Шаранджийски експеримент !

Модератор: sapuna

rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Шаранджийски експеримент !

Мнение от rikosheth »

ribarq написа:но мисля , че твоята идея с тази кука е добра само дето съм се запасил с куки с ухо за 1 година напред иначе щях да взема от тези но мога да взема пак 12 бройки да видя какво ще стне ! иначе требва некаде да ги изразходвам тези мойте , требва да я мачим някак НАСЛУКА !!!
Като изключим това , че идеята не моя :wink: :wink: от там до края всичко си е самата истина! :lol: Успех и на теб с експириментите , пък след това ще говорим и за подходящи куки за Pop up rig :roll:
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Мисля че и куките с лопатки не са за изхварляне ловил съм бая едрички шарани с тях но все пак ....Благодаря на всички отговорили на темата , човек се учи докато е жив ! така че приех всички савети забележки и т.н. лека полека ще почваме да се осъваршенстваме докато не станем ("експерти") или поне докато се научим на савремнния риболов ! та това е хубавото на форума че всеки може да помогне на някой с нещо ,най вече ми харесва обмяната на опит м/у колеги :!: още утре ще изтарча до магазина да си купя такива куки и ще взема книжките който имам ...и ще извлека няколко познати монтажа и ще се опитам да ги направя(обясня, нагледно ) и да ги поставя как стоят във вода след което ще пиша и ще добавям снимков материал в тази тема ! ако не стане утре най късно другия ден ще се пробвам---а след няколко дни ще има и проба в реални условия така че мнисля да опровергая поне едно от тия неща който съм писъл и който ще напиша :) :lol: :) ! Благодаря и НАСЛУКА !!!
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

Колега виждам че си запален по модерния шаранджийски риболов,ето тук има споделен много опит в тази насока http://www.carpbg.com/ ,може доста да научиш.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Eто ти два перфектни модела на Gamakatsu за плаващи монтажи :!:
Gamakatsu G-carp Pop-Up Hook
Изображение

Gamakatsu A-1 G-carp Pop-Up
Изображение

Toва като жокер при покупката, ако няма търси куки с подобна форма щом държиш на плаващата стръв.
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

asenfisherman написа:Колега виждам че си запален по модерния шаранджийски риболов,ето тук има споделен много опит в тази насока http://www.carpbg.com/ ,може доста да научиш.
аз тоя форум съм го чел чел , само дето не се осмелявам да пиша нищо още щото не съм прочел всичко ! Докато тук доста време ми отне да прочета всичко и да се реша да пиша ! но все пак ти благодаря !

А относно куките който rikosheth ми предлага утре ще бъдат издирени в хасковските магазини :):):):)
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Подкрепям напълно мнението на рикошет...това са куките.

Като цяло шаранската линия на гамакатсу са доста добри и сравнително ефтини :wink: .

Тука е момента да попитам от къде да си ги купя във Варна,от там където вземах вече немаа :? .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

ribarq написа:
asenfisherman написа:Колега виждам че си запален по модерния шаранджийски риболов,ето тук има споделен много опит в тази насока http://www.carpbg.com/ ,може доста да научиш.
аз тоя форум съм го чел чел , само дето не се осмелявам да пиша нищо още щото не съм прочел всичко ! Докато тук доста време ми отне да прочета всичко и да се реша да пиша ! но все пак ти благодаря !

А относно куките който rikosheth ми предлага утре ще бъдат издирени в хасковските магазини :):):):)
Аз пък мисля , че не трябва да се притесняваш да пишеш...кво толкова ти пука?! Мерак като имаш останалото са подробности...
Айде издири ги тия куки, че поне после ще знам като ме засърби задника защо е! :wink: :smt044
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

kalkan4o написа:Тука е момента да попитам от къде да си ги купя във Варна,от там където вземах вече немаа :? .
Е тва вече незнам :cry: И аз като ribarq купувам да има та сега на стари запаси карам :wink: Ама ако се мернем по язовирете из Варненско от раз ти зачислявам едно пакетче....а до тогава :roll:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Ще има значи разходки :wink: .

Господ здраве да ти дава за твойта щедрост.А преди от къде си ги взел...може да има все още :roll: .

