Домашни ароматизатори?!?!

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 312
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 9:41 pm
Местоположение: Бургас

Re: Домашни ароматизатори?!?!

Мнение от germana74 »

Карамелизирам захар на котлона, добавям вода и бъркам до като се разтвори карамела.
След това прибавям канела и оставям на огъня сместа до като заври.
Получава се един доста добър аромат и работи доста успешно, може да се използва като
течен ароматизатор за храната или за царевица,жито,грах за амурите.
Особено шараните и каракудите си го мръцкат като стой та гледай.
Успех :)
“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 512
Регистриран на: Нед Фев 12, 2006 4:57 pm
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Домашни ароматизатори?!?!

Мнение от empar »

Продължението доби неочакван обрат. Реших докато не напълня цялата бутилка да не я слагам във фризера, но канелата на прах за жалост изобщо не иска да се разтвори в сока от царевицата и се отаява на дъното. Наложи да прибегна до канела на пръчици, която се мотае по шкафовете от доста време и не се ползва за нищо. Има доста по-приятен аромат от тази на прах и ми се струва че ще свърши добра работа.
За искърските платики я мешам тая работа. :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение
Изображение
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
dantho.mihov
Модератор
Модератор
Мнения: 3727
Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Наше село

Re: Домашни ароматизатори?!?!

Мнение от dantho.mihov »

Канелата на прах се поръства върху овлажнената храна и се разбърква. Но, струва ми се, че допускаш една грешка с това си занимание - нарушаваш принципа приготвената храна да е прясна. Вместо да събирам сока от консервираната царевица предпочитам преди риболова да прекарам през пасатора една консерва и получената каша заедно със сока да добавя към храната. Ще се получи наситен естествен аромат на царевица. Ванилията пък има трайност до 6 месеца в сухо състояние. След това започва да нагарча.
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 512
Регистриран на: Нед Фев 12, 2006 4:57 pm
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Домашни ароматизатори?!?!

Мнение от empar »

dantho.mihov написа:Канелата на прах се поръства върху овлажнената храна и се разбърква. Но, струва ми се, че допускаш една грешка с това си занимание - нарушаваш принципа приготвената храна да е прясна. Вместо да събирам сока от консервираната царевица предпочитам преди риболова да прекарам през пасатора една консерва и получената каша заедно със сока да добавя към храната. Ще се получи наситен естествен аромат на царевица. Ванилията пък има трайност до 6 месеца в сухо състояние. След това започва да нагарча.
Колега, нещо не ти схванах логиката с прясната храна...Едниственото прясно нещо, което съм ползвал е сварено прясно ожънато жито и млечна царевица набрана от нивата половин час преди риболова...Вскичко останало е консервирано, пакетирано и т.н. Аз това сокче ще го замразя и като му дойде времето ще го размразя и използвам...

пп. Пасираната царевица със сигурност ще е добро решение...всичко е въпрос на пробване.
Поздрави и наслука!!!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”