Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Пъстървови реки
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Пъстървови реки
Имайки едно на ум, предвид споменатите по-горе условности в него...vdo написа:...Най-сигурно е да види списъка с разрешените такива реки,...
Ще е имало някакви слабости във въдицодържателя и/или методата...kostakosta написа:Хмм... тая пролет ходих на Габровница. Риба не фанах, че имаше много буйна вода. Ама ни горски видях, ни табели .

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Модератор
Хм, мога да сложа някъде подобна табела и горския започва да следи за спазването й /на табелата де/. Или пък, при нас в Странджа две години поред беше забранен участък от Факийска река.Ако тази година не е забранено, а пък старите табели не са премахнати ? Което пък е в полза против бракониерите.Забраната е административен акт и трябва да има официално обявление.Неразбория си е, съгласен съм.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Не само там . Има места където висят табели още от татово време а самата забрана там е премахната пак още по негово време . Най-сигурното си е питане в местната къщурка на горските .dantho.mihov написа:... а пък старите табели не са премахнати ?...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Въпросът наистина става все по-актуален. Всеки си забранява каквото поиска. Турга табелата и готово – горски, ловни дружинки, местни бабаити. Някои табели наистина са от Соц-а. Понякога няма табели, няма кого да попиташ и научаваш нещата по трудния начин.
Две неща са сигурни:
- горските имат право в ловните стопанства
- целогодишната забрана си е ясна
Не ми се вярва горските да имат право в цялата територия – извън ловните стопанства, но не съм сигурен. Ще проверя като имам време.
Ще видим – тая година може да опитаме нещо по въпроса.
Две неща са сигурни:
- горските имат право в ловните стопанства
- целогодишната забрана си е ясна
Не ми се вярва горските да имат право в цялата територия – извън ловните стопанства, но не съм сигурен. Ще проверя като имам време.
Ще видим – тая година може да опитаме нещо по въпроса.
- kostakosta
- научил се да хвърля
http://www.mediapool.bg/%D0%BE%D0%BA%D0 ... 52055.html
Това е от 12.05.2009 . Точно преди изборите. Има много интересни коментари. И още повече въпросителни. Като например- къде е публикуван списъка с концесиите и т.н.
Това е от 12.05.2009 . Точно преди изборите. Има много интересни коментари. И още повече въпросителни. Като например- къде е публикуван списъка с концесиите и т.н.
По моите скромни наблюдения, интересът на горските извън ловните стопанства рязко секва. Там келепир за тях общо взето няма. Мога да дам примери, но не искам да го правя открито, по понятни причини.pitcha написа:...
Не ми се вярва горските да имат право в цялата територия – извън ловните стопанства, но не съм сигурен. ...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Верно – на горските рязко секва, но на ония педали – ловните дружинки резко им се увеличава. Не вземат да се отгърмят един-друг тия леваци по-качествено, ми само по двама трима.Мунчо написа:По моите скромни наблюдения, интересът на горските извън ловните стопанства рязко секва.
Най-лошото е, че са много силни, имат яко лоби и става дума за много кинти. Така че – ловните стопанства ги забравете. Дано да спасяваме другото, че....
Като стане дума по тоя въпрос все ми се разваля настроението.
Обаче – Честита Нова Година. Вече започна обратното броене!!!
Е го де е, не остана.
Ами никъде не го намерих в мрежата, хем рових бая заради един планински водоем, който видях с два метра ограда при един от последните ми риболовни излети. Поразпитах, според гаданията на местните "май го е взел някакъв бандит" заедно с концесията върху ловното стопанство.kostakosta написа:http://www.mediapool.bg/%D0%BE%D0%BA%D0 ... 52055.html
kostakosta написа:Точно преди изборите.
Точно там е номера – идат избори и не се знае кой ще остане и кой – не.Бат Стан написа:... един планински водоем, който видях с два метра ограда
И се е започнало последното раздаване /тука разбирай – подаряване сам на себе си/.
Дюни, гори, нови писти над Банско......, гьолчета. Кой каквото добара.
По въпроса за Втори Прозорец през октомври писахме протестно писмо – три клуба. Ние, Хач и Стари Видри. Не знам – Алан може да го е качил на нашия сайт, но май не е.