Аз ако си намеря бележка за комарево още тази неделя съм там :wink: .А в тази насока можеш ли да помогнеш...май станах малко нахален,но какво да се прави :oops: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

5кила написа:зацепих-вьзможно ли е тогава да греша,като слагам манисто м/у вирбела и оловото?в това полуфиксираното,доколкото зацепвам се има впредвид-да е достатьшно ФИКСИРАНО,та да се законтри рибката,но не толкова ФИКСИРАНО,та като се законтри да влаши оловото,а да дрьпне свободно влакнотото от аванса...това се има вредвид с тоя монтаж,да? :idea:
простете на невежия,че се намеси,мерси все пак за частичния отговор,господа професионалисти :idea: :!:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

5кила написа:
5кила написа:зацепих-вьзможно ли е тогава да греша,като слагам манисто м/у вирбела и оловото?в това полуфиксираното,доколкото зацепвам се има впредвид-да е достатьшно ФИКСИРАНО,та да се законтри рибката,но не толкова ФИКСИРАНО,та като се законтри да влаши оловото,а да дрьпне свободно влакнотото от аванса...това се има вредвид с тоя монтаж,да? :idea:
простете на невежия,че се намеси,мерси все пак за частичния отговор,господа професионалисти :idea: :!:
ДА!100% си прав :lol: :lol: :lol: Това е едната страна на нещата + безопасността на рибата при евентуално късане и ей ти го целия пъзел нареден!
Не че някой ходи по язовирите да къса ама :roll: :wink:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

kalkan4o написа:А преди от къде си ги взел...може да има все още :roll:

Аз ако си намеря бележка за комарево още тази неделя съм там :wink: .А в тази насока можеш ли да помогнеш...май станах малко нахален,но какво да се прави :oops: .
Ами ако не бъркам преди време от Тонито до Спортна зала, ама не мога да се обзаложа, че е точно така :roll:
За Комарево не мога да ти помогна...за сега :cry: , макар , че много ми се иска да "отпушиш" сезона с поне една по читава рибка :)
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

5кила написа:
незнам защо го слагаш това манисто (можеби да не ти се търка възела в уловото ли ? ) :oops: до колкото колегата
asenfisherman спомена "Има се в предвид ако рибата ти скъса да може да се освободи от монтажа,а не да го влачи след себе си " аз лично си мислех също като теб + /\...тоест "...В долния край на оловото има гумено шлаухче в което...как да кажа ...се пъха или заклинва вирбела на повода.Така се получава уж фиксиран монтаж,но при по-силно дръпване все пак вирбела излиза и монтажа си става инлайн." тоест дане е ФИКСИРАНО както казваш ти та като се законтри да влаши оловото,а да дрьпне свободно влакнотото от аванса.след като се засече ..това се има вредвид ! мисля това да е ако не другите да помагат !!!! Мисля че сам може да направиш разлика м/у подвижно и полуфиксирано ! :wink: :idea: :?:

П.С. Мисля че и 2-та варианта се отнасят за полуфикс.олово ! хем да се освободи рибата след закачка хем след като се засече да опъва свободно влакното от аванса !
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

начи-доста мислих по вьпроса-а аз сьм човек с голяяяяма фантазия :lol: риболова дето практикувам е главно речен и ползвам,както рикошет знае доста елементарни и според мен сполучливи монатажчета,не сьм косьмджия един вид,ама нещо не ми се врьзва-и то е следното:КВО,като шлауха на оловото покрива част от вирбела?като се засече и после дрьпне та го извади-това е логично,ама КАК така да пазело рибата :shock: ?е ,ако нема шлаух да не би оловото да мине ПРЕЗ вирбела?то ако ще кьса ще е повода,ако кьса нагоре-оловото со пада и без тва...нещо не ми се нарежда пьзела с грижата за рибките :cry: тьп ли сьм,кво ли?е,не можах да си го предстая това...с пазенето на рибата.... :roll:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

:D :D :D попитай колегата asenfisherman за това , той така отговори , макар че и аз се сагласявам частично с него , зависи от каде ще се скъса линията , и как е направен монтажа ... ми ако някой е сложил стопер над монтажа и линията се скъса след него ! баси по късните часове и аз съм бил с развинтена фантазия :) ... та няма ли да се мъчи рибата ??? ако е с фиксирано олово - и ако се скъса линията какво става :roll:

П.С. та като си представя ако си с полуфикс.олово и се закачи по едра риба на някои дал рибата продължава да плува а уловото е на чатала закачено и аванса си цъкърка , влизаш с лодка и го откачаш ! а ако с фиксирано олово като се закачи на същия чатал и чао чао шаранче ... та така си мисля де ! имма още време за размишление по въпроса :):):):):) дали е така??? :idea: :?: :!: :?: :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”