Разрешава се уловът на РАСПЕР от 1 май 2013г.

Съобщения свързани със сайта и форума.

Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar

angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Разрешава се уловът на РАСПЕР от 1 май 2013г.

Мнение от angel81 »

луда работа ... ми .. от утре всички на Марица за распери .. пък квото дойде :)
късмет работа . .
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Не ща щуки и сомове!! Дайте ми расперииииииии :lol: Как ми е мерак да снимам някой 2-3 килограмов на спининга ми не е истина 8) До 1-2 дена ще се изясни дали да взимаме спинингите в ръка или не ;) Не избързвайте все още. Годфадър тенк ю за информацията ;)
Изображение
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Д.Граховски написа:Ще има издевателства със сигурност,ще се лови клен,сом,щука.За последното ок ама другите...
И бяла, и бяла! :mrgreen: ...даже и костур! :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

Аз ще изчакам до петък за по сигурно :D
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

io6kata написа:Аз ще изчакам до петък за по сигурно :D
Надяваш се някой през почивните дни да измени заповедта ли? :D
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

Не на работа съм до петък :mrgreen:
stako
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stako »

Абе тя и пъстървата е разрешена :idea: тва значи ли че хората които я ловят трябва да си стоят в къщи защото случайно може да закачът някой клен и да ги обвинят че са бракониери :!: Много умни коментари прочетох в тази тема :shock: Който иска да нарушава закона ще го направи със или без забрана :!: Сега като има спинингисти по Марица браковците може да се поуплашат малко че сега си ходят с лодките посред бял ден необезпокоявани :!:
Мислете малко навсякъде в белия свят рибите се забраняват по отделно само тук си слагат общи забрани за да им е по лесно на органите :axe:
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Абсолютно съм съгласен с колегата stako.Нали в началото на забраната е същото.Щуката и бялата са забранени а распера,сома и другите хищници - все още не са.Тогава не може ли да се злоупотребява.Уж хвърлям за распер а пък всъщност търся щуки.Просто всичко е въпрос на личен избор.И трябва да има постоянни проверки по реките.
Изображение
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Стако, напълно си прав.Ситуацията с бракониерите е точно такава. Почти всички хищници, определено си снасят хайвера преди всички други риби. Вярно е също обаче и това , че след като го снесат си пазят "гнездата" ;) .
Не един път сме обсъждали с приятели спинингисти, че ако се спазва правото на "хвани и пусни", по време на пролетната забраната за определени хищници, браковските интервенции ще намалеят тъй като ще има, според мен, съвестни спинингисти на водоема и така те ще патрулират един вид насам-натам. Проблем е определено, че някои ще се изкушат да вземат някоя риба, а други ще нагазят във водата и в тоя случай ще "смажат" вече снесения хайвер на мирните риби или на търсения хищник....Просто си трябва правилният кодекс и манталитет у спинингиста и всички ще са щастливи според мен.
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

stako написа: Мислете малко навсякъде в белия свят рибите се забраняват по отделно само тук си слагат общи забрани за да им е по лесно на органите :axe:
Имат разделни забрани хората в БЕЛИЯ СВЯТ , ама имат и нормални хора с нормално мислене , а тук тази последната част липсва :idea: Така , че не повсеместна забрана , ами поне годишна забрана трябва да има да видим тогава какви ще са оправданията , че е на вода въпросния балкански субект наречен Българин :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
liudmil83
новобранец
новобранец

Мнение от liudmil83 »

С.Върбанов написа:
stako написа: Мислете малко навсякъде в белия свят рибите се забраняват по отделно само тук си слагат общи забрани за да им е по лесно на органите :axe:
Имат разделни забрани хората в БЕЛИЯ СВЯТ , ама имат и нормални хора с нормално мислене , а тук тази последната част липсва :idea: Така , че не повсеместна забрана , ами поне годишна забрана трябва да има да видим тогава какви ще са оправданията , че е на вода въпросния балкански субект наречен Българин :idea:
:smt023
Bai_Pe6o
новобранец
новобранец

Мнение от Bai_Pe6o »

Така е! Ние не сме от "белият свят" и вероятно никога няма да бъдем. Тук трябва съвсем различен подход. И въпреки, че и аз всеки ден си мисля как нямам търпение да си пробвам новите расперски примамки на Дунава, предпочитам забраната да си е както за другите видове. Знаем се какво племе сме... дори да има примерно двама спинингиста, които си търсят само распер и пускат всичко, което уловят, около тях ще има поне още петима, които се възползват от ситуацията и слагат всичко в торбата.
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

То хубаво,ама пак ще го кажа:по тази логика трябва да има обща забрана за всички риби от 15 февруари до 31 май.Иначе се обезмисля общия край ако няма общо начало.
Изображение
Изображение
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Въпреки че не съм фен на риболова на распер съм абсолютно съгласен с колегите Върбанов и Bai_Pe6o!
С.Върбанов написа:Имат разделни забрани хората в БЕЛИЯ СВЯТ , ама имат и нормални хора с нормално мислене , а тук тази последната част липсва :idea: Така , че не повсеместна забрана , ами поне годишна забрана трябва да има да видим тогава какви ще са оправданията , че е на вода въпросния балкански субект наречен Българин :idea:
Bai_Pe6o написа:Така е! Ние не сме от "белият свят" и вероятно никога няма да бъдем. Тук трябва съвсем различен подход. И въпреки, че и аз всеки ден си мисля как нямам търпение да си пробвам новите расперски примамки на Дунава, предпочитам забраната да си е както за другите видове. Знаем се какво племе сме... дори да има примерно двама спинингиста, които си търсят само распер и пускат всичко, което уловят, около тях ще има поне още петима, които се възползват от ситуацията и слагат всичко в торбата.
:axe: :axe: :axe:
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Интересно. В Кърджалийско казват распер на морунажа. Там никой, ама никой не си и помисля че има друга риба, която носи това име. Даже и в сводките на местната ИАРА, за извършените проверки по водоемите, пише че са уловени мрежи в които е имало еди какво си количество распер и шаран (примерно).
Та след като от ИАРА Кърджали си мислят, че язовирите наоколо са населени с распер, то значи от утре там фактически риболовът е разрешен.
Ебаси глупостите дето са ги измислили :evil:
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Публикувай отговор

Обратно към “Съобщения”