Какво става по Морето

Модератори: emo vasilev, alekst

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Тея дни ще отида един път на канала да пробвам тая илария на дъно и ще помятам малко блесните,па да видим дали е лъжа за лефера,понеже съм най-надъхан за него.За илария на плувка сякаш е студена водата още и се държи по-към дъното.После ще ида с един авер на едно малко гьолче да пробвам има ли риба,па следващата седмица може и да пусна малко рибки във водата.Чудя се на вълнолома да пробвам ли граците на чепаре,или на плувка?Ми ко стана със зарганите,аз последния път на НОЙ нищо не фанах,но преди тва на трета буна взех една рибка.Дали на вълнолома няма да дава?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Всеки се интересува каква риба има в момента и се чуди къде и за какво да хвърли въдиците, а като влезе в форума един водолаз / подводен риболов / всички се нахвърлиха срещу него - бракониер бил !!! А можеше точно тази ценна информация от него да я получаваме.

Извиняавам се за бащинския тон .
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Имах в предвид Булти
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Това че водолазите магат да ни бъдат полезни с инфо е вярно.А относно сафрида трябва да е ноколо,защото миналата седмица бях на Ной за кая и видях Ува във водата до буната. :wink: :lol:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Тези камъни са по моята глава.Искам да се извиня на Бутли,аз нямам нищо против подводния риболови хората които го практикуват.Имам против тези които ходят по жаната и дупчат с шишове там където има бабунки.Още единпът се извинявам на обидените.Ако мога да помогна с информация питайте и ще помогна. :oops:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Пак питам,колеги,знаете ли за лефера-рано ли е още,или трябва да тръгва вече?На тапа с живо рибе,или с парченце рибка?Или на спининг?Ще си изгубя ли времето с блесната,или има шанс да удари?Ами на кой номер блесна?Дайте инфо,благодаря предварително!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
jordan7712
новобранец
новобранец

Мнение от jordan7712 »

