Моля за съвет- какво влакно да си взема за директния...

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Моля за съвет- какво влакно да си взема за директния...

Мнение от laplandeca »

Колега, взимай каквото и да е от изброените от други колеги , не се хвърляй на скъпи.
Казваш за рибки под кило, повечето риби дето ги ловя са под или около 1кг , но често се случва да имам приятни изненади , та ако ти излезе късмет с по едра рибка , хубаво е основното да е поне 0,20 , повода малко по слаб.Не ги слушай ,кви са тея тънки влакна, нема да ловиш стръв , я. :lol:
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

Колега, за дебелината на влакното има значение каква риба ловиш-дали е каракуда,червеноперка или скобар.Освен това има значение дали телескопа ти е оборудван с ластик или не и колко е дебел ластика.Аз лично предпочитам Fendreel на Colmic.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Той , колегата пита конкретно- "в язовир , 100-200 грамови риби....." , което предполага 0.12 в най-универсалния случай ;и без ластик. Ако е 0.20 , кълванетата на този размер риби рязко ще намалее , без значение че повода ще е по-тънък! Ако удари случайно нещо едро- ще си замине с повода или с цялата линия и ще се връзва нова.... :D
Изображение
Аватар
zarganski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от zarganski »

От казаното от колегата по-горе, мога да допълня само, че зависи и каква пръчка ползва, щото ако е с половин кило 6-ца, с 0,12 няма да усети удоволствието най-малко... иначе е важно да не се робува на марки - колкото хора , толкова различни предложения изчетох, хубави влакна има много и на каквато и марка да се спре колегата... опира и до джоб :wink: .За мен 0,12 е максимума за директен.
if there is no fishing in paradise, i am not going!!
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

CrossFire написа: Колега може да се обидиш,но моето мнение за горепосоченото влакно от теб е "БОМБОК" :mrgreen:
Ползвал съм го и след това съм го разглеждал в друг магазин,седи като нахапано,много е лабо и лесно се къдри.
Не се обиждам колега :)
Просто направих 4-5 риболова с такова влакно и нямах проблем имах само 1 късане явно заради споменатите от теб недостатъци.
Това е влакното,все пак да не се е получила грешка :)
Изображение
сори за оффа.
Изображение
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Дебелината на влакното зависи от вида риба , но.
Зависи от това колко може да издържи телескопа
Дали е възможно закачане на по голяма риба
и др.
Най зависи от желанието на клиента.
Аз си ловя с 2 телескопа.8м. ,, 5 или 4 м.. Издърйат до 2,5/3кг. С 0,20 съм основно , ловя уклеи колкото пръста ми , удрят и скобари дребни изобщо всичко в речния свят, даже и маломерни сомчета.Често се случва да се появи и шаран около 1, 1,5.кг.Кепчето е неприложимо.Та ако са възможни изненади по добре е да си подготвен.
Да уточня, не консомирам речна риба освен уклей и мряна, да няма проблем с маломерките :lol:
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

kRaikkonen написа:
CrossFire написа: Колега може да се обидиш,но моето мнение за горепосоченото влакно от теб е "БОМБОК" :mrgreen:
Ползвал съм го и след това съм го разглеждал в друг магазин,седи като нахапано,много е лабо и лесно се къдри.
Не се обиждам колега :)
Просто направих 4-5 риболова с такова влакно и нямах проблем имах само 1 късане явно заради споменатите от теб недостатъци.
Това е влакното,все пак да не се е получила грешка :)
Изображение
сори за оффа.
Аз също съм с това влакно само дето позвам разфасовките от 40 +10 метра. Ето тези:
Изображение
0.128 за основно и 0.105 за повод .... Еми нямам оплаквания.
:)
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Stront написа: Аз също съм с това влакно само дето позвам разфасовките от 40 +10 метра. Ето тези:
Изображение
Да,ползвал съм от тази разфасофка,но размера упоменат от kRaikkonen.Просто споделям,че от всички ползвани влакна от мен това е най-слабото.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колега , Ван Хелзинг , избра ли си вече влакно или още умуваш за 100-грамовите риби с какво да ги хващаш. Или още избираш оптималното съотношение "цена-качество" :roll:
Само пусна да питаш , и никакъв коментар.....Най-добре си вземи ето от това по-долу , 0.12 за основно и 0.10 за поводи. Здравички са-аз ползвам такива за поводи вече доста години , само че са по 15.50лв ролка 50 м. :D

