Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Стопери за мач
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Стопери за мач
Този въпрос го има почти във всяка тема и отговора е един - лесно се слагат, но пречат на замятането и объркват риболова. Аз ги слагам само над горния вирбел, да омекотяват думкането на ваглера в него и това ще е така докато ми свършатvyrhara написа:Имам въпрос-
с какво силиконовите стоперчета са по- лоши от навързването на възелче .

Снощи си играх с конеца за зъби - затяга се добре, става фин. Остава да издържи на целодневен риболов и отговорите по темите ще станат различни

Aз имам три риболова след "откритието" и не ми се налага да сменям стоперитеmiro253 написа: ...Остава да издържи на целодневен риболов и отговорите по темите ще станат различни.

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Значи правим един риболов на Лебеда на Панчаревоnaskobo написа:Aз имам три риболова след "откритието" и не ми се налага да сменям стоперитеmiro253 написа: ...Остава да издържи на целодневен риболов и отговорите по темите ще станат различни.
Ако "отговорите станат различни"- пия уиски, през лятото забивам на джин и узо

- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
Не съм ползвал конец за зъби за стопер,но ползвам монофилно влакно 0,14-0,15 ,като правя пет-шест навивки и оставям по 10-15 мм."мустачки" от двете страни,за евентуално дозатягане на възела и за по-лесното му изнизване през водачите.Става перфектен стопер,много траен и не се саморазмества.
Колеги аз да задам един глуповат въпрос понеже съм от старата школа и тези неща конци и т.н иновации в риболова не ги знам , та може ли някой да ми обесни как аджеба да го вържа този конец че пробвах един два пъти ама се изнизва или се размотава... благодаря 

- nocalled
- научил се да хвърля
все едно връзваш кука с лопатка. конеца за стопера е /все едно/ влакното. основното влакно е в случая стеблото на куката. или на схемата показана някъде тук наскоро.Mollier написа:Колеги аз да задам един глуповат въпрос понеже съм от старата школа и тези неща конци и т.н иновации в риболова не ги знам , та може ли някой да ми обесни как аджеба да го вържа този конец че пробвах един два пъти ама се изнизва или се размотава... благодаря
you'd better run...
Mollier написа: , та може ли някой да ми обесни как аджеба да го вържа този конец ....

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Благодаря колеги.
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз също ползвам монофилно, обикновено един номер по тънко или същото като основното. Перфектни стопери се получават. И да, обикновено правя по два. Това с откритието на колегата ще го пробвам сигурно някой ден. Между другото хубав стопер за влакно става и от обикновен памучен конец. Той се напоява с вода и се самостяга на основното. Доста по-трудно се хлъзга напред назад...в общи линии също е добре!fishermann2 написа:Не съм ползвал конец за зъби за стопер,но ползвам монофилно влакно 0,14-0,15 ,като правя пет-шест навивки и оставям по 10-15 мм."мустачки" от двете страни,за евентуално дозатягане на възела и за по-лесното му изнизване през водачите.Става перфектен стопер,много траен и не се саморазмества.