здравейте смятам да влизам със гумена лодка за попчета във бургас,можете ли да ми кажете около моста дали ще има нещо
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Дели написа:Бъзикате се но ще ви замръзнат усмивките ако се разходите до канала и видите че от неделя там вадят илария на дъно. Сафрид не съм видял да се лови на чепаре , но преди месец и повече го скъсваха на Босфора, което означава че вече е тук заедно с лефера.Щом от вълнолома има единични бройки, с лодка трябва да се пълни кофичка. Проба му е майката , а не чукане по клавиатурата. Сезона започна по рано.
За иларията съм съгласен Дели, стига да не я косят на дъното, ама Синеморец е по близо до Босфора оттам, дето си ти и преди няколко часа говорих с Иво Ангелов, та там няма и помен, ни от сафрид ни от лефер, влизали са с лодките на разни места. Може би колегата Диханов от Царево ще каже нещо повече из техния вилает? И аз се надявам рибата да тръгне по-рано. Тия единичните бройки сафрид винаги ги има по това време, но това не е признак за идването на масовата популация.
Наслука на всички :!:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Пасажите идват наесен. Дотогава на определени места и отвреме на време може да се напълни кофичка, но трябва постоянство и късмет.
Не ги слушай старите рибари . Те казват , че има риба само когато е толкова много, че сама скача в лодките. Освен това сега рибата е капризна и на биволските чепарета с които обикновенно ловят не се обажда.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:shock: Дели.....Имам едно въпросче! Гледам ти галерията и ме интерусува дали снимките са от Саудитска Арабия и по точно от Дубай? Ти ли си ходил и какви са условията за риболов ( Смисъл - разрешителни ).... имам амбицията да направя едно ходене за почивка лятото :smt023......ако греша за местото здраве :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Споко , братя по оръжие - не съм обиден на никой ! За последния уикенд не съм писъл нищо щото станах див и...щастлив :x ....тръгнах пак от Робинзона и докато стигна до носа заварих 4 , 5 надуваеми лодки пълни с харпунджии , мирно и тихо почнах да се гмуркам аз , но по едно време полудях - отляво шнорхел , отдясно щнорхел , отгоре яки глисажи :shock: ...един дори си изправи вертикално лодката :shock: :shock: - не знам кво целеше с тва - клионк за калкан или ... :D то не бяха опасни разминавания :shock: ...накъдето тръгна - те подире ми - един отляво един отдясно - морето свърши ей :D ....нямам нищо против колегите , не ги знам отде дойдоха , но морска култура НУЛА , по едно време ми заприличаха на глутница чакали...и тъй като не бях тръгнал на състезание а за УДОВОЛСТВИЕ , подкарах си лодчицата обратно и тва беше ...на връщане си взех един приличен калкан и се заклех поне 3 месеца тук да не стъпя....а за шофирането във Влас при видимост 5 метра в прахта не искам да коментирам , съжалявам колегата дето е от там :cry: , едно време Влас беше прочут с чистия си въздух :cry: ....
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Булти говориш за култура - ква култура бе приятелю, ако има лесно ще ти се качат на врата,ще ти запушат шнорхела и др. подобни :evil: :evil: :evil: :evil: - нямам думи. А относно заглавието на темата - СТРОИТЕЛСТВО поголовно и на всякъде :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: - те това е новото по морето.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Браво Булти, че не си от обидчивите. Ха сега кажи на колко метра дълбочина да търсим калканите и заровен ли е още.
Angel, Dubai е в UAE , не е в Саудитска Арабия. Ходих преди месец и се отчетох с подтема по надолу и снимки. Това за което питаш го пише там. Новото е че много ми хареса и организирам екскурзия за рибари там. Вече има 2,5 души записани но за догодина. Лятото там е непоносимо горещо. Стига до 60 градуса. Дъщеря ми работи там в туристическа фирма и може да уреди спане, визи, разрешително за риболов и ежедневен трансфер до мястото за риболов. Оставих си такъмите на нея и вижте какво писмо получих вчера :
".......V sabota hodih za riba s edna priatelka.Tia za parvi
hodi i i dadoh malkata vadica.I tia kato po4na da ia
zabiva vseki pat v kamanite i vseki pat kasame
mecinata, dobre 4e ima6e edin mesten do nas.Toi ni
pravi takamite i pokrai nas zabravi za kakvo e
do6al.Ima6e otliv i toi vleze v vodata i ni izvadi 4
raka s goli race gi hvana.Posle kato vidia s kakvi
kuki i kakva mecina lovim kaza 4e goliama riba niama
da hvanem.Dade ni ot negovite kuki 5 pati po golemi ot
na6ite i debela mecina.
Ako znae6 na dva pati kakki ribi se hva6taha i nemojem
da gi izkarame.Ednata 5 min se darpa6e i az za malko
da padna v vodata,mnogo goliama be6e.I nakraia zahapa
mecinata i izbiaga, a mecinata be6e
stomanema.Predstavi si kakva e bila tazi riba.No tozi
pat otidohme na kraia na kamanite.
Mnogo me hvana iad 4e dva pati iztarvah golemi
ribi.Goliam kef, kato zapo4ne da se darpa mecinata se
razviva vse edno makarata e osvobodena.Goliama borba
be6e.
Drugata sedmica pak, no 6te kupia golemi kuki i debela
mecina. ........"

Както виждаш мястото е много добро и много правилно си се ориентирал в посоката.

Между другото оставих пръчките на дъщеря ми с влакно 0,50 на макарите и куки 1.0 на стоманени поводи .
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

аз моите ги извадих на дълб. от 2,5 до 7 метра , някой бяха полузаровени в пясъка , други бяха излезли по скалите....има или няма дерзайте тия 4 почивни дни , щото после в сила влиза забраната :wink:
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: Дели .......Да ти кажа, че вече няколко пъти се дъня със Саудитска Арабия - Вместо Арабските Емирства :lol: :lol: :lol: Даже в туристическата агенция ги обърках и ме питаха .....последно къде искате да ходите :smt042 :smt042 :smt042 ИСКАМ В ДУБАЙ ЗА да няма повече грешки :lol: Така съм се надъхал да ходя, че си поръчах пръчка шимано ( травел - версия за пътуване ) пък в краен случай тука ще си я ползвам!......Ако вземе нащо да не се уредят нещата догодина съм с вас......нема отказване!

А инак да е жива и здрава Щерка ти! И моята е малък...кандидат риболовец :lol: може да я видиш в галерията ми :lol: Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”