ИзображениеИзображение

Айде , белким вече си избрал корда за стограмките...... :wink:
Изображение
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

IDA написа:Колега , Ван Хелзинг , избра ли си вече влакно или още умуваш за 100-грамовите риби с какво да ги хващаш. Или още избираш оптималното съотношение "цена-качество" :roll:
Само пусна да питаш , и никакъв коментар.....Най-добре си вземи ето от това по-долу , 0.12 за основно и 0.10 за поводи. Здравички са-аз ползвам такива за поводи вече доста години , само че са по 15.50лв ролка 50 м. :D

ИзображениеИзображение

Айде , белким вече си избрал корда за стограмките...... :wink:
ИДА,е та такова дърво "хапнах" точно с това влакно,че не ми се коментира :? Старо ли беше ,какво............под всякаква критика :oops: Сега наистина го слагам САМО за уклей :twisted:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колега bkd ,явно влакното не е било наред , иначе си е супер!!! Ползвам 0.12 и 0.10 вече пет години , даже десятката ми свърши и тия дни ще си взема пак. С 0.12 повод на осмицата и 1.4 ластик никога не съм имал проблеми по разни арендни за шарани и амури от порядъка на 3-4 килограма , иначе основното 0.14 лазер-шогун. Нещо влакното ти е било прецакано!!!! Една ролка ме кара около 2-3 години , само са поводи... :D
Изображение
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Абе не знам как би се почувствал като дадеш 64 лв. за влакно което не става за НИЩО :?
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

bkd написа:Абе не знам как би се почувствал като дадеш 64 лв. за влакно което не става за НИЩО :?
Имам такъв случай преди 7-8 години с "TRIANA-Potenza" още ми се подмятат в един куфар 0.8/0.10/0.12/0.14 само 0.16 беше в ред , те бяха по 10 лв/ 50 м. :wink: :wink: :wink: Ти от къде си купувал суперелита??? :roll:

Мои колеги от Карлово пък имаха проблеми с това:

Изображение

И то само една ролка от общо четери по 1000м/ 0.25 , къса се като конец , чак да не повярваш че това може да се случи :roll: :roll: :roll:

А друг колега имаше проблем с това:

Изображение

и то само с 0.15 , даже аз излязох крив в случая , добре че човека е оправен , тепегьоз и нахален-спретна скандал на магазинера , все едно че той е бил "на смяна" на екструдера , като са пускали неговата петнайска.....та го върна :D
Изображение
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Взех 0.7 , 0.8 ,0.10 и 0.12 /малката версия/ от магазин след Красно село-СФ .....държи го една кака -айде да спра до тук :twisted:
Сега съм на една "японска чикия ПАУЕР",но съм страшно приятно изненадан :!: :!: :!:
Шарана от Езерово на него 0.12 го извадих :smt023 :supz:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Аз за това питах.. , купувам ги или директно от "Томакс" (на бул. "Руски") , или даже по-добрия вариант от фирмения магазин (пресечката на "В. Априлов" ) цената е една и съща , пък и аз от отдавана съм фен на ТРАБУКО за доста неща..Това е в Пловдив , ама ти при такова "настъпване на мотиката" , едва ли ще се засилиш да я настъпиш и с другия крак :wink:

п.п. цъкни една снимка на въпросната 0.12-ка , шаранотрепач 8) 8) 8)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”