Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Стол KORUM или Платформа
Модератор: sapuna
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Стол KORUM или Платформа
Октопуса няма изобщо какво да му се коментира - твърда седалка с крака за безбожно много пари 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
nakata176 написа:Ти ако имаш такъв качи някоя снимка да го видя ако е възможно.Благодаря.С.Върбанов написа:400лв
Ето го Корума в работен вариант , стария модел...

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Това не е делукс 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Това е новия делукс с телескопични крака -

а това е стария без телескопични крака -

а този е по малкия вариант - и цената му е доста под делукса

а това е стария без телескопични крака -
а този е по малкия вариант - и цената му е доста под делукса

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
+1chirusa_bg написа:Това е пълно безумие. Не получаваш нищо, а плащащ ужасно много пари!nakata176 написа:И аз го гледах този Octoplus и ми хареса но е малко скъпичък и без никакви прикачни
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- nakata176
- научил се да хвърля
Този малкия стол до какъв наклон може да седи и разликата с де лукса само в облегалката ли е
Ами за това чудо на техниката някой има ли наблюдения "как се държи"?

Стол Korum Monster Feeder Chair
Стол с отличен дизайн за пълен комфорт - може да се използва с прикачно OffBox за цялостно оборудване. Удобството е гарантирано благодарение на подплатената и подсилена материя на стола. Не само ще подобрите условията си за риболов, но и ще имате възможност да организирате своите риболовни принадлежности по най-ефикасния и удобен за Вас начин.
Цена: 333.20 лв.

Стол с отличен дизайн за пълен комфорт - може да се използва с прикачно OffBox за цялостно оборудване. Удобството е гарантирано благодарение на подплатената и подсилена материя на стола. Не само ще подобрите условията си за риболов, но и ще имате възможност да организирате своите риболовни принадлежности по най-ефикасния и удобен за Вас начин.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
Да. Единственото нещо, което се получава е компактност.butnik написа:+1chirusa_bg написа:Това е пълно безумие. Не получаваш нищо, а плащащ ужасно много пари!nakata176 написа:И аз го гледах този Octoplus и ми хареса но е малко скъпичък и без никакви прикачни
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Направо ще постна какво е написал човека....
Особено за по-големички хора