Пратихме го в МОСВ, ИАРА и Агенция по Горите. Първите две казаха – не е в нашия ресор и са прави. Агенцията по горите ни отсвири, естествено. Щото става дума за много кинти.
Там ситуацията е следната – оградата е сложена от ДГС Родопи като част от проект за изграждане на „База за интензивно стопанисване на дивеча”. Изграждането е с държавни пари, които са на всички. Едновременно с това управлението на дивеча е вече отдадено на частни лица. Слуховете са, че е на собствениците на фирмата за тоалетна хартия и соев сос - „САЧИ”. Като направят всичко с държавните кинти – после ще го подарят на същите тиквеници.
Очаквайте и на много други места. Кражби като за последно. /И на реките – не дай боже/.
Има един единствен начин такива работи да се спрат и той не е с писма и декларации.
Спретваме един протест – 5000 души пред Министерство на земеделието и готово!
Обаче как да го спретнем, като на протеста на видрите вместо 5000 се явиха 50 човека? /А аз мислех, че улицата ще се блокира и маах пеша./
Как – като при отравянето на Искъро в Дружба – на протеста се явиха дваесе души, от които десет бяха квартални бабички.
Как - като на протестите за горите се явиха 2000, вместо 200 000. А първия път беха Сто човека.
Ами за пожара на Витоша, ами за чистенето на Панега – вместо 500 – 15 ......??? Ами за шистовия газ...
Докато сме така - ша си правят каквото поискат!
А ето какво се е случило всъщност –
Когато искаха да лапнат горите /и ще ги лапнат – да знаете/ – по Дунава си казваха – нас не ни засяга.
Когато горя над Бистрица – в Люлин си казваха – ние няма да изгорим.
За шистовия газ в Северна България – в Родопите си казваха – нас нема да ни отрови!
...... Това да ви е познато от некъде?
Очаквайте да се случи и с вашия любим гьол или ряка. Просто идва вашият ред.
Нищо ново под слънцето!
mediapool.bg
19:36 | 09.10.2008
Парламентът реши също така 15 ловни стопанства да останат изцяло държавни и да не могат да сключват договори за публично-частно партньорство. Това са ловните стопанства Алабак, Априлци, Беглика, Витошко-Студена, Мазалат, Миджур, Родопи, Росица, Чепина, Борово, Ракитово, Сеслав, Девин, Женда и Разлог.
19:36 | 09.10.2008
Парламентът реши също така 15 ловни стопанства да останат изцяло държавни и да не могат да сключват договори за публично-частно партньорство. Това са ловните стопанства Алабак, Априлци, Беглика, Витошко-Студена, Мазалат, Миджур, Родопи, Росица, Чепина, Борово, Ракитово, Сеслав, Девин, Женда и Разлог.
- stankof
- ще става разбирач
Здравеите многоуважавани колеги от "Балканка"!pitcha написа:kostakosta написа:Точно преди изборите.Точно там е номера – идат избори и не се знае кой ще остане и кой – не.Бат Стан написа:... един планински водоем, който видях с два метра ограда
И се е започнало последното раздаване /тука разбирай – подаряване сам на себе си/.
Дюни, гори, нови писти над Банско......, гьолчета. Кой каквото добара.
По въпроса за Втори Прозорец през октомври писахме протестно писмо – три клуба. Ние, Хач и Стари Видри. Не знам – Алан може да го е качил на нашия сайт, но май не е.
Пратихме го в МОСВ, ИАРА и Агенция по Горите. Първите две казаха – не е в нашия ресор и са прави. Агенцията по горите ни отсвири, естествено. Щото става дума за много кинти.
Там ситуацията е следната – оградата е сложена от ДГС Родопи като част от проект за изграждане на „База за интензивно стопанисване на дивеча”. Изграждането е с държавни пари, които са на всички. Едновременно с това управлението на дивеча е вече отдадено на частни лица. Слуховете са, че е на собствениците на фирмата за тоалетна хартия и соев сос - „САЧИ”. Като направят всичко с държавните кинти – после ще го подарят на същите тиквеници.
Този ли е водоема които имате впредвид?

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!