Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Колебание между Тохатсу и Миркури
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- gupata_riba
- вече хвърля и на тежко
Re: Колебание между Тохатсу и Миркури
За там знам ама за белгия незнаех
И изобщо немога да си обясня зящо тея 2010-2013 модели на ямяхя са толкова шумни
Един авер лятото си взе нов 25 коня и той троши орехи а моделите 2002-2009 сякаш работят по-тихо
Или греша
И изобщо немога да си обясня зящо тея 2010-2013 модели на ямяхя са толкова шумни
Един авер лятото си взе нов 25 коня и той троши орехи а моделите 2002-2009 сякаш работят по-тихо
Или греша
предлагат ми сега едно ТОХАТСУ 20 2007 свален от яхта казват че бил нов и се чудя дали дане го изчакам да престигне
аааааааа и едната ми лодка е с 45см транец ботуш "s" дали ми върши работа
-
- вече хвърля и на тежко
Ботуш 's' май ще дойде късичък за 450мм транец... те обикновено са за 381 мм височина на транеца. Вероятно като го поставиш, антивентилационната пластина ще остане на 20-30 мм по-високо от дъното на лодката. При вълни водната помпа може да засмуква въздух, а и винта частично да излиза над водата... трябва някак да си приспособиш транеца за да може мотора да слиза по-надолу.
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
Ами много се чудя за тази ямаха проблема е само че няма табелка с данните а и тоя договор за покупката който ми дава незнам колко в последствие ще ми е документ за произход пред властите без описание на данните и серииния номер на мотора
А и незнам дали е правен в Япония иле другаде
Някой не е ли наясно дали само там се прави тоя модел
А и незнам дали е правен в Япония иле другаде
Някой не е ли наясно дали само там се прави тоя модел
- kalin_80
- вече хвърля и на тежко
Когато в документа няма сериен номер на мотора, то това не е документ. Тоя документ може да важи за още....1000 мотора
.

Ей тва е проблема
-
- новобранец
колега ако не се баркам тохатсу 20к.с се произвежда след 2008 година.дотогава е 18 коня.успех с покупката
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пълни глупости са това за белгийската сглобка 2011г - в Белгия им слагат само серийните номера, но по техните закони се гледа къде е довършен, а не къде е основната част от производството...
Относно шума от еднакви Меркури и Тохацу... Много странно ми се вижда - трябва да се измери с уред... Според мен няма логика...
"Системите за въздух" са за моделите TLDI (2-тактови с директно пълнене), които са от 40кс и нагоре и нямат общо с Меркури
Относно шума от еднакви Меркури и Тохацу... Много странно ми се вижда - трябва да се измери с уред... Според мен няма логика...
"Системите за въздух" са за моделите TLDI (2-тактови с директно пълнене), които са от 40кс и нагоре и нямат общо с Меркури
Здравейте, колеги чудя се меркури 6 коня или тохатсу 6 коня, ако ги гледам спрямо цените тохатсуто е с близо 1000лв по скъпо. Някой би ли обяснил къде е разликата. Меркюрито ми харесва, че има и вграден резервоар, а тохотсуто въпреки, че е по-скъпо няма . Според вас кой е по-добрия меркюри: http://akvasport.com/product/5981/izvan ... -f6-m.html" onclick="window.open(this.href);return false; или тохатсу: http://akvasport.com/product/6535/izvan ... f-6-s.html" onclick="window.open(this.href);return false; Намерил съм и двата мотора втора ръка на по 1 сезон, като меркюрито ми го дават малко по-евтино. Кой-според вас е по-добрият мотор - ще се кара в язовир на лодка 3.30.
Поздрави !
Поздрави !
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Вградения резервоар не е предимство. Цената на един читав външен резервоар с маркуч, горивна помпа и щуцери е над 120 лв и си е абсолютно предимство спрямо вградения. Безсмислено е да се утежнява допълнително двигателя с вътрешен резервоар и гориво, като могат да се пренасят отделно. Затова всички по-големи двигатели са изключително с външни резервоари. Освен това вградения резервоар си е много малък и ще ти трябва да си носиш някоя малка тубичка. Ако има малко вълнение, познай, колко е удобно да преливаш гориво във вградения резервоар.batceco написа:....Някой би ли обяснил къде е разликата. Меркюрито ми харесва, че има и вграден резервоар, а тохатсуто въпреки, че е по-скъпо няма . .. Кой-според вас е по-добрият мотор - ще се кара в язовир на лодка 3.30.
Поздрави !
За лодка 3,30 обаче значително по-добре е да си вземеш двигател 8 или 10 коня.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Да разбирам, че ми препоръчваш тохатсуто ? Други мнения 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не съм писал подобно нещо. Препоръчах от 8 до 10 коня мотор и писах, че външния резервоар е предимство.batceco написа:Да разбирам, че ми препоръчваш тохатсуто ? Други мнения
А относно ползвани двигатели, трябва да се прегледат и да се прецени кой е в по-добро състояние за да се прецени.
Принципно двата мотора ако са на по 1 година би трябвало да са в отлично състояние а освен това и да са гаранционни. Гаранционното обслужване в България на Меркюри е по-добро от това на Тохацу, така че бих препоръчал по скоро Меркюрито.
Иначе аз имах точно такова Тохацу и бях много доволен от него. За съжаление ми го откраднаха в Турция преди 7 години.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Сигурно си прав за 8-10к.с., но засега съм решил да е 6, по-нататък ще видим. Явно разликата от 800лв е най-вече заради вносителите. Ще помисля още малко, но май клоня към меркюрито.
Поздрави !
Поздрави !