Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Избор между две макари
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- ще става разбирач
Re: Избор между две макари
Колега, аз не ти го казах от неудобство, ама тука лъсна голата истина! Също така трабукото било с ултра мега хипер слим корпус 12мм. Значи реално зъбчатките вътре са на размер 1000 или преко сили 2000 и в никакъв случай 4000. Трабуко само брандират, нищо не произвеждат. Тиката не ти харесвала... Не ходиш на ревю, все пак. Иначе Калине, макарата дава надежда, ама за печалба 

- КалинПетров
- разбира нещата
Aве такива марки сам ги отписал като :Миварди,Джаксан,Трабуко,Филстар...и много други!Наскоро си купих спининг Миварди (много хубавото) първо взе да пука бланката направих рекламация сменихамиго дадоха ми друг утивам за риба след 3тото замятата ми се счупи 15см от върха....със примамка 14 гр акцията на пръта е 10-30гр.....в магазина ми казаха 4е аз съм виновен и ми върнаха парите не съм бил замятал правелно...но тва е друга тема!То всеки требва да мине през тоя път и после да прави по правелният избор!

Reel Tuning
- Румбата
- разбира нещата

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
http://www.reelset.com/trio-i227.asp
Колеги като гледам хората са изключително доволни от тази макара.
Колеги като гледам хората са изключително доволни от тази макара.
- КалинПетров
- разбира нещата
Тва е требва да е красива а дали работи добре по марица?????.....А тея хора каде са доволни колко са я ползвали и какви риби ловят и каде ловят интресувал ли се....по марица ти требват доказани макари като за предпочитане е метален корпус, добре редене на влакното и противоусукваща ролка на бигела...!Мойто мнение е Спро Ред Арк по скъпа е но има всичко което може да се желае няма да ти се налага да сменяш дръшката както при Заубера ама не ми се спори за макари вече...Освен външния вид между заубер и ред арк нямат нищо общо!

Reel Tuning
-
- ще става разбирач
Здравей Калине,КалинПетров написа:.!Мойто мнение е Спро Ред Арк по скъпа е но има всичко което може да се желае няма да ти се налага да сменяш дръшката както при Заубера ама не ми се спори за макари вече...Освен външния вид между заубер и ред арк нямат нищо общо!
можеш ли да разясниш/дадеш някакви схеми с какво са различни СПРО-то и Заубера,чел ли си го някаде или си се сблъскавал и с 2-те макари?
И защо трябва да се сменя дръжката на Заубера(освен на 1000,но съм виждал такива на по 4-5 години без да са мръднали>нямат нищо общо с на Екусима дръжката)
Поздрави!
П.П
tinoo написа:Браво на колегата-потрудил се е да качи снимки.
Тези две схеми са се наложили при съвременните
спинингови макари...като дойде време да смазваш
макарите и отвориш капачето,върти бавно ротора
на макарата с ръка и гледай как се осъществява движението
на оста нагоре надолу,посредством тези механизми...

или прочети тази тема http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 0&start=30" onclick="window.open(this.href);return false; или по точно мненията на РадоГагов
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз утре взимам триото от тая тема http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=75975 пък ще видим.Рау-чето не е лошо въртял съм го ама ми иде скъпо.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Добре колега, и аз съм се насочил точно към този модел, като го вземеш сподели мнението си за макаретоД.Граховски написа:Аз утре взимам триото от тая тема http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=75975 пък ще видим.Рау-чето не е лошо въртял съм го ама ми иде скъпо.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Веднага щом го взема.
Tell people there’s an invisible man in the sky who

- КалинПетров
- разбира нещата
Незнам каква е тая снимка какво си поснал?karaburov написа:Здравей Калине,КалинПетров написа:.!Мойто мнение е Спро Ред Арк по скъпа е но има всичко което може да се желае няма да ти се налага да сменяш дръшката както при Заубера ама не ми се спори за макари вече...Освен външния вид между заубер и ред арк нямат нищо общо!
можеш ли да разясниш/дадеш някакви схеми с какво са различни СПРО-то и Заубера,чел ли си го някаде или си се сблъскавал и с 2-те макари?
И защо трябва да се сменя дръжката на Заубера(освен на 1000,но съм виждал такива на по 4-5 години без да са мръднали>нямат нищо общо с на Екусима дръжката)
Поздрави!
П.Пtinoo написа:Браво на колегата-потрудил се е да качи снимки.
Тези две схеми са се наложили при съвременните
спинингови макари...като дойде време да смазваш
макарите и отвориш капачето,върти бавно ротора
на макарата с ръка и гледай как се осъществява движението
на оста нагоре надолу,посредством тези механизми...
или прочети тази тема http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 0&start=30" onclick="window.open(this.href);return false; или по точно мненията на РадоГагов
само едно щети покажа!
Риоби:
V-образен ротор
- V-образна дуралуминиева кована шпула със специална авансова система, която осигурява плавно изнизване на влакното
- резервна алуминиева шпула
- изцяло метална конструкция – алуминиеви тяло, ротор, дръжка
- антикорозионно покритие
- проектирана в Япония – гаранция за прецизност и здравина
- специално патентованата система за бавна осцилация нарежда влакното равномерно върху шпулата
- всички винтове и главната ос са от неръждаема стомана, което прави макарата устойчива и на солена вода
- предавателен механизъм от бронз, осигуряващ плавна работа и удобно въртене
Спро Редарк:
- 9+1 сачмени лагера;
- кръстовидна червячна подемна система (WORM SHAFT SYSTEM) за по-дълъг ход на шпулата
- антиусукваща влакноводеща ролка;
- алуминиев корпус;
- изключително стабилен лек бигел;
- балансиран ротор;
- горен аванс с фин реглаж;
- уплътнение на аванса, предпазващо от вредни външни замърсявания;
- комфортна CNC фрезована алуминиева ръкохватка;
- допълнителна алуминиева шпула за далечно замятане с клип за влакното

