Ако сега беше момента да си купите мач...?

Модератор: sapuna

Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Ако сега беше момента да си купите мач...?

Мнение от Redimido »

godalione написа:ако искаш хубава въдица и то както казваш ще ловиш платики е по-добре мека въдица с пулна парабола,кефа е страхотен,говорим за акция 6-12,5-15.От там на горе специялно мачовете почват да ги вадят направо умрели .Ковниш я тръсне три-четири пъти и от там на татък се държи като найлонова торбичка. Затова препоръчвам по мека въдица(с уговорката че ще ловиш платики),Ако мислиш и да ходиш за шарани ,ще е добре да вземеш по твърда пръчка!
Не...трябва ми само за платики, каракуди, бабушки, червеноперки ... такъв вид риба. За другото си имам други въдици.
Аватар
batvanko1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batvanko1 »

stefan4etoo написа:
batvanko1 написа:По-лесно се борави с телемач отколкото с мач на части. Сгъваш без да ти се налага да правиш някакви сложни упражнения ако искаш да си запазиш вече направената линя от плувка, утежнение, вирбел, кука и се местиш понеже от другата страна винаги кълве повече.
И кои са тези сложни упражнения и защо трябва да се махат линии ,плувки и т.н.????(точно две нади има да се извадят) Триколенния мач го сгъвам по бързо или за за същото време и кукичката винаги ми се пада да се закача на макародържача. :drinkers: :drinkers:
п.п Мое мнение-триколенния мач е по добър от телемача.

Да не навлизаме в глупави и излишни спорове. Сега бих могъл да те попитам как си построяваш линията на триколенния мач на полеви условия ако не си я направил от предната вечер вкъщи, но няма да го направя. Истината е че, Redimido трябва да отиде в рибарския магазин да разпъне мач на части и телемач и сам да си прецени скоя пръчка се чувства по-конфортно.
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Joshua написа:така вземи си Макара Шимано, а относно мач въдицата вземи 5-15 грама акция или 5-25( зависи каква намериш), но да бъде на 3 части. Строя на въдицата е много по-добър и усещането ще е по хубаво от телемача. Ако го направиш това, няма да сбъркаш.
А кастинга на плувката с примамката не зависи ли до голяма степен от акцията. В смисъл ако си взема по-мека пръчка, с по-малка акция...няма ли да се огранича откъм кастинг дистанция?
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Колега съвета ми е да си вземеш мач пръчка дълга 3,9м с малка кация. Защото за тези пари, каквото и да вземеш 4,2м ще тежи. Един мач на 4,2м над 220 гр вече е в графата кютюци!
Задължително да е на части, другото с колената въобще и да не ти минава през глава......
Както и ти препоръчвам макарата да е 3 или 4000 с преден аванс. Това е по-добрия аванс!
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Redimido написа: А кастинга на плувката с примамката не зависи ли до голяма степен от акцията. В смисъл ако си взема по-мека пръчка, с по-малка акция...няма ли да се огранича откъм кастинг дистанция?
Как ти се струва с пръчка 2-16 гр акция хвърлям тежест 30 гр на дистанция 50м. Говоря за мач и слайдер!
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Георги Кръстев написа:
Redimido написа: А кастинга на плувката с примамката не зависи ли до голяма степен от акцията. В смисъл ако си взема по-мека пръчка, с по-малка акция...няма ли да се огранича откъм кастинг дистанция?
Как ти се струва с пръчка 2-16 гр акция хвърлям тежест 30 гр на дистанция 50м. Говоря за мач и слайдер!
Струва ми се много добре...но имам лоши преживявания с по-тежка стръв на по-ниска акция. На някой му се е чупила въдицата...а не беше кой знае колко много по-тежка стръвта! Каква е хватката?
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Хватката е че има, въдици има и въдици.....
За тежката стръв не те разбирам, какво сложил си 3 топчета на косъм на мача ли ....?
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Георги Кръстев написа:Хватката е че има, въдици има и въдици.....
За тежката стръв не те разбирам, какво сложил си 3 топчета на косъм на мача ли ....?
Ами да, нещо такова! Беше отдавна но още ми държи влага!

