Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

ИЗМЕРВАНЕ НА ДЪЛБОЧИНА И РЕЛЕФ НА ЯЗОВИРА
Модератор: bobopeli
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Tц.. не е сонда
Carp Master дал два добри линка ама най общо си го представай като една 15-тина сантиметрова плувка в долния край на която има вирбел.С маркера можеш да ошеташ целия район от брега до...ами до колкото далече можеш да го хвърлиш т.е. говорим и за риболов на дъно.
Монтажа е подвижно олово(подходяща тежест като за далечно замятане), някакъв стопер и накрая въпросния маркер вързан с подходящ за вирбела възел.
Цялата тая система я замяташ мощно, като гониш дистанцията на която ще ловиш. При приводняването задържаш влакното с пръст към шпулата или направо я затваряш и така цялата история се озовава на дъното. След което започваш да отпускаш до появяването на маркера на повърхноста като броиш оборотите на макарата(за обратен ход говорим)..и така смяташ..ако макарата ти обира с едно пълно завъртане примерно 80 см влакно и си преброил 7 завъртания до изплуванетоо на маркера значи 7х0.80=5.60 метра дълбочина на въпросното място.
После придърпваш маркера да слезе до дъното и прдърпваш 3-4 метра цялата система към теб и повтаряш цялата операция с броенето и смятането..и така докато обловиш периметъра в който искаш да ловиш или цялата дистанция.
Презамяташ ветрилообразно или като смяняш позицията си по брега през няколко метра докато обхванеш целия район, като е хубаво да си направиш една скица на мястото и да записваш данните и си готов.
Ако района е съвсем непознат, преди маркера е хубаво да хвърляш само с олово за да можеш да разбереш релефа на дъното и да провериш за евентуални, закачки и т.н...хамалогия ти казвам брат, тая нашата мъка и тегло никъде го няма

Carp Master дал два добри линка ама най общо си го представай като една 15-тина сантиметрова плувка в долния край на която има вирбел.С маркера можеш да ошеташ целия район от брега до...ами до колкото далече можеш да го хвърлиш т.е. говорим и за риболов на дъно.
Монтажа е подвижно олово(подходяща тежест като за далечно замятане), някакъв стопер и накрая въпросния маркер вързан с подходящ за вирбела възел.
Цялата тая система я замяташ мощно, като гониш дистанцията на която ще ловиш. При приводняването задържаш влакното с пръст към шпулата или направо я затваряш и така цялата история се озовава на дъното. След което започваш да отпускаш до появяването на маркера на повърхноста като броиш оборотите на макарата(за обратен ход говорим)..и така смяташ..ако макарата ти обира с едно пълно завъртане примерно 80 см влакно и си преброил 7 завъртания до изплуванетоо на маркера значи 7х0.80=5.60 метра дълбочина на въпросното място.
После придърпваш маркера да слезе до дъното и прдърпваш 3-4 метра цялата система към теб и повтаряш цялата операция с броенето и смятането..и така докато обловиш периметъра в който искаш да ловиш или цялата дистанция.
Презамяташ ветрилообразно или като смяняш позицията си по брега през няколко метра докато обхванеш целия район, като е хубаво да си направиш една скица на мястото и да записваш данните и си готов.
Ако района е съвсем непознат, преди маркера е хубаво да хвърляш само с олово за да можеш да разбереш релефа на дъното и да провериш за евентуални, закачки и т.н...хамалогия ти казвам брат, тая нашата мъка и тегло никъде го няма

- Husmen1983
- научил се да хвърля
несъм виждал никои
до мен да прави такова нещо и за това незнам как се прави.но сега като знам вече предполагам други ще виждат от мен 

за сега нямам такъв.
- Husmen1983
- научил се да хвърля
rikosheth
колега благодаря ти много.наистина този път загрях точно как става.
заслужаш хубава почерпня.да хванеш шаран колкото тебе 

за сега нямам такъв.
- Husmen1983
- научил се да хвърля
imitev72
аз съм от варна.ако от време на време разменяме инфо за региона ще ти бъда много благодарен.и без това често ходя до добрич.
за сега нямам такъв.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: несъм виждал никои
Какво ТАКОВА нещо смяташ да правиш?!?!Husmen1983 написа:до мен да прави такова нещо и за това незнам как се прави.но сега като знам вече предполагам други ще виждат от мен

- Husmen1983
- научил се да хвърля
исках да кажа
че колегите с които аз ходя за риба никои не гледа дъно и темп на водата и тем подобни подробности.понеже се ровя доста и разбрах че тези неща са много важни за успешен излет.
за сега нямам такъв.
- Husmen1983
- научил се да хвърля
ами
нали това е целта.никои не се ражда научен.ще пробвам и полека полека ще науча много неща.също така до като има такива добри колеги които споделят това което знаят е още по лесно.благодаря на тези колеги които споделят знанията си.
за сега нямам такъв.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка: