Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Избор на макара и плетено влакно
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Избор на макара и плетено влакно
Благодарности на колегата Павел Иванов
за помоща г/д си избрах неща с които да започна а и както тои каза по-нататък по-добри и нови ще се взимат,само да попитам какво мислите за този конец?
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=98

http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=98
Има ли значение цветът на влакното да взема жълто но си мисля,че влияе за риболова и плаши рибата ?
Ето и това което успях да взема за утрешния риболов от малко скромен магазин но както и да е поне ще има за един излет.Само ако мое малко помощ освен воблерите другите неща да ги пробвам ли вообще и за каква риба са?Като си взех PowerPro за 18лв
а четох,че не е повече от 10-12 ментетата.

- Прикачени файлове
-
- AAAAAAAAAA.JPG (34.17 KiB) Преглеждано 1218 пъти
Това лошо време как ми обрка плановете за днеска,дано утре поне да не вали да направя една разходка 

Тъкмо се връщам от риболов или по точно(тренировка и учение
)малко премръзнал но пък с изводи за напред,та какво ми остана в главата като цяло.За въдичката да споделя добра е пръта е ок според мене,макарата е доста тейка и не става не могат да се водят добре воблерите а само блесни 7-15г по-малките не ги замята далече незнам поради какво влакното е о.20мм
сигyрно за това(PowerPro-като и доста сериознo се оплита от какво ли
)доста слабо е скъсах един воблер без много зор,иначе пръчката има доста напън.Няма се отказвам докато не ударя поне една риба утре ако не вали съм пак по реката с още няколко блесни и тях ще пробвам.Остава само тия дни да си купя една макара специaлно за този вид риболов с няколко воблера и блесни и мисля съм подготвен за първия удар.А парите изразходвани до сега ги слагам в графа (проба-грешка) и ще гледам за напред да питам повече и тогава да кoпувам нещо.Аиде на слука на всички
Таз тема стана малко разказване за излет,но пък някои мое да се вклучи със съвет и да помогне c нещо.

Таз тема стана малко разказване за излет,но пък някои мое да се вклучи със съвет и да помогне c нещо.
Ето и две снимки :
- Прикачени файлове
-
- А утре ако ходя с какво наи много да пробвам,не че имам голям избор ама все пак :)
- DSC00004.JPG (73.62 KiB) Преглеждано 1198 пъти
-
- Ето какви възели прави от какво зависи,макарата ?
- DSC00003.JPG (101.16 KiB) Преглеждано 1198 пъти
Браво!
Ентусиазма го имаш.
На всичко останало ще се научиш с времето.
Ентусиазма го имаш.
На всичко останало ще се научиш с времето.
Глупака и силния вятар няма кои да ги спре
.Аз съм много запален риболовец и като нов със спининг искам на бързо да науча поне основните неща да съм готов след забраната да ловя успешно за това и ще продълйавам да пиша тук като всеки пост ще се отчита като опит,дано повече хора се вклчат със съвети така си мисля,че доста мое да научи човек.

А някакви съвети за макара която ще работи добре с доста видове пръчки,която да не се влия дълйина,акциa на пръта и тем подобни щуротии и да е 40-70лв.
Колега, аз ще се въздържа да ти давам съвет за това с какви такъми да ловиш. Но понеже виждам, че си се запалил яко, ще си позволя друг съвет.
Не си избрал най-подходящото време да прохождаш в този, за мен лично най-интересен и емоционален вид риболов. Сега по-голямата част и от най-запалените спинингисти са оставили такъмите да почиват. Защото капотата по това време, често са толкова на брой, колкото и излетите. Казвам ти го защото именно липсата на слука може да те обезвери. Според мен най-подходящото време за обучение е през месеците август - септември - октомври, когато кефалите хапят като за световно. Но ти изчакай поне април месец.
Желая ти успех и вярвам, един ден ще чета в този форум как си им натрошил зъбите.
Не си избрал най-подходящото време да прохождаш в този, за мен лично най-интересен и емоционален вид риболов. Сега по-голямата част и от най-запалените спинингисти са оставили такъмите да почиват. Защото капотата по това време, често са толкова на брой, колкото и излетите. Казвам ти го защото именно липсата на слука може да те обезвери. Според мен най-подходящото време за обучение е през месеците август - септември - октомври, когато кефалите хапят като за световно. Но ти изчакай поне април месец.
Желая ти успех и вярвам, един ден ще чета в този форум как си им натрошил зъбите.
Не е от много голямо значение дали ще хвана риба или не,няма да е лошо ама поне съм сред природата,вода това е наи вайното и на последно място да мога да хващам от време на време.То това е риболова не съм отишал да изловя всичката риба но и без риба не е добре,ама ще я мучим още някои ден,после пак и така докато не почна при всеки излет поне по една риба да хващам 

- КалинПетров
- разбира нещата
Ако беше се зарибил през лятото по спининга сега щеха да хварчат нови покупки всеки ден понеже тогава рибата е по активна и много бързо навлизаш в нещатата!Сигорен съм че лятото ще смениш доста такъми!Fishh написа:Не е от много голямо значение дали ще хвана риба или не,няма да е лошо ама поне съм сред природата,вода това е наи вайното и на последно място да мога да хващам от време на време.То това е риболова не съм отишал да изловя всичката риба но и без риба не е добре,ама ще я мучим още някои ден,после пак и така докато не почна при всеки излет поне по една риба да хващам

Reel Tuning
Добри ли са тези поводи,търся нещо не много скъпо но здраво дали има:)-FilStar Флуорокарбон
Добри ли са тези поводи ?
Повод Lucky John SSW 7х7 / S 7084
Повод Lucky John SSW 7х7 / S 7084
Иииииии къв съм доволен
тъкмо ми пристигнаха воблерите,блесните и пръчката,готов за подвизи
.Днеска щях да ходя да пробвам ама времетo малко ме обърка за утре го отлагаме,ето и кутията

със еи тази пръчка 2.7м а дано да направим сефтето с едно рибе
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3399

със еи тази пръчка 2.7м а дано да направим сефтето с едно рибе

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3399
- Прикачени файлове
-
- DSC00001.JPG (78.47 KiB) Преглеждано 1112 пъти