Изображение

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

yxaaa написа:Здравей колега, аз съм в абсолютно същата ситуация като тебе разполагам със около 250 лв. и ще се оборудвам за лятото с нова макара и мач. Та така след дълго четене из форумите, разглеждане и сравняване аз се спрях на тези два модела за въдица
Browning Ambition Match 4.20m 12-20gr акция за около 100 лева
Изображение
И вторият ми избор
Tica Perseverer Match 4.20m 8-25gr акция за около 150 лв.
Изображение
За макара съм се спрял отново на два модела единия е небезизвестната Shimano Exage 3000 HS MRC - искам да видя какво толкова не му харесват на тоя модел и го критикуват. Тази мисля да я комбинирам с Browning-a. Цена - около 130 лв.
Изображение
И вторият варянт е
Shakespeare - Mach 1 XT FD Нея мисля да я сложа на Tica-та. Цена - около 53 лв.
Изображение

Нямам нито една от въдиците или макарите които ти предлагам, но доста колеги от форума ги хвалят и мисля да си ги купя за лятото като започна от Browning-a и Shimano-то. Аз съм се спрял на тези модели, успех и дано съм бил полезен :)
Моята комбинация е именно браунинга с шекспира. Ако имам твоят бюджет бих си взел шиманото с тиката като комбинация. Въдицата и макарата са наистина много добри и ще ти служат вярно доста дълго време. Колега в по-горен пост ти е написал да не си взимаш телемач :!: Шиманото размер 3000 мачовият вариант.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

А тази тика е такова дърво...... просто лежи на стара слава, когато нямаше нищо свястно под 200 лв :wink:
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

А Tica - Winner Match?

Изображение
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=72507
Вземай този мач докато не е отлетял(супер въдица) и един Exage и си свиркай триделното е много по добро от многоделното :lol: :lol: и няма такива филми линии да правя от предната вечер(както се прави линия с телемач така се прави и с мач)всичко на полеви условия :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Последно промяна от stefan4etoo на Сря Яну 30, 2013 8:22 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

batvanko1 написа:
stefan4etoo написа:
batvanko1 написа:По-лесно се борави с телемач отколкото с мач на части. Сгъваш без да ти се налага да правиш някакви сложни упражнения ако искаш да си запазиш вече направената линя от плувка, утежнение, вирбел, кука и се местиш понеже от другата страна винаги кълве повече.
И кои са тези сложни упражнения и защо трябва да се махат линии ,плувки и т.н.????(точно две нади има да се извадят) Триколенния мач го сгъвам по бързо или за за същото време и кукичката винаги ми се пада да се закача на макародържача. :drinkers: :drinkers:
п.п Мое мнение-триколенния мач е по добър от телемача.

Да не навлизаме в глупави и излишни спорове. Сега бих могъл да те попитам как си построяваш линията на триколенния мач на полеви условия ако не си я направил от предната вечер вкъщи, но няма да го направя. Истината е че, Redimido трябва да отиде в рибарския магазин да разпъне мач на части и телемач и сам да си прецени скоя пръчка се чувства по-конфортно.
Не те разбирам колега?,защо трябва да я правя у дома(правил съм го само зимата),на полеви условия става за не повече от 5 мин. Поздрави и без лоши чувства да знаеш :drinkers: (истината е някъде в спора)
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

chirusa_bg написа:Бих разделил парите 180-200 за въдица, 50-70 за макара.
Абсолютно точно...и аз бих постъпил така... :smt023

Понеже съм пристрастен ...посочвам нещо, което ще е следващата придобивка в личния ми арсенал... :)

http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=54

и едно Абу 204...ако все още го имат във Видракс...

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3347

...и 240 лева отлетяха... :) ама така е...кеф цена няма... :!:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
galin_fcb
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от galin_fcb »

Колега BATVANKO1,нещо не ти разбирам тънката мисъл,ти или никога не си хващал триколенка или ............и аз не знам какво да си мисля като те гледам кви си ги изписал,какви са тези простотии с развалянето на линия и разни такива. :lol: Разликата е в транспортната дължина.
Прав си като казваш че колегата трябва да иде до магазина и сам да си хареса (ама триколенка) :D
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”