Избор на въдица

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

dantho.mihov
Модератор
Модератор

Re: Избор на въдица

Мнение от dantho.mihov »

Отново в същия магазин една доказала се макара : http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=160
По това време на годината магазините са пообрани от към предлагане и се очаква нов внос към м. април.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

На мен ми харесват на Даката предложенията... :drinkers:
А иначе не мисля че споменатия човек ще гледа да и вземе само парите. По-скоро ще избере оптималния вариант за тях ;) :P В крайна сметка и едното и другото са варианти, но ако можеш да отидеш и да търсиш конкретни неща - определено в пъти по-добре!
etinka
новобранец
новобранец

Мнение от etinka »

Тази от сайта даже не е скъпа. Може би ще взема такива и какво още трябва.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Те са 2 предложения, едно е за въдици, другото за макари...и аз бих предложил да му вземеш и една такава корда...
http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type=

Размер 0,37 - близо 1000 метра са- предостатъчно за 2 въдици.
Аватар
Дилян
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дилян »

Ммм.....похвална инициатива :) Браво! :)
Ако мога и аз да дам един съвет,макар че ловя предимно на леко все пак съм рибар,пък на нас ни е най голямо удоволствието сами да си избираме такъмите :wink:
Та моя съвет е да прелъжеш колегата да се разходите до магазина и там да му направиш изненадата.Нека той сам да си избере такъмите.Повярвай радостта от подаръка няма да е по малка,още повече че той ще си ги хареса ;)
Поздрави.
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
pala4a82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pala4a82 »

Дилян написа:Ммм.....похвална инициатива :) Браво! :)
Ако мога и аз да дам един съвет,макар че ловя предимно на леко все пак съм рибар,пък на нас ни е най голямо удоволствието сами да си избираме такъмите :wink:
Та моя съвет е да прелъжеш колегата да се разходите до магазина и там да му направиш изненадата.Нека той сам да си избере такъмите.Повярвай радостта от подаръка няма да е по малка,още повече че той ще си ги хареса ;)
Поздрави.
мисля че колегата е прав
риболова е болест която не се лекува само се задълбочява
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

pala4a82 написа:
Поздрави.
мисля че колегата е прав
Честно казано това е най-добрия вариант...стига да не искаш да бъде съвсем изненада! :) Иначе +1 за мнението на колегата!
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Освен това вместо шаранджийки щом ще се лови на река...човека може да реши да си вземе и фидерче - аз лично на това бих заложил. Медиум-хеви или Хеви фидерите мисля че са доста по-удачен вариант за река (в зависимост от силата на течението) от шаранджийките. Пак се лови на дъно, само че доста по-прецизно и интересно е, мисля! :)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Поздрави.
Напълно подкрепям. Риболовният такъм е нещо специфично и много индивидуално, защото е свързан с кефа от любимото хоби. Иначе, има много голяма опасност да си дадеш парите за нещо, което ще събира прах в мазето и при все човека да остане разочарован.
Така, че или заедно в магазина или предварително допитване до желанията и предпочитанията. В последния случай, това няма да е изненада, но доколкото разбирам все пак вие не сте гаджета на 2-ра среща, затова този вариант е по добрия....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Милата "etinka" няма представа в какво приключение се спуска :D :D Подозирам че ще скубе коси догодина ...
Аватар
monzata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от monzata »

rap66 написа:Милата "etinka" няма представа в какво приключение се спуска :D :D Подозирам че ще скубе коси догодина ...

:D ама не е ли прекрасно че има такива жени !? адмирации към идеята , и общо взето колегите са ти изредили доста вариянти , от тук натам си избери ти , според мъжлето ти , все пак ти си го познаваш най-добре и би решила кое ще е най-добрия вариянт , но то самата идея би го зарадвала достатъчно ( ако ще купуваш сама нещата има риск нещо малко да объркаш , казвам ти го от личен опит , щото на един приятел неговата му купи въдица дето просто и бяха пробутали в магазина без да я питат какво точно ще лови и съответно сега има доста по твърд спининг със съмнителна марка даже не я и запомних , с който ще му е трудно да лови с малките примамки по реката ) та задължително гледай човека от който ще купуваш / купувате да си разбира и да обяснява ,а да не гледа да си пробута стоката ! :)
silenthell
новобранец
новобранец

Мнение от silenthell »

etinka браво. Да не кажа че това което правиш е почти мечта за всеки шаранджия ,варианта той да си избере пръчките и макарите е най добрия за него, но ако ти държиш да му ги поднесеш с панделка нещата са наистина сложни за теб, затова един лек не чак толкова прецизен съвет от мен избирай му пръчки над 100 до 150 лева макари за по 150 лева има перфектни, все пак той ако е бил толкова запален риболовец на шаран би следвало на времето да е имал един гараж с принадлежности, а сега и от мен няколко предложения макарата Tica която са ти предложили е просто прекрасна а ето една добра пръчка от реномирана марка :http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=59 и още http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=59" onclick="window.open(this.href);return false; : o]e edna perfektna makara http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=160" onclick="window.open(this.href);return false; бе общо взето за колегата в риби и такъми може да се оборудвате добре а колегата sapuna наистина ще ти свърши добра работа и си мисля че от него ще си вземеш едни добри пръчки pokee и едно последно мое мнение пръчките трябва да са с следните характеристики 3.60 метра дължина акция 3.0 libri s 50 милиметров първи водач а макарите търси макари с параметри на tica и тази която аз съм ти публикувал.
etinka
новобранец
новобранец

Мнение от etinka »

Последните няколко седмици обикалям из магазини с горе долу изброените от вас неща. Май вече имам концепция, мисля да му взема само пръчките и някакъв ваучер да отиде да си избере другите неща или нещо такова. Но до 28 май има още малко време. Притеснява ме да взема всичко да не би да не му хареса или да не е точно каквото трябва.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

etinka написа: някакъв ваучер да отиде да си избере другите неща или нещо такова.
Това е най добрия вариант. Не зная само дали рибарските магазини работят с ваучери, подобно на тези за дамско бельо....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
etinka
новобранец
новобранец

Мнение от etinka »

Аз не знаех, че и тези за бельо работят с ваучери :) Тях ги ползвам само в хранителните стоки. Ще проверя, или гледам много магазини имат такива карти за подарък с някакъв лимит. Поне в тези за техника има такива. Или ще отида с него и ще ги платя. Няма да е точно изненада така, но се надявам пак да се зарадва. Иначе има толкова много неща, че и идея си нямам кое ще му хареса.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”