За мен стола си заслужава парите!duffy333 написа:Кресло MONSTER FEEDER CHAIR от Престон в посылке заняло не так уж много места:
Самое большое - это само кресло, потом - педана, и самое маленькое - это 6 ножек-телескопов. Глядя на эти аккуратно упакованные составляющие комплекта, мне сразу же пришло на ум, что неплохо было бы сюда сумку наподобие корумовской, но с отдельными отделениями под каждую из частей.
Педана
Педана как педана :dontknow: Ничего революционного я от нее не ожидал. Самое интересное, что "передние" и "задние" крепежи под ножки не только разные по конструкторскому решению, но и по сечению!
Начну с "передних". Они имеют стандартный узел крепления и сечение, как и на престоновских платформах под 25-ю квадратную ногу - закручиваем винт до появления металлической стружки на ножке.
У "задних" все по-другому! Мало того, что этот узел рассчитан ТОЛЬКО под установку на вставку ноги телескопа, которая в сечении под 19мм, так там еще и вставили металлическую пластину которая не дает винту "травмировать" ногу:
Могут же когда хотят! Правда абсолютно непонятно почему это сделано только на двух фиксаторах для ножек из восьми имеющихся у этого комплекта. ПОЧЕМУ?
Еще один не совсем приятный нюанс - качество покраски самой педаны. ХЗ, как и чем ее красили, но на абсолютно новой и ни разу не использованной поверхности оказались отслоения краски (белое пятнышко):
А что будет после нескольких рыбалок? Неужели так сложно было сделать пластиковое покрытие на верхнюю поверхность педаны?
Да, еще. Узел крепления педаны отсоеденить от самой педаны весьма мудрено. Так что если кто вдруг подумали о возможности оставить данный узел на ножках, лучше сразу выбросить это из головы.
Ножки
Они (и наружная часть, и вставка) такие же черные, как и у Корумовских кресел. И точно так же царапаются винтами "до мяса" при зажимеТак что придется забить на красоту :dontknow: Но пятки такие же как и у Престоновских платформ серии Спейс Стейшн.
Параметры этих ножек следующие:
наружная часть (длина) - 400мм;
внутренняя часть (длина) - 285мм (с учетом пятки 315мм);
наружная часть (сечение) - 23мм;
внутренняя часть (сечение) - 18.5мм;
минимальная длина (с учетом пятки) - 465мм;
максимальная длина с учетом пятки - 700мм.
Я сразу же решил, что не буду портить "товарного вида изделия" и не буду ставить родные ножки-телескопы. Поэтому поставил ножки от своего "стола" 2-PIECE PLATFORM на передние крепежи педаны и задние ножки кресла. У "моих" ножек такое же сечение, но длина 60см и они не "телескопы". На передние ножки кресла пошли ножки-телескопы от моей платформы SPACE STATION COMPACT
А потом началась сборка комплекта %-) Хуже всего было одевать педану на вставки-телескопы, а потом попадать этими вставками в уже установленные в кресло верхние части ножек :tired: После этих "акробатических этюдов" я подумал, что педана и кресло это не самые лучшие друзья
Однако получилась реальная КРАСОТАДля сравнения рядышком поставил свое Корумовское кресло Лайт:
Монсто-кресло - это не кресло, это реально ТРОНСидеть реально очень удобно и мягко
Регулировка наклона спинки аналогична Корумовским креслам. На фото ниже две основные позиции спинки для ловли - вертикально:
и под наклоном:
Между этими позициями промежуточных вариантов нет. Хотя у меня на Лайте точно такое же "наклонное" положение спинки всегда. Может поэтому я никакого дискомфорта и не заметил.
По высоте спинки - не мерил, но визуально она такая же или почти такая же как и на моем Лайте. Положение головы/шеи относительно верха спинки (мой рост 178см, нормальное телосложение):
Что я думаю?
С "моими" ножками конструкция ОЧЕНЬ устойчивая и стабильная. За "родные" телескопы ничего не скажу. Педана, конечно, абсолютно не лишняя. Но вот мудохаться с ней при сборке/расборке мне не понравилось.
Это изделия либо для тех, кто хочет супер-комфорт на рыбалке, или для тех у кого багажничек в машине маленький, а обвеса хочется как на платформе.
ЗЫ: кстати, педана от этого кресла абсолютно спокойно стала и на мой Лайт:
Так что здается мне, что Корумовская педана будет абсолютно точно такой же, но только с другими шильдиками :flag:
Отредактировано duffy333 (Вчера 18:07:23)
Подпись автора
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший на работе...

Особено за по-големички хора

- nakata176
- научил се да хвърля
Този наистина е страхотен.Ще стават ли всички прикачни за него.Не виждам облегалката да се реголира дали е от другата страна.Koleff написа:Ами за това чудо на техниката някой има ли наблюдения "как се държи"?
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Вгледай се по добре 

- nakata176
- научил се да хвърля
Гледам ама не виждам.На тебе ти е лесно като имаш такъв 

- nakata176
- научил се да хвърля
Какво ще кажете за тази.Малко е скъпичка но ако някой има такава да каже добра ли е.http://seatbox.bg/wp-content/uploads/20 ... 40x450.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Хубава платформичка. Много здрава и малко тежка, но пък става за щека.
Колега, ти реши ли какво търсиш в стола, който искаш да купиш?
Платформите не дават никакво удобство при риболов. Седиш на твърдо и ловиш, всичко ти е на една ръка разстояние и не се налага да ставаш или да се протягаш цял ден, но нямат нищо общо със стола с облегалка. Те са направени, за да обслужват риболова, не риболовеца. Стола с облегалка е съвсем друго нещо и ако мислиш да ловиш на всичко друго, но не и на щека ще ти е много по-удобно с облегалка и мек стол.
Колега, ти реши ли какво търсиш в стола, който искаш да купиш?
Платформите не дават никакво удобство при риболов. Седиш на твърдо и ловиш, всичко ти е на една ръка разстояние и не се налага да ставаш или да се протягаш цял ден, но нямат нищо общо със стола с облегалка. Те са направени, за да обслужват риболова, не риболовеца. Стола с облегалка е съвсем друго нещо и ако мислиш да ловиш на всичко друго, но не и на щека ще ти е много по-удобно с облегалка и мек стол.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- nakata176
- научил се да хвърля
Мисля че стола ще ми е най подходящ защото ловя предимно на мач и директен.Може ли на малкия модел на Корум да се сложат телескопични крака.