РИБОЛОВЕН ПАРАШУТ

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

сирака
разбира нещата
разбира нещата

Re: РИБОЛОВЕН ПАРАШУТ

Мнение от сирака »

gamon написа:Благодаря ти за инфото. Твоята информация съвпада и с моите наблюдения. Аз мисля, че печалбата от продажба на парашути и други бракониерски такъми е много по-малка от тази която губят тези търговци, отблъсквайки клиенти на които не им е безразлично какво става с рибата по нашите водоеми. Защото именно те са тези, които биха им осигурили по-голям оборот.
+1 :drinkers:
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Риболва с парашут е збранен тотално , справка ЗРА чл35 точка 7 )))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
jey
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jey »

човек с магазинче се похвали,че по празниците 01-06 май продал 90 парашута
трябва освен ловенето с парашут да се забрани и продажбата
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

jey написа:човек с магазинче се похвали,че по празниците 01-06 май продал 90 парашута
Едва ли има начин да се забрани продажбата на бракониерски такъми, но има начин ние да бойкотираме магазините които си позволяват да продават такива, като спрем да купуваме от тях. Затова предлагам на автора на темата да промени заглавието й в нещо от рода на: "Бойкот на магазините, които продават бракониерски такъми" В нея всеки, който желае да дава информация за такива магазини. Мисля, че не са малко хората, които ще спрат да влизат в тях.
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Напълно съгласен!
Днес видях и този до Люба,че продава парашути,цапала и други. :ANAL: Вика ми,че били за частните язовири... :lol:
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

Ами той до вчера не различаваше каракудата от шарана, ама вече стана голяяяям "специалист"....
Слагам вече "кръста" и на него.
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

deto_g написа:
dodo16 написа:Не е забранен ако се използва с професионален билет на разрешените за това места.
Колега dodo16, и на вас препоръчвам да прегледате отново Закона за рибарство и аквакултури и обърнете внимание на чл.35, ал.1 за да видите, че не сте прав. Нищо лично, просто някой може да се подведе по думите Ви, а глобите наистина са си сериозни... :wink:
Ами явно аз не разбирам, ама парашута си е хрилна мрежа и забрана за него не намирам :smt017 . Е при гореспоменатите условия де. Ама според закона в България не може. А в Румъния може. Бем ли го :smt102
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

dodo16 написа:
deto_g написа:
dodo16 написа:Не е забранен ако се използва с професионален билет на разрешените за това места.
Колега dodo16, и на вас препоръчвам да прегледате отново Закона за рибарство и аквакултури и обърнете внимание на чл.35, ал.1 за да видите, че не сте прав. Нищо лично, просто някой може да се подведе по думите Ви, а глобите наистина са си сериозни... :wink:
Ами явно аз не разбирам, ама парашута си е хрилна мрежа и забрана за него не намирам :smt017 . Е при гореспоменатите условия де. Ама според закона в България не може. А в Румъния може. Бем ли го :smt102
Е, щом поради незнайно каква причина не можете сам да си намерите и прочетете конкретния член от Закона за рибарство и аквакултури, ще Ви го копирам за ваше удобство:

Чл. 35. (1) Забранява се стопанският и любителският риболов в обектите по чл. 3, ал. 1 със следните уреди, средства, принадлежности и приспособления:
1. взривни материали, отровни и упойващи вещества;
2. (изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) електрически ток и технически устройства и съоръжения за улов с електрически ток и лъчения;
3. (доп. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) дънни тралиращи и драгиращи средства с изключение на бийм трал;
4. огнестрелно оръжие;
5. харпун;
6. (нова - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.) кърмаци;
7. (нова - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) маломерни мрежени уреди тип "парашут".
Изображение
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

при първо нарушение е 100 - 500 лева глобата.

Аз основния проблем с парашута го намирам в това, че се къса и остава след това в реката. Този уред убива риби в продължения на десетилетия, ако остане във водата
merchan
новобранец
новобранец

Мнение от merchan »

Забранено е да се лови с парашути , а не да се продават.
Ако не се купуват ,няма толкова тъп търговец ,който да си блокира парите в непродаваема стока.
Всичко опира до съзнанието на риболовеца.
За мен лично е по-лошо да използваш ехолот или сонар за да ловиш риба.
Познавам хора с такива уреди ,които хващат по 20кг. костур и бяла риба на излет.
Но във форума всички са света вода ненапита.
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

merchan написа:Забранено е да се лови с парашути , а не да се продават.
Ако не се купуват ,няма толкова тъп търговец ,който да си блокира парите в непродаваема стока.
Познавам хора с такива уреди ,които хващат по 20кг. костур и бяла риба на излет.
+1 :smt023
pavkata922
новобранец
новобранец

Мнение от pavkata922 »

gamon написа:
jey написа:човек с магазинче се похвали,че по празниците 01-06 май продал 90 парашута
Едва ли има начин да се забрани продажбата на бракониерски такъми, но има начин ние да бойкотираме магазините които си позволяват да продават такива, като спрем да купуваме от тях. Затова предлагам на автора на темата да промени заглавието й в нещо от рода на: "Бойкот на магазините, които продават бракониерски такъми" В нея всеки, който желае да дава информация за такива магазини. Мисля, че не са малко хората, които ще спрат да влизат в тях.
не не бих променил името,всеки който иска да си купува аз не искам да ги спра.
Аватар
Дилян
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дилян »

Не съм запознат дали е забранен,но дори и да е разрешен от закона това не значи че е правилно.Парашутисти колкото щеш,и докато ги има ще се продават и парашути.Затова като видите парашутист,му режете парашута и да се приземява както ще-по корем,по гръб по глава,по г_ _ .... както му падне :lol:
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
4ernomorec50
новобранец
новобранец

Мнение от 4ernomorec50 »

Баси тъпата эабрана :finga: !Като таэи эа риболов с гола тройка-пак е с въдица и кука,какво му е бракониерското :axe: .
На морето например повече риба се хваща на чепаре отколкото на гола тройка(Един приятел ми каэа,че там се ловят пасажни риби като сафрида на гола тройка).
Парашута си е мрежа,но се полэва с въдица и е много малък.С него се хваща много по-малко риба,отколкото при эахранване.Къса се доста често.
4ernomorec50
новобранец
новобранец

Мнение от 4ernomorec50 »

merchan написа:Забранено е да се лови с парашути , а не да се продават.

От ИАРА нарочно поэволяват продажбата на парашут,эа да има повече хора, който да глобят :toimonster:
Друга тяхна алчна проява е эа эарибяването-преди няколко години не бяха эарибили иэобщо.
В повечето(може би всички) водоеми в южния парк эарибяват само каракуди в последно време,който са по евтини от 1 риболовен билет(Вероятно дори не са ги пуснали те).
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”