Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

забранен е риболова на пристанището в несебър
Модератори: emo vasilev, alekst
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Краси, нали и пристанището в Балчик е затворено за риболовци точно поради тази причина- защото е гранична зона. Доколкото знам там има ГКПП и се охранява от Гранична полиция. В Несебър спокойно може да се лови риба на северното пристанище. На южния пристан бе изградена митница и ГКПП и според мен това е причината да не бъдат допускани риболовци. Пристанището вероятно е придобило статут на гранична зона.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
- lefera
- вече хвърля и на тежко
Момчета. Правите ли разлика между граница и пристанище? На ясно ли сте каде е ажеба границата? На самия кей ли? Единственото място с особен статут в едно пристанище е борда на кораб под чужд флаг или такъв без входяща/изходяща гранична контрола! Ако бъдете заловени там без да имате граничен пропуск и основание за това да сте там - подлежите на глоба и административно наказание. Това че гражданите в наше лице не познавайки правата си сме подложени на репресия и ограничения си е наш проблем. Не говоря само за желаещите да ловят на териториата на едно пристанище а и за тези които просто искат да го посетят и разгледат легално -с пропуск. Правомощията на гранична полиция действат в доста малък периметър. По тази ваша логика и тези хора на плажа ще трябва да минават ГКПП-то. Тези правила обаче не важат за частни кейове и пристанища там собственика има пълното право да налага ограничения. Всички пристанища до момента обаче са обществени съоръжения и следва да са достъпни за всички граждани. ако някой твърди обратното просто да прочете закона
ПРОВИНЦИЯТА Е ТАМ КЪДЕТО НЯМА МОРЕ
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
честито....аз в мойта 2,5 метра с ал. дъно събирам "Фиат Чинкуеченто" - ползвам я от време на време като ферибот - последно си карах фиата на Змийския остров така
, като ми омръзне морето сгъвам лодката и в багажника на колата
- и двете( и лодк. и фиата ) носят по 400 кг и влизат една в друга
....ти в твойта цял " Дукато" ши качиш сигур

лодката ми дава невероятна свобода
...предпочитам да ме дундуркат вълните сам в морето или с приятел , отколкото да слушам простотиите ( житие битие и страдание )
на другите по кея....зимаш касата със сода и нема страшно - морската болест е преодолима
...колко допълнителни порции манджа съм изял зарад нея по време на плаване докат служих във Варна на един допотопен тралчик