Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Flurocarbon Lazer
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- maranzika
- сериозен играч
Re: Flurocarbon Lazer
stankof написа:при спининга на щука аз си залагам на плетено влакно без никакви поводи и съм доволен засега.

-
- ще става разбирач
Като добавиш и "голямата" щука,2-3 дена няма да се спи послеmaranzika написа:stankof написа:при спининга на щука аз си залагам на плетено влакно без никакви поводи и съм доволен засега.![]()
![]()
При първата скъсала щука,която ти отнесе ценна примамка друго ще приказваш..
![]()

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Аре па вий какво го насметохте човека
Аз също избягвам всякакви поводи , дори когато целенасочено ходя за щука , най-малкото имам мега непоносимост към държането на самите примамки когато са с повод и при кастинг , и при водене . Ако си замине скъп воблер , да е сефте , ама не е
Ако си замине риба значи не е била моята и тъй 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- daniel defoe
- разбира нещата
Дай Боже всекиму да изпита такива блажени щукиmaranzika написа:stankof написа:при спининга на щука аз си залагам на плетено влакно без никакви поводи и съм доволен засега.![]()
![]()
При първата скъсала щука,която ти отнесе ценна примамка друго ще приказваш..
![]()

-
- ще става разбирач
Павка,не сме го насмели,примерно казвам,защото ми се е случвалоПавел Иванов написа:Аре па вий какво го насметохте човека![]()

От там на татък вече за щука без повод твърдо НЕ ,аз лично ползвам само струни,от тия руските

- stankof
- ще става разбирач
Колеги,вижте сега,аз исках да кажа в началото на колегата писал че слага ФК за повод при ловенето на щука че според мен НЯМА смисъл,да се слага такъв,щото то дали е повод от ФК или обикновен монофил,то няма никакво значение,щуката все ще си го пригрезе като отче наш ако реши!
А металните поводи и разни други от сорта са друга бира,който засега аз с моята скромна практика не съм решил да ползвам,щото примамки закачени безнадеждно съм си ги вадил само с плетеното без повод,изправяйки куки,те така,пак ако пригризе голямата някой ден брейда тогаво ще му мислим
А металните поводи и разни други от сорта са друга бира,който засега аз с моята скромна практика не съм решил да ползвам,щото примамки закачени безнадеждно съм си ги вадил само с плетеното без повод,изправяйки куки,те така,пак ако пригризе голямата някой ден брейда тогаво ще му мислим

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Изчетох мненията - за които ви благодаря и понеже възела между брейда и ФК ме дразни много ще пробвам направо с плетеняка то като се замисля щуката не е от притеснителните риби които ще се стреснат от 018 брейд я . Или гони или не . И да хванем и не 

- stankof
- ще става разбирач
sa_sko написа:Изчетох мненията - за които ви благодаря и понеже възела между брейда и ФК ме дразни много ще пробвам направо с плетеняка то като се замисля щуката не е от притеснителните риби които ще се стреснат от 018 брейд я . Или гони или не . И да хванем и не

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- kaleeff
- ще става разбирач
stankof написа:Колеги,вижте сега,аз исках да кажа в началото на колегата писал че слага ФК за повод при ловенето на щука че според мен НЯМА смисъл,
Колега, идеята ми е като ловя друга риба и случайно забучиш някоя зъбатка на куката е спасяването на воблера. Не да търся целенасочено щука с такъв повод. И на клечки също е желателно да е устойчиво! Предимството на ФК за повод при риболов на клен и костур според мен е докана.
За щука ползвам един повод на Филстар и съм доволен.
Ей туй

http://www.fishingmall.bg/index.php?rou ... ct_id=4544" onclick="window.open(this.href);return false;
Но имайте предвид че стоманените връзки с които е захванат повода понякога се поразхлабват.
Фен-клуб Таранка!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Начи със флурокарбона,става още по лошо,апи го за милисекунда,по добре си е със плетенякаКолега, идеята ми е като ловя друга риба и случайно забучиш някоя зъбатка на куката е спасяването на воблера

Аз там съм пораснал...
-
- ще става разбирач
Начи ,от флуорокарбон до флуорокарбон понякога има разлика.Примерно,между такива с диаметър .20 ; .45 и .70мм
За последният ще са й нужни повече милисекунди на щуката за да го прехапе.Просто като тема за размисъл.
За последният ще са й нужни повече милисекунди на щуката за да го прехапе.Просто като тема за размисъл.
Аз ползвам от 3 години (по една ролка 100м. си бях взел от 2 размера) Горила тубертини, но се оказа, че не е флурокарбон, въпреки, че така пише, дори леко гори. Сега е основно влакно.kaleeff написа:Здравейте Колеги,
Пускам това мнение в спининговия раздел, тъй като смятам да ползвам флурокарбона като повод за спинингов риболов. Интересува ме някой ползвал ли е флурокарбона на Лазер?
След това взех на Лазер пак по една ролка, и се оказа, че не гори, сравнително прозрачно във вода.
Както всеки флурокарбон има проблем с възлите. Възможно е при лазера да е малко повече, не знам, но 3 години връзвам с него чепарета и ловя не-по малко от останалите с друг флурокарбон.
За зарган също го ползвам и ловя не по-малко от останалите. (мисля дори повече).
Сега понеже остарява ми се струва, че при връзване на куката се къса по-често от преди. Но след връзване не се къса. Щом с едно чепаре успявам да изкарам дори цял ден и извадя до10 кг сафрид. Ако не го отнесе нещо голямо.
Личното ми мнение, че за парите си заслужава.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
Ако нямаме сложно спектографско оборудване, тестът със запалката, споменат по-горе е най-лесният. Така, че ако някой има съмнения, лесно може да го приложи.първото за тия пари не е флуоро
При дъвчене японския фк оставя един лек, специфичен вкус в устата. 

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Здравейте колеги,някой правил ли е теста със запалката на това влакно
http://www.filstar.com/bg/%D0%9A%D0%BE% ... Line/3207/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.filstar.com/bg/%D0%9A%D0%BE% ... Line/3207/" onclick="window.open(this.href);return false;