Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Мнения за водоем за спининг...
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Re: Мнения за водоем за спининг...
Колега, по мое мнение подобен язовир няма да остане без клиенти (НО, както бе казано по-горе, да не е с размерите на локва тип аквариум), най-вече заради това, че такъв язовир поне аз не съм чувал да има някъде. За сметка на това паткарници с шарани има почти край всяко село. Ако правилно се стопанисва и се поддържа, няма да останете незабелязани. Успех! 

Преди 10 години подобна беше идеята с язовир Морун - имаше целогодишни карти .Нямам представа какво се случи ,но не издържа дълго .
Така казано е друга работа и поне моят отговор е категорично "ДА" ...maznislav написа:............под покана нямам в предвид нещо като клуб на познатите и приятелите , а по-скоро такива който спазват правилата
Успех в начинанието !
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
-
- разбира нещата
Да Валка 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Не знам кой е измислил телмина "рибар месар" и правилото"хвани-пусни". Според мен това са колеги, които не обичат да ядат риба и собственици на водоеми, за които е изгодно да се връща улова, който те ще продадат в търговската мрежа. Някои арендатори са стигнали до там, че искат улова да бъде връщан във водата, само че на място, оградено с мрежа или в метални клетки.
Може да ме наречете "месар", но за мен най-голямо удоволствие е да сложа на масата за вечеря уловената от мен риба, която не е маломерна и е в разрешеното количество. Не е ли нелепо след риболов да върна улова във водоема и преди да се прибера в къщи да мина през магазина и да купя риба за вечеря на семейството си. Ами нали тази риба в магазина е уловена в същите водоеми, само че с мрежи и други промишлени пособия. Мой приятел риболовец, който не яде риба, раздава улова си на съседи пенсионери, които не могат да си позволят често да си купуват риба. И той ли е "месар"?
Може да ме наречете "месар", но за мен най-голямо удоволствие е да сложа на масата за вечеря уловената от мен риба, която не е маломерна и е в разрешеното количество. Не е ли нелепо след риболов да върна улова във водоема и преди да се прибера в къщи да мина през магазина и да купя риба за вечеря на семейството си. Ами нали тази риба в магазина е уловена в същите водоеми, само че с мрежи и други промишлени пособия. Мой приятел риболовец, който не яде риба, раздава улова си на съседи пенсионери, които не могат да си позволят често да си купуват риба. И той ли е "месар"?
Направих успешен излет - не загубих нито една пръчка 

1. ДА
2. Всякакъв хищник
3. Да, но според мен трябва да има право човек да прибере поне по 2 или 3 риби. Може трофейте да се връщат или обратното, само такива да се задържат не знам.
4. 5-10лева
5. Винаги когато имам възможност.
6. Може би.
7. Равняваща се на 12-15 такси- да бих закупил.
2. Всякакъв хищник
3. Да, но според мен трябва да има право човек да прибере поне по 2 или 3 риби. Може трофейте да се връщат или обратното, само такива да се задържат не знам.
4. 5-10лева
5. Винаги когато имам възможност.
6. Може би.
7. Равняваща се на 12-15 такси- да бих закупил.
- danev69
- сериозен играч
Аз бих посещавал такъв водоем,най-вече по време на забраната,без значение от таксата. През останалото време посещенията ще са значително по-малко,защото едва ли някой ще оспори тръпката да излъжеш рибата на свободен водоем.
Успех в начинанието. 

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Колега под месар не се има предвид човек,който прибира риба в рамките на разумното и закона,а такъв който лови на търмък и прибира с чували.Всеки от нас с малки изключения обича да си взима рибка,това не ни прави месари,грешно си разбрал.Стефан написа:Не знам кой е измислил телмина "рибар месар" и правилото"хвани-пусни". Според мен това са колеги, които не обичат да ядат риба и собственици на водоеми, за които е изгодно да се връща улова, който те ще продадат в търговската мрежа. Някои арендатори са стигнали до там, че искат улова да бъде връщан във водата, само че на място, оградено с мрежа или в метални клетки.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Добре, съгласен съм. Но по точната дума си е бракониери.

- Vid
- кандидат преподавател
При мен не е така. Винаги рибата която съм уловил и задържал и изпържил... ми присяда на гърлото. То е без значение от размера. Сигурно съм болен, ама като зная, че можех да и подаря живота и да продължи да си плува там де и е мястото ми става леко тъжно... И въпреки, че съм напълнил фризера с риба от платен водоем, която инак би отишла за продажба в магазините..., пак ми присяда.Стефан написа: Може да ме наречете "месар", но за мен най-голямо удоволствие е да сложа на масата за вечеря уловената от мен риба, която не е маломерна и е в разрешеното количество. Не е ли нелепо след риболов да върна улова във водоема и преди да се прибера в къщи да мина през магазина и да купя риба за вечеря на семейството си. Ами нали тази риба в магазина е уловена в същите водоеми, само че с мрежи и други промишлени пособия. Мой приятел риболовец, който не яде риба, раздава улова си на съседи пенсионери, които не могат да си позволят често да си купуват риба. И той ли е "месар"?
Тук може би оказва влияние личностния момент и емоция, а също и решението да се задържи или не една риба...
Инак, купувам си риба и си я ям с най голямо удоволствие, когато е купена, а не лично уловена. Като консумирам само морска риба, с някои изключения и сладководна такава, само от два вида...
Сигурно не съм си у ред.....

