Да се похваля и аз...

Модератор: Paublo_Eskobar

kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Re: Да се похваля и аз...

Мнение от kRaikkonen »

Пробвай да оставиш по-дълги "мустаци" на възела.
Изображение
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

antivik написа:Ще е нормално ако не се научиш да си правиш нормален сто-възел, най-добре от същото влакно коквото е на линията и да са 2 възела...
Колега благодаря за отговора! Стоп възела го правя от същото влакно,да възлите са 2 но пак се запречват!Може ли да ми кажеш как си правиш твоя стоп-възел?
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
byjy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от byjy »

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Те в този линк Барутчията ти го е показал.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Избора на влакно и повод се прави и според самата въдица.На кол за домати няма как да сложиш повод 0.10 и влакно под 0.20.За основно влакно за мач моята база е 0.20 при мачове с акция над 20гр/ако е вярна де :D /.За лайт варианти вече е друга бира-лови се с пелет ваглери,малки кристал ваглери и ваглери не надхвърлящи 6гр при тях влакното може да падне и до 0.13.
Без да съм запознат със строя на мача ти веднага се включвам към колегите предложили ти влакно 0.20.Като новобранец в тоя вид риболов това ти е застраховка,че няма да загубваш количества ваглери :D Като усвоиш тънкостите при този риболов сам ще стигнеш до някои изводи и те ще те насочат в избора за следващият.Голямата акция не е за голяма риба,а за голяма дистанция и тежки ваглери имай това на предвид.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Голямата акция не е за голяма риба,а за голяма дистанция и тежки ваглери имай това на предвид.
Напълно вярно ! :smt023 :smt038
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
prodos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от prodos »

butnik написа:Избора на влакно и повод се прави и според самата въдица.На кол за домати няма как да сложиш повод 0.10 и влакно под 0.20.За основно влакно за мач моята база е 0.20 при мачове с акция над 20гр/ако е вярна де :D /.За лайт варианти вече е друга бира-лови се с пелет ваглери,малки кристал ваглери и ваглери не надхвърлящи 6гр при тях влакното може да падне и до 0.13.
Без да съм запознат със строя на мача ти веднага се включвам към колегите предложили ти влакно 0.20.Като новобранец в тоя вид риболов това ти е застраховка,че няма да загубваш количества ваглери :D Като усвоиш тънкостите при този риболов сам ще стигнеш до някои изводи и те ще те насочат в избора за следващият.Голямата акция не е за голяма риба,а за голяма дистанция и тежки ваглери имай това на предвид.
Съгласен напълно , стига да не ставаше въпрос за начинаещ . По-добре да загуби някой ваглер , отколкото да " загуби " някоя от секциите на мача от неправилно боравене , при оплитане на основното влакно в някоя закачка . Та това което имам впредвид е , че по-тънкото влакно ще го пази от глупости докато се научи да борави правилно .
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”