Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Шаранджийски експеримент !
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Шаранджийски експеримент !
Като изключим това , че идеята не мояribarq написа:но мисля , че твоята идея с тази кука е добра само дето съм се запасил с куки с ухо за 1 година напред иначе щях да взема от тези но мога да взема пак 12 бройки да видя какво ще стне ! иначе требва некаде да ги изразходвам тези мойте , требва да я мачим някак НАСЛУКА !!!

- ribarq
- сериозен играч
Мисля че и куките с лопатки не са за изхварляне ловил съм бая едрички шарани с тях но все пак ....Благодаря на всички отговорили на темата , човек се учи докато е жив ! така че приех всички савети забележки и т.н. лека полека ще почваме да се осъваршенстваме докато не станем ("експерти") или поне докато се научим на савремнния риболов ! та това е хубавото на форума че всеки може да помогне на някой с нещо ,най вече ми харесва обмяната на опит м/у колеги
още утре ще изтарча до магазина да си купя такива куки и ще взема книжките който имам ...и ще извлека няколко познати монтажа и ще се опитам да ги направя(обясня, нагледно ) и да ги поставя как стоят във вода след което ще пиша и ще добавям снимков материал в тази тема ! ако не стане утре най късно другия ден ще се пробвам---а след няколко дни ще има и проба в реални условия така че мнисля да опровергая поне едно от тия неща който съм писъл и който ще напиша
! Благодаря и НАСЛУКА !!!

- asenfisherman
- ще става разбирач
Колега виждам че си запален по модерния шаранджийски риболов,ето тук има споделен много опит в тази насока http://www.carpbg.com/ ,може доста да научиш.
- ribarq
- сериозен играч
аз тоя форум съм го чел чел , само дето не се осмелявам да пиша нищо още щото не съм прочел всичко ! Докато тук доста време ми отне да прочета всичко и да се реша да пиша ! но все пак ти благодаря !asenfisherman написа:Колега виждам че си запален по модерния шаранджийски риболов,ето тук има споделен много опит в тази насока http://www.carpbg.com/ ,може доста да научиш.
А относно куките който rikosheth ми предлага утре ще бъдат издирени в хасковските магазини

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз пък мисля , че не трябва да се притесняваш да пишеш...кво толкова ти пука?! Мерак като имаш останалото са подробности...ribarq написа:аз тоя форум съм го чел чел , само дето не се осмелявам да пиша нищо още щото не съм прочел всичко ! Докато тук доста време ми отне да прочета всичко и да се реша да пиша ! но все пак ти благодаря !asenfisherman написа:Колега виждам че си запален по модерния шаранджийски риболов,ето тук има споделен много опит в тази насока http://www.carpbg.com/ ,може доста да научиш.
А относно куките който rikosheth ми предлага утре ще бъдат издирени в хасковските магазини:):):)
Айде издири ги тия куки, че поне после ще знам като ме засърби задника защо е!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
простете на невежия,че се намеси,мерси все пак за частичния отговор,господа професионалисти5кила написа:зацепих-вьзможно ли е тогава да греша,като слагам манисто м/у вирбела и оловото?в това полуфиксираното,доколкото зацепвам се има впредвид-да е достатьшно ФИКСИРАНО,та да се законтри рибката,но не толкова ФИКСИРАНО,та като се законтри да влаши оловото,а да дрьпне свободно влакнотото от аванса...това се има вредвид с тоя монтаж,да?

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
ДА!100% си прав5кила написа:простете на невежия,че се намеси,мерси все пак за частичния отговор,господа професионалисти5кила написа:зацепих-вьзможно ли е тогава да греша,като слагам манисто м/у вирбела и оловото?в това полуфиксираното,доколкото зацепвам се има впредвид-да е достатьшно ФИКСИРАНО,та да се законтри рибката,но не толкова ФИКСИРАНО,та като се законтри да влаши оловото,а да дрьпне свободно влакнотото от аванса...това се има вредвид с тоя монтаж,да?![]()

Не че някой ходи по язовирите да къса ама

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами ако не бъркам преди време от Тонито до Спортна зала, ама не мога да се обзаложа, че е точно такаkalkan4o написа:А преди от къде си ги взел...може да има все още![]()
Аз ако си намеря бележка за комарево още тази неделя съм там.А в тази насока можеш ли да помогнеш...май станах малко нахален,но какво да се прави
.

За Комарево не мога да ти помогна...за сега

- ribarq
- сериозен играч
незнам защо го слагаш това манисто (можеби да не ти се търка възела в уловото ли ? )5кила написа:простете на невежия,че се намеси,мерси все пак за частичния отговор,господа професионалисти5кила написа:зацепих-вьзможно ли е тогава да греша,като слагам манисто м/у вирбела и оловото?в това полуфиксираното,доколкото зацепвам се има впредвид-да е достатьшно ФИКСИРАНО,та да се законтри рибката,но не толкова ФИКСИРАНО,та като се законтри да влаши оловото,а да дрьпне свободно влакнотото от аванса...това се има вредвид с тоя монтаж,да?![]()

asenfisherman спомена "Има се в предвид ако рибата ти скъса да може да се освободи от монтажа,а не да го влачи след себе си " аз лично си мислех също като теб + /\...тоест "...В долния край на оловото има гумено шлаухче в което...как да кажа ...се пъха или заклинва вирбела на повода.Така се получава уж фиксиран монтаж,но при по-силно дръпване все пак вирбела излиза и монтажа си става инлайн." тоест дане е ФИКСИРАНО както казваш ти та като се законтри да влаши оловото,а да дрьпне свободно влакнотото от аванса.след като се засече ..това се има вредвид ! мисля това да е ако не другите да помагат !!!! Мисля че сам може да направиш разлика м/у подвижно и полуфиксирано !

П.С. Мисля че и 2-та варианта се отнасят за полуфикс.олово ! хем да се освободи рибата след закачка хем след като се засече да опъва свободно влакното от аванса !
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
начи-доста мислих по вьпроса-а аз сьм човек с голяяяяма фантазия
риболова дето практикувам е главно речен и ползвам,както рикошет знае доста елементарни и според мен сполучливи монатажчета,не сьм косьмджия един вид,ама нещо не ми се врьзва-и то е следното:КВО,като шлауха на оловото покрива част от вирбела?като се засече и после дрьпне та го извади-това е логично,ама КАК така да пазело рибата
?е ,ако нема шлаух да не би оловото да мине ПРЕЗ вирбела?то ако ще кьса ще е повода,ако кьса нагоре-оловото со пада и без тва...нещо не ми се нарежда пьзела с грижата за рибките
тьп ли сьм,кво ли?е,не можах да си го предстая това...с пазенето на рибата.... 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- ribarq
- сериозен играч

П.С. та като си представя ако си с полуфикс.олово и се закачи по едра риба на някои дал рибата продължава да плува а уловото е на чатала закачено и аванса си цъкърка , влизаш с лодка и го откачаш ! а ако с фиксирано олово като се закачи на същия чатал и чао чао шаранче ... та така си мисля де ! имма още време за размишление по въпроса