забранен е риболова на пристанището в несебър

Модератори: emo vasilev, alekst

docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Момчета,
Не се страхувайте от местните дембели - те клякат да акат, щом се намесят медиите. Пишете до тях, но подкрепено с някаква фактическа документация :!:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

Е , кво се вайкате - при нас от години е затворено пристанището
- но като гранична зона на Европа е допустимо
-проблема е че, сулю и пулю си слага бариери и ограничават свободния достъп .....
Красимир от Балчик
Аватар
lefera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lefera »

aбе Краси ква гранична зона бе ква европа бе в европа всички търговски пристанища са свободно посещаеми. Местните феодали у нас са до гушата си в лайна но нека нека заслужаваме си ги
ПРОВИНЦИЯТА Е ТАМ КЪДЕТО НЯМА МОРЕ
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

Има разлика между пристанища и гранични пристанища на Европа :idea:
Красимир от Балчик
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Краси, нали и пристанището в Балчик е затворено за риболовци точно поради тази причина- защото е гранична зона. Доколкото знам там има ГКПП и се охранява от Гранична полиция. В Несебър спокойно може да се лови риба на северното пристанище. На южния пристан бе изградена митница и ГКПП и според мен това е причината да не бъдат допускани риболовци. Пристанището вероятно е придобило статут на гранична зона.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
lefera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lefera »

Момчета. Правите ли разлика между граница и пристанище? На ясно ли сте каде е ажеба границата? На самия кей ли? Единственото място с особен статут в едно пристанище е борда на кораб под чужд флаг или такъв без входяща/изходяща гранична контрола! Ако бъдете заловени там без да имате граничен пропуск и основание за това да сте там - подлежите на глоба и административно наказание. Това че гражданите в наше лице не познавайки правата си сме подложени на репресия и ограничения си е наш проблем. Не говоря само за желаещите да ловят на териториата на едно пристанище а и за тези които просто искат да го посетят и разгледат легално -с пропуск. Правомощията на гранична полиция действат в доста малък периметър. По тази ваша логика и тези хора на плажа ще трябва да минават ГКПП-то. Тези правила обаче не важат за частни кейове и пристанища там собственика има пълното право да налага ограничения. Всички пристанища до момента обаче са обществени съоръжения и следва да са достъпни за всички граждани. ако някой твърди обратното просто да прочете закона
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

Не ми се спори - имали разлика да отидеш на плаж или да си на акватория с кораби - от близкият изток :idea: ......
Красимир от Балчик
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

аве не рабрахте ли , че лодката му е спасението :wink: ...не била по джоба на всеки - верно е ама - РИБАРИ ОТ ВСИ МАХАЛИ - ОБЕДИНЯЙТЕ СЕ - купуват 10 човека една лодка и после по график :wink: ...хората навънка така яхти карат :)
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Аз точно това направих. Купих си ЯЛ-4, пластмасова с извънбордов двигател NISSAN 9.8 конски сили. :lol:
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

честито....аз в мойта 2,5 метра с ал. дъно събирам "Фиат Чинкуеченто" - ползвам я от време на време като ферибот - последно си карах фиата на Змийския остров така :wink: , като ми омръзне морето сгъвам лодката и в багажника на колата :wink: - и двете( и лодк. и фиата ) носят по 400 кг и влизат една в друга :smt031 ....ти в твойта цял " Дукато" ши качиш сигур :D :D :D
Аватар
lefera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lefera »

Абе и аз имам една 4.5 метрова красавица с 18 кончета извънбордов колесар и фишфайндер. Бях се заканил да я продавам миналата година но добре че се спрях. Лошото е че нямам ортак - не е за сам човек. Но определено само това е истината : за морето- лодка
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Аз понеже не разбирам,обясни ми кое е по удобно да ловиш илария и заргана от буни или камъни или да те дондуркат вълните в морето и да хващаш морска болест.Отделно че над 3 бала вече си е опасно. :?
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

лодката ми дава невероятна свобода :P ...предпочитам да ме дундуркат вълните сам в морето или с приятел , отколкото да слушам простотиите ( житие битие и страдание ) :smt076 на другите по кея....зимаш касата със сода и нема страшно - морската болест е преодолима :D ...колко допълнителни порции манджа съм изял зарад нея по време на плаване докат служих във Варна на един допотопен тралчик :smt078
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”