ловите рибите с голи ръце - аз рибата на брега не мога да я задържа, камо ли да я набарам с ръка до де е във водата и още се бори. Пък и да си призная, ме е малко шубе да я хващам, до де едната кука на воблера виси някъде отстрани и всяко шавване на рибата може да ми я забие в ръката. Затова се разхождам с кеп - телескопична дръжка, достатъчно голяма глава и компактно прибрано положение. Виси ми отстрани на раницата и при нужда лесно го вадя и ползвам.
- Vid
- кандидат преподавател
Интересно ми е дори като я хванеш с кепа, после как вадиш куките от устата на рибата? Не ли я хващаш с ръка при което рибата пак скача? или я настъпваш с крак и ползваш кохери?Sleepwalker_ написа:Не го виждам как ловите рибите с голи ръце - аз рибата на брега не мога да я задържа, камо ли да я набарам с ръка до де е във водата и още се бори. Пък и да си призная, ме е малко шубе да я хващам, до де едната кука на воблера виси някъде отстрани и всяко шавване на рибата може да ми я забие в ръката. Затова се разхождам с кеп - телескопична дръжка, достатъчно голяма глава и компактно прибрано положение. Виси ми отстрани на раницата и при нужда лесно го вадя и ползвам.
Я рибите си ги хващав с ръка, малките - примерно кефала през тялото, а големите за хрилните капаци, последното ни най малко не уврежда рибите, дори смятам ги успокоява за времето докато откача куките.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Не, не ги настъпвам, разбира се. Като я кепчосам, я слагам на земята и вадя куката с малки клещи, евентуално я притискам леко с ръка, но няма проблем. 

- Vid
- кандидат преподавател
Ша ма разбиеш колега...., а как го правиш кога си нагазил до кръста в реката и си закачил рибка? Щот при мен това се случва в 90% от риболовите ми. Тук определено визирам риболов на кефал или распер и големия кеф при спин-риболова на тези риби е газейки-двакайки из реката...Sleepwalker_ написа:Не, не ги настъпвам, разбира се. Като я кепчосам, я слагам на земята и вадя куката с малки клещи, евентуално я притискам леко с ръка, но няма проблем.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- КалинПетров
- разбира нещата
спининг риболова за мен е труден за кеп поне аз не ползвам дори и сега кога ловя морунажи и скобари пак съм без кеп...да не приказваме когато хванеш риба в кепа и почне да скача вътре как се оплита примамката по мрежата....

Reel Tuning
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Аз не газя до кръста, щото реката ни е малка и почти всяко място може да се облови от брега. Да не говорим, че в повечето перспективни участъци е врязана и има висок бряг, което пък не позволява да хванеш рибата. В редките случаи, когато съм наджапал с ботушите, то е на максимум 3-4 метра от брега, колкото да избегна някой плиткаж.Vid написа:Ша ма разбиеш колега...., а как го правиш кога си нагазил до кръста в реката и си закачил рибка? Щот при мен това се случва в 90% от риболовите ми. Тук определено визирам риболов на кефал или распер и големия кеф при спин-риболова на тези риби е газейки-двакайки из реката...Sleepwalker_ написа:Не, не ги настъпвам, разбира се. Като я кепчосам, я слагам на земята и вадя куката с малки клещи, евентуално я притискам леко с ръка, но няма проблем.

Пък за оплитането на примамката решението е просто - мрежичката да е от корда (или там каквато се води), продават се такива. С тоя кеп каквото и да прави рибата, куката после се откача съвсем лесно.

- КалинПетров
- разбира нещата
незнам не обичам да хващам риба по интернет кой както иска да си лови не ме интересува пуснах тема за малко помощ кой грипер да си зема така и не получих отговор но както да е аз си взех вече така или иначе...пожелавам на всичиви много риби в КЕПА и на другите като мен много закопчани рибета със щипките на грипера.Даже искам да сменя темата и да попитам кой какъв грипер използва и дали му доставя удобство....!

Reel Tuning
-
- вече хвърля и на тежко
Е кажи как е .Аз исках да си купя ама ме изпревари. Интересува ме дали 5 л минерална вода ги вдига .
- КалинПетров
- разбира нещата
-
- вече хвърля и на тежко
Благодарско.Много пъти да се наложи да го ползваш.....KalinBoloneza написа:10л вдига без проблем
- КалинПетров
- разбира нещата
мерси и на теб много спорни изгледи с много рибиMonev67 написа:Благодарско.Много пъти да се наложи да го ползваш.....KalinBoloneza написа:10л вдига без проблем

Reel Tuning
- asenfisherman
- ще става разбирач
До скоро и аз не смятах за нужно да ползвам грипер,но човек се учи докато е жив.Поводът да се сдобия с въпросния аксесоар са едни распери по Дунав.Заприходих въпросния такъвKalinBoloneza написа: искам да сменя темата и да попитам кой какъв грипер използва и дали му доставя удобство....!

Поздрави и На слука!