Къде се намирам:
Относно Сайта
Съобщения
naRiba.com

Форум

Разрешава се уловът на РАСПЕР от 1 май 2013г.
Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
Re: Разрешава се уловът на РАСПЕР от 1 май 2013г.
луда работа ... ми .. от утре всички на Марица за распери .. пък квото дойде 

късмет работа . .
Не ща щуки и сомове!! Дайте ми расперииииииии
Как ми е мерак да снимам някой 2-3 килограмов на спининга ми не е истина
До 1-2 дена ще се изясни дали да взимаме спинингите в ръка или не
Не избързвайте все още. Годфадър тенк ю за информацията 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
И бяла, и бяла!Д.Граховски написа:Ще има издевателства със сигурност,ще се лови клен,сом,щука.За последното ок ама другите...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Аз ще изчакам до петък за по сигурно 

- murphymet74
- ще става разбирач
Надяваш се някой през почивните дни да измени заповедта ли?io6kata написа:Аз ще изчакам до петък за по сигурно

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Не на работа съм до петък 

Абе тя и пъстървата е разрешена
тва значи ли че хората които я ловят трябва да си стоят в къщи защото случайно може да закачът някой клен и да ги обвинят че са бракониери
Много умни коментари прочетох в тази тема
Който иска да нарушава закона ще го направи със или без забрана
Сега като има спинингисти по Марица браковците може да се поуплашат малко че сега си ходят с лодките посред бял ден необезпокоявани
Мислете малко навсякъде в белия свят рибите се забраняват по отделно само тук си слагат общи забрани за да им е по лесно на органите

Мислете малко навсякъде в белия свят рибите се забраняват по отделно само тук си слагат общи забрани за да им е по лесно на органите

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Абсолютно съм съгласен с колегата stako.Нали в началото на забраната е същото.Щуката и бялата са забранени а распера,сома и другите хищници - все още не са.Тогава не може ли да се злоупотребява.Уж хвърлям за распер а пък всъщност търся щуки.Просто всичко е въпрос на личен избор.И трябва да има постоянни проверки по реките.

Стако, напълно си прав.Ситуацията с бракониерите е точно такава. Почти всички хищници, определено си снасят хайвера преди всички други риби. Вярно е също обаче и това , че след като го снесат си пазят "гнездата"
.
Не един път сме обсъждали с приятели спинингисти, че ако се спазва правото на "хвани и пусни", по време на пролетната забраната за определени хищници, браковските интервенции ще намалеят тъй като ще има, според мен, съвестни спинингисти на водоема и така те ще патрулират един вид насам-натам. Проблем е определено, че някои ще се изкушат да вземат някоя риба, а други ще нагазят във водата и в тоя случай ще "смажат" вече снесения хайвер на мирните риби или на търсения хищник....Просто си трябва правилният кодекс и манталитет у спинингиста и всички ще са щастливи според мен.

Не един път сме обсъждали с приятели спинингисти, че ако се спазва правото на "хвани и пусни", по време на пролетната забраната за определени хищници, браковските интервенции ще намалеят тъй като ще има, според мен, съвестни спинингисти на водоема и така те ще патрулират един вид насам-натам. Проблем е определено, че някои ще се изкушат да вземат някоя риба, а други ще нагазят във водата и в тоя случай ще "смажат" вече снесения хайвер на мирните риби или на търсения хищник....Просто си трябва правилният кодекс и манталитет у спинингиста и всички ще са щастливи според мен.

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Имат разделни забрани хората в БЕЛИЯ СВЯТ , ама имат и нормални хора с нормално мислене , а тук тази последната част липсваstako написа: Мислете малко навсякъде в белия свят рибите се забраняват по отделно само тук си слагат общи забрани за да им е по лесно на органите

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- liudmil83
- новобранец
С.Върбанов написа:Имат разделни забрани хората в БЕЛИЯ СВЯТ , ама имат и нормални хора с нормално мислене , а тук тази последната част липсваstako написа: Мислете малко навсякъде в белия свят рибите се забраняват по отделно само тук си слагат общи забрани за да им е по лесно на органитеТака , че не повсеместна забрана , ами поне годишна забрана трябва да има да видим тогава какви ще са оправданията , че е на вода въпросния балкански субект наречен Българин

Така е! Ние не сме от "белият свят" и вероятно никога няма да бъдем. Тук трябва съвсем различен подход. И въпреки, че и аз всеки ден си мисля как нямам търпение да си пробвам новите расперски примамки на Дунава, предпочитам забраната да си е както за другите видове. Знаем се какво племе сме... дори да има примерно двама спинингиста, които си търсят само распер и пускат всичко, което уловят, около тях ще има поне още петима, които се възползват от ситуацията и слагат всичко в торбата.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
То хубаво,ама пак ще го кажа:по тази логика трябва да има обща забрана за всички риби от 15 февруари до 31 май.Иначе се обезмисля общия край ако няма общо начало.

- stankof
- ще става разбирач
Въпреки че не съм фен на риболова на распер съм абсолютно съгласен с колегите Върбанов и Bai_Pe6o!

С.Върбанов написа:Имат разделни забрани хората в БЕЛИЯ СВЯТ , ама имат и нормални хора с нормално мислене , а тук тази последната част липсваТака , че не повсеместна забрана , ами поне годишна забрана трябва да има да видим тогава какви ще са оправданията , че е на вода въпросния балкански субект наречен Българин
Bai_Pe6o написа:Така е! Ние не сме от "белият свят" и вероятно никога няма да бъдем. Тук трябва съвсем различен подход. И въпреки, че и аз всеки ден си мисля как нямам търпение да си пробвам новите расперски примамки на Дунава, предпочитам забраната да си е както за другите видове. Знаем се какво племе сме... дори да има примерно двама спинингиста, които си търсят само распер и пускат всичко, което уловят, около тях ще има поне още петима, които се възползват от ситуацията и слагат всичко в торбата.

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Интересно. В Кърджалийско казват распер на морунажа. Там никой, ама никой не си и помисля че има друга риба, която носи това име. Даже и в сводките на местната ИАРА, за извършените проверки по водоемите, пише че са уловени мрежи в които е имало еди какво си количество распер и шаран (примерно).
Та след като от ИАРА Кърджали си мислят, че язовирите наоколо са населени с распер, то значи от утре там фактически риболовът е разрешен.
Ебаси глупостите дето са ги измислили
Та след като от ИАРА Кърджали си мислят, че язовирите наоколо са населени с распер, то значи от утре там фактически риболовът е разрешен.
Ебаси глупостите дето са ги измислили

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/