Reel Tuning
- Vid
- кандидат преподавател
Направо изби рибата с този пост Калине. Трябваше да качиш Добри в колата и да го закараш на ряката за да ти обясни- как се замята правилно, така че да не чупиш пръчкитеКалинПетров написа:Aве такива марки сам ги отписал като :Миварди,Джаксан,Трабуко,Филстар...и много други!Наскоро си купих спининг Миварди (много хубавото) първо взе да пука бланката направих рекламация сменихамиго дадоха ми друг утивам за риба след 3тото замятата ми се счупи 15см от върха....със примамка 14 гр акцията на пръта е 10-30гр.....в магазина ми казаха 4е аз съм виновен и ми върнаха парите не съм бил замятал правелно...но тва е друга тема!То всеки требва да мине през тоя път и после да прави по правелният избор!

Относно избора на колегата, Я след десетина проби на макарета в ниския или среден ценови клас, стигнах до извода, че най доброто за 160 лв. и за риболова, които искаш да практикуваш и Риоби Заубер размер 3000-4000 (разликата е в размера на шпулите). Ползвам размера 3000 трета година по реката, без разглобяване, смазване и пр. и продължава да си работи все едно вчера съм я взел от магазина.... Със сомове към то 10-на кг. проблем няма...
п.п. Мнението ми е продиктувано единствено от опит. Не разглобявам макари и не зная в подробности устройството им. Но мисля, не се зарибявайте по това 9 плюс 1, 10 плюс 1 и пр. Все тия над 7 са просто зарибявка за риболовеца.... При все това не всичко в една макара е лагери...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- КалинПетров
- разбира нещата
Остай ко да ти кажа изкара ме че немога да замятам незнам как требва имало няква статия в нета каде било обеснено как се замятало...аз незнам по принцип много внимателно правя нещатата и никога не бях чупил спининг....Казах му да смени марката която предлага тои каза че всеки си има мение...ами и аз го разбирам човека си има връзки с Миварди и си добра горница!Вчера си купих една Шимани Катана 240 ЦХ 10-30 и тва е просто перфектна за парите си!Vid написа:Направо изби рибата с този пост Калине. Трябваше да качиш Добри в колата и да го закараш на ряката за да ти обясни- как се замята правилно, така че да не чупиш пръчкитеКалинПетров написа:Aве такива марки сам ги отписал като :Миварди,Джаксан,Трабуко,Филстар...и много други!Наскоро си купих спининг Миварди (много хубавото) първо взе да пука бланката направих рекламация сменихамиго дадоха ми друг утивам за риба след 3тото замятата ми се счупи 15см от върха....със примамка 14 гр акцията на пръта е 10-30гр.....в магазина ми казаха 4е аз съм виновен и ми върнаха парите не съм бил замятал правелно...но тва е друга тема!То всеки требва да мине през тоя път и после да прави по правелният избор!![]()
![]()
, щото те Мивардита са много висококачествен, лек и крехък карбон...
![]()
![]()

Reel Tuning
Да ти кажа изобщо не съм гледал колко лагера е, просто от познати знам, че окума е добра марка, хвалят ги новите модели, и важното е, че мен ме кефи като макара. Трабукото отпада и мисля да си поръчам окумата пък вече квот тва....няма да се женя за нея.
-
- ще става разбирач
Калине,не гледай кво пишат
всичко е с рекламна цел... сигурен съм.Даже мога да кажа,че ще е по слаба от Заубера 
Вид съгласен съм с теб на 101% за Заубера,имал съм 3000 сега 4000 и нямам никакви забележки.Това е 1-вата макара която издържа 1-на година по Дунава в моите ръце
П.П. Само да допълня,преди дни правихме проби.Шпула от 3000 (Заубер) става на 4000,но 4000 не става на 3000!!!Шпула от Фокамо,Екусима и Сирио 4000 стават на заубер 3000 но с малко подложки!

Вид съгласен съм с теб на 101% за Заубера,имал съм 3000 сега 4000 и нямам никакви забележки.Това е 1-вата макара която издържа 1-на година по Дунава в моите ръце

П.П. Само да допълня,преди дни правихме проби.Шпула от 3000 (Заубер) става на 4000,но 4000 не става на 3000!!!Шпула от Фокамо,Екусима и Сирио 4000 стават на заубер 3000 но с малко подложки!
Eдното е еднакво с другото,просто обяснено по друг начин.КалинПетров написа:.
- специално патентованата система за бавна осцилация нарежда влакното равномерно върху шпулата
.
- кръстовидна червячна подемна система (WORM SHAFT SYSTEM) за по-дълъг ход на шпулата
Остави само стъпки