Стопери за мач

Модератор: Paublo_Eskobar

miro253
фен клуб-скобар

Re: Стопери за мач

Мнение от miro253 »

vyrhara написа:Имам въпрос-
с какво силиконовите стоперчета са по- лоши от навързването на възелче .
Този въпрос го има почти във всяка тема и отговора е един - лесно се слагат, но пречат на замятането и объркват риболова. Аз ги слагам само над горния вирбел, да омекотяват думкането на ваглера в него и това ще е така докато ми свършат :D .
Снощи си играх с конеца за зъби - затяга се добре, става фин. Остава да издържи на целодневен риболов и отговорите по темите ще станат различни :lol: .
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

miro253 написа: ...Остава да издържи на целодневен риболов и отговорите по темите ще станат различни :lol: .
Aз имам три риболова след "откритието" и не ми се налага да сменям стоперите :idea: Ако "отговорите станат различни"- пия уиски, през лятото забивам на джин и узо :drinkers:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

naskobo написа:
miro253 написа: ...Остава да издържи на целодневен риболов и отговорите по темите ще станат различни :lol: .
Aз имам три риболова след "откритието" и не ми се налага да сменям стоперите :idea: Ако "отговорите станат различни"- пия уиски, през лятото забивам на джин и узо :drinkers:
Значи правим един риболов на Лебеда на Панчарево :lol: .
Аватар
fishermann2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishermann2 »

Не съм ползвал конец за зъби за стопер,но ползвам монофилно влакно 0,14-0,15 ,като правя пет-шест навивки и оставям по 10-15 мм."мустачки" от двете страни,за евентуално дозатягане на възела и за по-лесното му изнизване през водачите.Става перфектен стопер,много траен и не се саморазмества.
Mollier
новобранец
новобранец

Мнение от Mollier »

Колеги аз да задам един глуповат въпрос понеже съм от старата школа и тези неща конци и т.н иновации в риболова не ги знам , та може ли някой да ми обесни как аджеба да го вържа този конец че пробвах един два пъти ама се изнизва или се размотава... благодаря ;)
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nocalled »

Mollier написа:Колеги аз да задам един глуповат въпрос понеже съм от старата школа и тези неща конци и т.н иновации в риболова не ги знам , та може ли някой да ми обесни как аджеба да го вържа този конец че пробвах един два пъти ама се изнизва или се размотава... благодаря ;)
все едно връзваш кука с лопатка. конеца за стопера е /все едно/ влакното. основното влакно е в случая стеблото на куката. или на схемата показана някъде тук наскоро.
you'd better run...
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Mollier написа: , та може ли някой да ми обесни как аджеба да го вържа този конец ....
Изображение

Изображение

Изображение
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Mollier
новобранец
новобранец

Мнение от Mollier »

Благодаря колеги.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

fishermann2 написа:Не съм ползвал конец за зъби за стопер,но ползвам монофилно влакно 0,14-0,15 ,като правя пет-шест навивки и оставям по 10-15 мм."мустачки" от двете страни,за евентуално дозатягане на възела и за по-лесното му изнизване през водачите.Става перфектен стопер,много траен и не се саморазмества.
Аз също ползвам монофилно, обикновено един номер по тънко или същото като основното. Перфектни стопери се получават. И да, обикновено правя по два. Това с откритието на колегата ще го пробвам сигурно някой ден. Между другото хубав стопер за влакно става и от обикновен памучен конец. Той се напоява с вода и се самостяга на основното. Доста по-трудно се хлъзга напред назад...в общи линии също е добре!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”