Избор на макара и плетено влакно

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Избор на макара и плетено влакно

Мнение от Fishh »

Благодарности на колегата Павел Иванов :partyman: за помоща г/д си избрах неща с които да започна а и както тои каза по-нататък по-добри и нови ще се взимат,само да попитам какво мислите за този конец?

http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=98
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Има ли значение цветът на влакното да взема жълто но си мисля,че влияе за риболова и плаши рибата ?
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Ето и това което успях да взема за утрешния риболов от малко скромен магазин но както и да е поне ще има за един излет.Само ако мое малко помощ освен воблерите другите неща да ги пробвам ли вообще и за каква риба са?Като си взех PowerPro за 18лв :shock: а четох,че не е повече от 10-12 ментетата.
Прикачени файлове
AAAAAAAAAA.JPG
AAAAAAAAAA.JPG (34.17 KiB) Преглеждано 1218 пъти
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Това лошо време как ми обрка плановете за днеска,дано утре поне да не вали да направя една разходка :)
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Тъкмо се връщам от риболов или по точно(тренировка и учение :lol: )малко премръзнал но пък с изводи за напред,та какво ми остана в главата като цяло.За въдичката да споделя добра е пръта е ок според мене,макарата е доста тейка и не става не могат да се водят добре воблерите а само блесни 7-15г по-малките не ги замята далече незнам поради какво влакното е о.20мм :roll: сигyрно за това(PowerPro-като и доста сериознo се оплита от какво ли :roll: )доста слабо е скъсах един воблер без много зор,иначе пръчката има доста напън.Няма се отказвам докато не ударя поне една риба утре ако не вали съм пак по реката с още няколко блесни и тях ще пробвам.Остава само тия дни да си купя една макара специaлно за този вид риболов с няколко воблера и блесни и мисля съм подготвен за първия удар.А парите изразходвани до сега ги слагам в графа (проба-грешка) и ще гледам за напред да питам повече и тогава да кoпувам нещо.Аиде на слука на всички :drinkers:

Таз тема стана малко разказване за излет,но пък някои мое да се вклучи със съвет и да помогне c нещо.
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Ето и две снимки :
Прикачени файлове
А утре ако ходя с какво наи много да пробвам,не че имам голям избор ама все пак :)
А утре ако ходя с какво наи много да пробвам,не че имам голям избор ама все пак :)
DSC00004.JPG (73.62 KiB) Преглеждано 1198 пъти
Ето какви възели прави от какво зависи,макарата ?
Ето какви възели прави от какво зависи,макарата ?
DSC00003.JPG (101.16 KiB) Преглеждано 1198 пъти
Боев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боев »

Браво!
Ентусиазма го имаш.
На всичко останало ще се научиш с времето.
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Глупака и силния вятар няма кои да ги спре :lol: .Аз съм много запален риболовец и като нов със спининг искам на бързо да науча поне основните неща да съм готов след забраната да ловя успешно за това и ще продълйавам да пиша тук като всеки пост ще се отчита като опит,дано повече хора се вклчат със съвети така си мисля,че доста мое да научи човек.
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

А някакви съвети за макара която ще работи добре с доста видове пръчки,която да не се влия дълйина,акциa на пръта и тем подобни щуротии и да е 40-70лв.
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

Колега, аз ще се въздържа да ти давам съвет за това с какви такъми да ловиш. Но понеже виждам, че си се запалил яко, ще си позволя друг съвет.
Не си избрал най-подходящото време да прохождаш в този, за мен лично най-интересен и емоционален вид риболов. Сега по-голямата част и от най-запалените спинингисти са оставили такъмите да почиват. Защото капотата по това време, често са толкова на брой, колкото и излетите. Казвам ти го защото именно липсата на слука може да те обезвери. Според мен най-подходящото време за обучение е през месеците август - септември - октомври, когато кефалите хапят като за световно. Но ти изчакай поне април месец.
Желая ти успех и вярвам, един ден ще чета в този форум как си им натрошил зъбите.
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Не е от много голямо значение дали ще хвана риба или не,няма да е лошо ама поне съм сред природата,вода това е наи вайното и на последно място да мога да хващам от време на време.То това е риболова не съм отишал да изловя всичката риба но и без риба не е добре,ама ще я мучим още някои ден,после пак и така докато не почна при всеки излет поне по една риба да хващам :lol:
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Fishh написа:Не е от много голямо значение дали ще хвана риба или не,няма да е лошо ама поне съм сред природата,вода това е наи вайното и на последно място да мога да хващам от време на време.То това е риболова не съм отишал да изловя всичката риба но и без риба не е добре,ама ще я мучим още някои ден,после пак и така докато не почна при всеки излет поне по една риба да хващам :lol:
Ако беше се зарибил през лятото по спининга сега щеха да хварчат нови покупки всеки ден понеже тогава рибата е по активна и много бързо навлизаш в нещатата!Сигорен съм че лятото ще смениш доста такъми! :mrgreen:
Изображение
Reel Tuning
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Добри ли са тези поводи,търся нещо не много скъпо но здраво дали има:)-FilStar Флуорокарбон
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Добри ли са тези поводи ?

Повод Lucky John SSW 7х7 / S 7084
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Иииииии къв съм доволен :D тъкмо ми пристигнаха воблерите,блесните и пръчката,готов за подвизи :drinkers: .Днеска щях да ходя да пробвам ама времетo малко ме обърка за утре го отлагаме,ето и кутията :lol: :lol:

със еи тази пръчка 2.7м а дано да направим сефтето с едно рибе :drinkers:

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3399
Прикачени файлове
DSC00001.JPG
DSC00001.JPG (78.47 KiB) Преглеждано 1112 пъти
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”