Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Отново мъртва риба на Душанци
Модератор: sapuna
Re: Отново мъртва риба на Душанци
А преди години беше толкова чист и хубав язовира а,и държеше много риба,сега държи фекалийте на Копривщенци.

ourglory написа: Предполагам АЗОТНО ОТРАВЯНЕ.
Ако липсва течение по повърхността на водата,кислорода свършва за отрицателно време и много организми започват да умират от задушаване... увеличава се гниенето и става още по зле..
Това е много лошо за такъв водоем..ако е езеро се вадят обитателитеи сменят 80% от количеството вода.. за 1-2 седмици се оправя.. ам тука не знам.
За протеста изобщо не се чудете... глупости като "качествено и не знам си какво",не вършат работа в тази ситуация. Трябва да реагирате незабавано, иначе рискувате да загубите цялата популация.
Ситуацията не търпи отлагане.
Така е колега !
Явно е , че си много в час !
Но !!!! Нещата тук наистина трябва да се избарат читаво , щото двама , трима , или десетина риболовеца разпънати на кръст на пътя , нищо съществено няма да постигнат , освен може би някой том обяснения ...
Дори и 3ма души са достатъчно.
Отивате с камера и фотоапарат, правите снимки и клипове, ако не можете да ги монтирате ми ги изпратете, аз ще ги направя на клип и ще ви го върна. Пращате по всички възможни медии и започвате да водите разговори по телефона с хората, които потърсят обратна връзка.
Сигурен съм, че ефекта ще е светкавичен.
Отивате с камера и фотоапарат, правите снимки и клипове, ако не можете да ги монтирате ми ги изпратете, аз ще ги направя на клип и ще ви го върна. Пращате по всички възможни медии и започвате да водите разговори по телефона с хората, които потърсят обратна връзка.
Бат Стан написа:Павка, трябва спешно да се организира някакъв протест. Пуснал съм в сайта текст по темата:
http://bigfish.bg/news/novini/Dosie-Big ... antzi.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Може да разчитате на пълна подкрепа от нас!
Благодаря , Стенли !
Всяка подкрепа е добре дошла !
Клиповете вече са направени и.... са доста по въздействащи от снимките.....ourglory написа:Дори и 3ма души са достатъчно.
Има вече няколко добри идеи как да се отреагира , но приемаме всякаква подкрепа .
- borislav58
- сериозен играч
Разклона при гарата там е най добре за блокада на пътя.Бройте и мен от Стрелча идваме една кола.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Там ще е ...въпроса е да се доуточнят нещата и дататаborislav58 написа:Разклона при гарата там е най добре за блокада на пътя.Бройте и мен от Стрелча идваме една кола.
Кеф ,цена няма
трябва да се изпрати писмо до кмета на град копривщица с копие до министирството на екологията и т н да ги запознаем могат да проявят желание и те да участват
Като гледам , положението на Душанци си е направо :

Отдавна е време да променим България към по-добро !
И ако не сега , кога ?! И ако не ние , кой ?!
Преди всичко - Българин
И ако не сега , кога ?! И ако не ние , кой ?!
Преди всичко - Българин
Колеги ,въпросът не търпи отлагане .Вчера минах от там ,реката е ад.Какво стана с темата?
нищо не стана... всичко трябва много добре да е организирано..
Защото ако отидат 10 човека да протестират, сигурно няма да могат да обяснят защо го правят..
Защото ако отидат 10 човека да протестират, сигурно няма да могат да обяснят защо го правят..
Еееее..... Подценяваш ни , колега.....ourglory написа:нищо не стана... всичко трябва много добре да е организирано..
Но за сега се изчаква един разумен срок за да се даде все пак някакво време за реакция на институциите , ала за съжаление в нашата държава доста мудно се реагира......
Подадени са сигнали до МОСВ , ИАРА и БАБХ .
Отделно ЛРД Пирдоп също е алармирало МОСВ.
-
- новобранец
Казвайте дата и място за блокада, да организираме и нещо във фейсбук.
Остана ли изобщо жива риба... да чака институциите?
До тук , само кореспонденция с институциите...
И никакъв намек за срокове и контрол на изпълнението....
Ето и отговорите :
Уважаеми Г-н Павлов,
Във връзка с подадения от Вас сигнал за замърсяване на язовир Душанци до Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, Ви информираме, че сме изпратили писмо до Министерство на околната среда и водите за взимане на мерки по компетентност от страна на отговорните органи, уведомен е и Главен Директор на Главна Дирекция на ИАРА „Рибарство и контрол”.
С уважение,
Лидия Рашкова
Мл. експерт, ИАРА, Дирекция „УРОРР”, отдел „УМР”
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Министерство на околната среда и водите
До
Павел Павлов
ОТНОСНО: Постъпил сигнал по електронната поща на Министерството на околната среда и водите за измиране на рибата в яз. Душанци вследствие на замърсяване на река Тополница и яз. Душанци с отпадните води на гр. Копривщица.
Уважаеми г-н Павлов,
Във връзка с изпратения от Вас сигнал, Ви информирам за следното:
От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – София е изпратено писмо до кмета на Община Копривщица, за предоставяне на информация за предприетите от Община Копривщица спешни мерки за доизграждането и пускането в експлоатация на пречиствателната станция за битово – фекални отпадъчни води на гр. Копривщица и предприетите мерки за намаляване на изтичането на непречистени отпадъчни води от туристическите обекти на гр. Копривщица, които нямат ЛПСОВ.
Но след всичко това , не е ясно колко дълго ще издържи рибното население на язовира !
И никакъв намек за срокове и контрол на изпълнението....
Ето и отговорите :
Уважаеми Г-н Павлов,
Във връзка с подадения от Вас сигнал за замърсяване на язовир Душанци до Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, Ви информираме, че сме изпратили писмо до Министерство на околната среда и водите за взимане на мерки по компетентност от страна на отговорните органи, уведомен е и Главен Директор на Главна Дирекция на ИАРА „Рибарство и контрол”.
С уважение,
Лидия Рашкова
Мл. експерт, ИАРА, Дирекция „УРОРР”, отдел „УМР”
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Министерство на околната среда и водите
До
Павел Павлов
ОТНОСНО: Постъпил сигнал по електронната поща на Министерството на околната среда и водите за измиране на рибата в яз. Душанци вследствие на замърсяване на река Тополница и яз. Душанци с отпадните води на гр. Копривщица.
Уважаеми г-н Павлов,
Във връзка с изпратения от Вас сигнал, Ви информирам за следното:
От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – София е изпратено писмо до кмета на Община Копривщица, за предоставяне на информация за предприетите от Община Копривщица спешни мерки за доизграждането и пускането в експлоатация на пречиствателната станция за битово – фекални отпадъчни води на гр. Копривщица и предприетите мерки за намаляване на изтичането на непречистени отпадъчни води от туристическите обекти на гр. Копривщица, които нямат ЛПСОВ.
Но след всичко това , не е ясно колко дълго ще издържи рибното население на язовира !