Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВЕН ПАРАШУТ
Модератор: bobopeli
Re: РИБОЛОВЕН ПАРАШУТ
+1gamon написа:Благодаря ти за инфото. Твоята информация съвпада и с моите наблюдения. Аз мисля, че печалбата от продажба на парашути и други бракониерски такъми е много по-малка от тази която губят тези търговци, отблъсквайки клиенти на които не им е безразлично какво става с рибата по нашите водоеми. Защото именно те са тези, които биха им осигурили по-голям оборот.

В тоз гьол,риба няма!
- koda33
- разбира нещата
Риболва с парашут е збранен тотално , справка ЗРА чл35 точка 7 )))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
човек с магазинче се похвали,че по празниците 01-06 май продал 90 парашута
трябва освен ловенето с парашут да се забрани и продажбата
Едва ли има начин да се забрани продажбата на бракониерски такъми, но има начин ние да бойкотираме магазините които си позволяват да продават такива, като спрем да купуваме от тях. Затова предлагам на автора на темата да промени заглавието й в нещо от рода на: "Бойкот на магазините, които продават бракониерски такъми" В нея всеки, който желае да дава информация за такива магазини. Мисля, че не са малко хората, които ще спрат да влизат в тях.jey написа:човек с магазинче се похвали,че по празниците 01-06 май продал 90 парашута
Напълно съгласен!
Днес видях и този до Люба,че продава парашути,цапала и други.
Вика ми,че били за частните язовири... 
Днес видях и този до Люба,че продава парашути,цапала и други.

В тоз гьол,риба няма!
Ами той до вчера не различаваше каракудата от шарана, ама вече стана голяяяям "специалист"....
Слагам вече "кръста" и на него.
Слагам вече "кръста" и на него.
Ами явно аз не разбирам, ама парашута си е хрилна мрежа и забрана за него не намирамdeto_g написа:Колега dodo16, и на вас препоръчвам да прегледате отново Закона за рибарство и аквакултури и обърнете внимание на чл.35, ал.1 за да видите, че не сте прав. Нищо лично, просто някой може да се подведе по думите Ви, а глобите наистина са си сериозни...dodo16 написа:Не е забранен ако се използва с професионален билет на разрешените за това места.

-
- вече хвърля и на тежко
Е, щом поради незнайно каква причина не можете сам да си намерите и прочетете конкретния член от Закона за рибарство и аквакултури, ще Ви го копирам за ваше удобство:dodo16 написа:Ами явно аз не разбирам, ама парашута си е хрилна мрежа и забрана за него не намирамdeto_g написа:Колега dodo16, и на вас препоръчвам да прегледате отново Закона за рибарство и аквакултури и обърнете внимание на чл.35, ал.1 за да видите, че не сте прав. Нищо лично, просто някой може да се подведе по думите Ви, а глобите наистина са си сериозни...dodo16 написа:Не е забранен ако се използва с професионален билет на разрешените за това места.. Е при гореспоменатите условия де. Ама според закона в България не може. А в Румъния може. Бем ли го
Чл. 35. (1) Забранява се стопанският и любителският риболов в обектите по чл. 3, ал. 1 със следните уреди, средства, принадлежности и приспособления:
1. взривни материали, отровни и упойващи вещества;
2. (изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) електрически ток и технически устройства и съоръжения за улов с електрически ток и лъчения;
3. (доп. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) дънни тралиращи и драгиращи средства с изключение на бийм трал;
4. огнестрелно оръжие;
5. харпун;
6. (нова - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.) кърмаци;
7. (нова - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) маломерни мрежени уреди тип "парашут".

при първо нарушение е 100 - 500 лева глобата.
Аз основния проблем с парашута го намирам в това, че се къса и остава след това в реката. Този уред убива риби в продължения на десетилетия, ако остане във водата
Аз основния проблем с парашута го намирам в това, че се къса и остава след това в реката. Този уред убива риби в продължения на десетилетия, ако остане във водата
Забранено е да се лови с парашути , а не да се продават.
Ако не се купуват ,няма толкова тъп търговец ,който да си блокира парите в непродаваема стока.
Всичко опира до съзнанието на риболовеца.
За мен лично е по-лошо да използваш ехолот или сонар за да ловиш риба.
Познавам хора с такива уреди ,които хващат по 20кг. костур и бяла риба на излет.
Но във форума всички са света вода ненапита.
Ако не се купуват ,няма толкова тъп търговец ,който да си блокира парите в непродаваема стока.
Познавам хора с такива уреди ,които хващат по 20кг. костур и бяла риба на излет.
+1merchan написа:Забранено е да се лови с парашути , а не да се продават.

-
- новобранец
не не бих променил името,всеки който иска да си купува аз не искам да ги спра.gamon написа:Едва ли има начин да се забрани продажбата на бракониерски такъми, но има начин ние да бойкотираме магазините които си позволяват да продават такива, като спрем да купуваме от тях. Затова предлагам на автора на темата да промени заглавието й в нещо от рода на: "Бойкот на магазините, които продават бракониерски такъми" В нея всеки, който желае да дава информация за такива магазини. Мисля, че не са малко хората, които ще спрат да влизат в тях.jey написа:човек с магазинче се похвали,че по празниците 01-06 май продал 90 парашута
- Дилян
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не съм запознат дали е забранен,но дори и да е разрешен от закона това не значи че е правилно.Парашутисти колкото щеш,и докато ги има ще се продават и парашути.Затова като видите парашутист,му режете парашута и да се приземява както ще-по корем,по гръб по глава,по г_ _ .... както му падне 

http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
Баси тъпата эабрана
!Като таэи эа риболов с гола тройка-пак е с въдица и кука,какво му е бракониерското
.
На морето например повече риба се хваща на чепаре отколкото на гола тройка(Един приятел ми каэа,че там се ловят пасажни риби като сафрида на гола тройка).
Парашута си е мрежа,но се полэва с въдица и е много малък.С него се хваща много по-малко риба,отколкото при эахранване.Къса се доста често.

На морето например повече риба се хваща на чепаре отколкото на гола тройка(Един приятел ми каэа,че там се ловят пасажни риби като сафрида на гола тройка).
Парашута си е мрежа,но се полэва с въдица и е много малък.С него се хваща много по-малко риба,отколкото при эахранване.Къса се доста често.
-
- новобранец
merchan написа:Забранено е да се лови с парашути , а не да се продават.
От ИАРА нарочно поэволяват продажбата на парашут,эа да има повече хора, който да глобят

Друга тяхна алчна проява е эа эарибяването-преди няколко години не бяха эарибили иэобщо.
В повечето(може би всички) водоеми в южния парк эарибяват само каракуди в последно време,който са по евтини от 1 риболовен билет(Вероятно дори не са ги пуснали те).