Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

За и против двутактови двигатели, използвани за гумена лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- rifmarine
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: За и против двутактови двигатели, използвани за гумена л
[quote="pax"]Т.е. ако искам да си взема нов 2Т 5 к.с., трябва до ходя до Сърбия или Турция ли?
Не е нужно да ходиш до Албания или Сърбия. В България също се продават като за two-stroke най-удачни са Mercury, но цените са почити същите като при четиритактовите двигатели на Mercury с цел екология и използване на по-нови и защитаващи природата двигатели.
А за разликата между two-stroke и four-stroke ->
http://www.rifmarine.com/%D0%BA%D0%B0%D ... B8-%D1%87/
Не е нужно да ходиш до Албания или Сърбия. В България също се продават като за two-stroke най-удачни са Mercury, но цените са почити същите като при четиритактовите двигатели на Mercury с цел екология и използване на по-нови и защитаващи природата двигатели.
А за разликата между two-stroke и four-stroke ->
http://www.rifmarine.com/%D0%BA%D0%B0%D ... B8-%D1%87/
- bobo_33333
- кандидат преподавател
3м лодка не върви много добре,някак си къса идва,а и със 15 к.с. малко или много ще е нестабилна при голяма скоростTodor61 написа:Да, надуваема лодка HONDA T30 AE2 / http://www.kirov.net/?cid=502&pid=2148 /,с алуминиев под, в характеристиките и дават максимум мощност на двигателя до 15 к.с.
Възникна и още един въпрос -
някой от вас може ли да ми каже примерно с тази лодка и този двигател, какво разстояние може да се измине за един час с пълна мощност при тихо време?
По добре си вземи 3,20 или 3,50м
Аз там съм пораснал...
- rifmarine
- новобранец
- Обратна връзка:
undergrounder написа:Според моя "лекуващ" майстор Стоян от Пловдив,двутактовите са по-добри и навлизат отново.Аз лично съм с четиритактов но малък,така че няма да съм ти полезен за съвет за морето.
Колега, двутактовите няма как да навлизат отново тъй като са забранени на 99% в Европа да не казвам целия свят просто тук няма абсолютно никакъв контрол. Единствено за професионални и военни цели ги позволяват до някаква степен, но е относително.
Причините - замърсяват много повече от четиритактовите и харчат много повече.. вярно по-леки са което им е едно от малките предимства

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Единствено в ЕС, в САЩ и Канада има въведени ограничения по отношение на продажбите на нови двутактови двигатели. Във всички останали страни от Европа, Азия, Африка, Австралия, Южна Америка,... няма ограничения. Не знам да съществува някъде по света закон, забраняващ на хората, притежаващи двутактови двигатели /както за извънбордови така и за леки коли/ да ги използват.rifmarine написа:... забранени на 99% в Европа да не казвам целия свят ...
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
- rifmarine
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: За и против двутактови двигатели, използвани за гумена лодка
"Единствено в ЕС, в САЩ и Канада има въведени ограничения по отношение на продажбите на нови двутактови двигатели. "
Щом за вас Европейския съюз и САЩ са някакво изключение на което не трябва да се обръща внимание.. така да бъде
Мисля, че ние(Българите) също живеем в ЕС където има забрани и е желателно като ЕВРОПЕЙЦИ да ги спазваме.
Щом за вас Европейския съюз и САЩ са някакво изключение на което не трябва да се обръща внимание.. така да бъде

Мисля, че ние(Българите) също живеем в ЕС където има забрани и е желателно като ЕВРОПЕЙЦИ да ги спазваме.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Засега съществуващите 2Т може да се ползват - т.н. "заварено положение" както при колите... Но я пробвайте да си внесете нова кола, която не е Евро-5
- например Лада от Русия... Не може да се регистрира!
Двутакто меркури може да се купи в момента с поръчка /не се държат на склад в БГ/ и попълнена декларация, че ще се използва за стопански цели /не за развлечение и отдих/. Това автоматично прави гаранцията 12 месеца, а не 5 години!
Иначе въпросното меркури 15М 262сс тежи само 36кг, а цената му е 4640лв
2Т Геново 15кс /или друга мощност/ може да се купи и без декларация

Двутакто меркури може да се купи в момента с поръчка /не се държат на склад в БГ/ и попълнена декларация, че ще се използва за стопански цели /не за развлечение и отдих/. Това автоматично прави гаранцията 12 месеца, а не 5 години!
Иначе въпросното меркури 15М 262сс тежи само 36кг, а цената му е 4640лв
2Т Геново 15кс /или друга мощност/ може да се купи и без декларация

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Здравейте
Искам да попитам за тези двутактови двигатели за лодка Vmax,двутактови ( около 8/10кс)
Чух ,че не били за Европейският пазар,нещо за Азия -Индия
По добри ли са от тези със сивият капак
И кое е по добро Меркюри или Ямаха двутактови 8/10 кс след 2000г
Също така и колко тежат
Благодаря за вниманието
Искам да попитам за тези двутактови двигатели за лодка Vmax,двутактови ( около 8/10кс)
Чух ,че не били за Европейският пазар,нещо за Азия -Индия
По добри ли са от тези със сивият капак
И кое е по добро Меркюри или Ямаха двутактови 8/10 кс след 2000г
Също така и колко тежат
Благодаря за вниманието
Аз там съм пораснал...