Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Как да си направя кастери, без да станат на мухи?
Модератор: Paublo_Eskobar
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Как да си направя кастери, без да станат на мухи?
Това със сафарито особено много ми хареса...ама вместо познат може да го направя на работа...ще стане още по-весело. Как сме 180 човека офис...хахахаlazo65 написа:Колега аз никога не изхвърлям бели червеи след риболов /стига да са живи/. Тъй като кастерите не стават едновременно периодично преглеждам кутията. Има ли образували се кастери изсипвам всичко в/у не много ситна цедка или мрежа поставена над някаква кутия колкото да се промушат червеите, а кастерите остават отгоре. Съхранявам ги в хладилника при 7 градуса темп. и до сега не са ми се излюпвали-става въпрос за лятото. Ако искаш да ги запазиш за зимата - просто не съм пробвал. Няма смисъл. Бели има целогодишно. Ловил съм хубави кленове на такава стръв.![]()
P.S. -потъват тези кастери които скоро са се оформили и вътрешността е с течна консистенция. Тези които изплуват вече са във фаза "имаго" т.е.преди излюпване.Подхвърли една шепа от тях в дома на познат и си му гарантирал "незабравимо сафари".
- nikolaiiliew
- сериозен играч
След като ги извадя от фризера ги изсипвам върху една кърпа. След няколко минутки(ако е по-топло) се размразяват и ги подсушавам.Redimido написа:A веднъж замразени, не омекват ли докато стигнат до гьола? Като се размразят, веднъж извадени от фризера?nikolaiiliew написа:Замразяваш ги и си готов!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да де, ама не стават ли меки. По принцип всичко дълбоко замразено, веднъж извади ли се от камерата и става на каша. Не е ли такъв случая с тез мухи!?nikolaiiliew написа:След като ги извадя от фризера ги изсипвам върху една кърпа. След няколко минутки(ако е по-топло) се размразяват и ги подсушавам.Redimido написа:A веднъж замразени, не омекват ли докато стигнат до гьола? Като се размразят, веднъж извадени от фризера?nikolaiiliew написа:Замразяваш ги и си готов!
Аз лично незнам как става не го правя нарочно ама като се прибера от риба все си заебавам червеите на балкона и за следващия всичките са станали на кастери няма мухи 

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Някой ми беше казал, че и ако се сварят ставало...Нещо да сте чували?!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Загубих нишката
Какво готвите сега, какво се размърдва, какво става меко

Какво готвите сега, какво се размърдва, какво става меко

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Няма меко, като току що замразени са.
лично аз като отида на гьола и приготвя захранката, вземам шепа кастери и ги смачквам в ръката.Така колкото пъти сметна че е необходимо за съответното количество захранка.
малко е гадно, като се размачкват в ръката, ама пускат сокче в захранката и не си играя да отделям плуващите, всичко става потъващо.
За варенето не препоръчвам. Веднъж го пробвах и ги варих с коноп. Още имам буркани, които не смея да отворя. Голяма смрад. Мога да ти ги подаря, ако искаш, ма жена ти със сигурност ще те напусне, ако отвориш някой буркан
лично аз като отида на гьола и приготвя захранката, вземам шепа кастери и ги смачквам в ръката.Така колкото пъти сметна че е необходимо за съответното количество захранка.
малко е гадно, като се размачкват в ръката, ама пускат сокче в захранката и не си играя да отделям плуващите, всичко става потъващо.

За варенето не препоръчвам. Веднъж го пробвах и ги варих с коноп. Още имам буркани, които не смея да отворя. Голяма смрад. Мога да ти ги подаря, ако искаш, ма жена ти със сигурност ще те напусне, ако отвориш някой буркан

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Няма меко, като току що замразени са.

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Мани, недей...ще си го спестя!Кърцата написа:...За варенето не препоръчвам. Веднъж го пробвах и ги варих с коноп. Още имам буркани, които не смея да отворя. Голяма смрад. Мога да ти ги подаря, ако искаш, ма жена ти със сигурност ще те напусне, ако отвориш някой буркан

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Адаш, няма нишка тука...има само червеи...хахахахchirusa_bg написа:Загубих нишката![]()
Какво готвите сега, какво се размърдва, какво става меко![]()

Нема само червей- за пореден път,с тази тема,доказахте,че животът е кръговрат:муха,червей,кастери,муха!!!Redimido написа:chirusa_bg написа:Загубих нишката![]()
...Адаш, няма нишка тука.....

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- nikolaiiliew
- сериозен играч

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами риболовец къде остана, риболовееец...вечната част от кръговратаТелескоп написа:Нема само червей- за пореден път,с тази тема,доказахте,че животът е кръговрат:муха,червей,кастери,муха!!!Redimido написа:chirusa_bg написа:Загубих нишката![]()
...Адаш, няма нишка тука.....

- nocalled
- научил се да хвърля
браво, редовното ходене за риба е ключа.Sirken написа:Аз лично незнам как става не го правя нарочно ама като се прибера от риба все си заебавам червеите на балкона и за следващия всичките са станали на кастери няма мухи
видиш ли някой ден, че кастерите ти са вече мухи - лошо - пропуснал си значи риболов.
you'd better run...
- antivik
- кандидат преподавател
А-а-а! Тука не съм съгласен - РИБОЛОВЕЦА-ВЪДИЧАР не се вписва в този кръговрат. Той е венеца, върха на еволюцията и се ползва от долу споменатия кръговрат при съответните нужди и условияRedimido написа:Ами риболовец къде остана, риболовееец...вечната част от кръговратаТелескоп написа:Нема само червей- за пореден път,с тази тема,доказахте,че животът е кръговрат:муха,червей,кастери,муха!!!Redimido написа:...

Инак да ги запазиш само хладилник и фризер му е решението инак мухи.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!