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
И аз не мога да гледам като колят прасето или кокошка, но с удоволствие си хапвам пържола и пилешка супа. Тръпката от лова и желанието да се ловува е останало в нас от древността, когато ловът е бил единствената възможност хомо сапиенс да се изхранва. Така, че човекът по природа си е убиец на животни. Но това е една филосовска тема и не е удачна за ловните и риболовни форуми.

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Моля да не се измества темата от нейното предназначение. Има си закон и всеки който го спазва не може да бъде наричан по никакъв друг начин освен рибар. Всеки си преценя това с взимането на риба и не е хубаво да се опитваме да си налагаме мнения един на друг.
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Прав си, то винаги така става - като се хванем за някоя дума и темата се измества. Извинявам се.
Сега по темата: Ходил съм на платени водоеми само след настояване на приятелите. Имам чувството, че там улова ми е поднесен на тепсия на доста висока цена. За сравнение - един излет на платен водоем излиза колкото струва билета за риболов на ИАРА за цяла година. И понеже все повече и повече водоеми се отдават под аренда за обикновения, не толкова платежоспособен риболовец остават малко места за риболов. И така както е тръгнало риболова ще стане спорт само за елита, както се получи с лова. Това е моето мнение: нека платени водоеми да са само тези, които собствениците са построили сами на собствен терен и те да си слагат такси и правила каквито си искат, но естествените водоеми и тези, построени от държавата т.е. от нас да са за всички риболовци.
Надявам се писах по темата.
Сега по темата: Ходил съм на платени водоеми само след настояване на приятелите. Имам чувството, че там улова ми е поднесен на тепсия на доста висока цена. За сравнение - един излет на платен водоем излиза колкото струва билета за риболов на ИАРА за цяла година. И понеже все повече и повече водоеми се отдават под аренда за обикновения, не толкова платежоспособен риболовец остават малко места за риболов. И така както е тръгнало риболова ще стане спорт само за елита, както се получи с лова. Това е моето мнение: нека платени водоеми да са само тези, които собствениците са построили сами на собствен терен и те да си слагат такси и правила каквито си искат, но естествените водоеми и тези, построени от държавата т.е. от нас да са за всички риболовци.
Надявам се писах по темата.

- jorro11
- ще става разбирач
maznislav написа:Здравейте колеги
Бих искал да ви задам няколко въпроса
1. Бихте ли посещавали водоем, който е изцяло предназначен за риболов на хищници и само с изкуствени примамки ( воблери , блесни , силикони и мухи) ?
2. Каква риба ( вид и размер) бихте предпочитали за риболов?
3. Бихте ли спазвали съвестно правилото "Хвани - Пусни" ?
4. Каква такса за дневен излет би била поносима при горното условие?
5. Бихте ли го посещавали целогодишно ( или през кои сезони ) ?
6. Бихте ли приветствали един водоем от изцяло затворен тип , в който се спазват правилата, няма случайни хора и се влиза с покана ?
7. Бихте ли си закупили годишна абонаментна карта равняваща се на около 20 х такси , който вие сте определили във въпрос номер 4 ?
Благодаря на всички отделили време за кратък отговор.
Всяко мнение ще е от полза
Благодаря предварително
1.Да с удоволствие.
2.Пъстърва ( 40см+)
3.Да
4.10-15лв( дори 20лв при условия максимално близки до тези на свободен водоем , подплатен с добри риби). В предното уточнение изключвам циментови басейни с големина 20/20м.
5.Май-Юни
6.Да
7.Не , по скоро предпочитам инцидентни излети за повдигане на адреналина с добри риби.
П.П. Идеята е добра , но за съжаление мисля , че подобен водоем няма да може да се издържа, освен ако по някаква причина не е наследствен ( считай да не се плаща наем) и собственика не си живее там и естествено той да си движи всичко.
Както и на фона на всичко това да няма големи очаквания за печалба , а по скоро по този начин да осъществява детската си мечта на старини.
1.Бих посещавал такъв водоем, то така и така на там са тръгнали нещата в държавата, но нали кефа няма цена.
2. бих си взел карта
3. 5-10 лева
4. За мен най - важната част е локацията на язовира.
2. бих си взел карта
3. 5-10 лева
4. За мен най - важната част е локацията на язовира.