Моля за съвет- какво влакно да си взема за директния...
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- ще става разбирач
Re: Моля за съвет- какво влакно да си взема за директния...
Колега, взимай каквото и да е от изброените от други колеги , не се хвърляй на скъпи.
Казваш за рибки под кило, повечето риби дето ги ловя са под или около 1кг , но често се случва да имам приятни изненади , та ако ти излезе късмет с по едра рибка , хубаво е основното да е поне 0,20 , повода малко по слаб.Не ги слушай ,кви са тея тънки влакна, нема да ловиш стръв , я.
Казваш за рибки под кило, повечето риби дето ги ловя са под или около 1кг , но често се случва да имам приятни изненади , та ако ти излезе късмет с по едра рибка , хубаво е основното да е поне 0,20 , повода малко по слаб.Не ги слушай ,кви са тея тънки влакна, нема да ловиш стръв , я.

-
- ще става разбирач
Колега, за дебелината на влакното има значение каква риба ловиш-дали е каракуда,червеноперка или скобар.Освен това има значение дали телескопа ти е оборудван с ластик или не и колко е дебел ластика.Аз лично предпочитам Fendreel на Colmic.
-
- учете се от него
Той , колегата пита конкретно- "в язовир , 100-200 грамови риби....." , което предполага 0.12 в най-универсалния случай ;и без ластик. Ако е 0.20 , кълванетата на този размер риби рязко ще намалее , без значение че повода ще е по-тънък! Ако удари случайно нещо едро- ще си замине с повода или с цялата линия и ще се връзва нова.... 

- zarganski
- ще става разбирач
От казаното от колегата по-горе, мога да допълня само, че зависи и каква пръчка ползва, щото ако е с половин кило 6-ца, с 0,12 няма да усети удоволствието най-малко... иначе е важно да не се робува на марки - колкото хора , толкова различни предложения изчетох, хубави влакна има много и на каквато и марка да се спре колегата... опира и до джоб
.За мен 0,12 е максимума за директен.

if there is no fishing in paradise, i am not going!!
-
- разбира нещата
Не се обиждам колегаCrossFire написа: Колега може да се обидиш,но моето мнение за горепосоченото влакно от теб е "БОМБОК"![]()
Ползвал съм го и след това съм го разглеждал в друг магазин,седи като нахапано,много е лабо и лесно се къдри.

Просто направих 4-5 риболова с такова влакно и нямах проблем имах само 1 късане явно заради споменатите от теб недостатъци.
Това е влакното,все пак да не се е получила грешка

сори за оффа.

-
- ще става разбирач
Дебелината на влакното зависи от вида риба , но.
Зависи от това колко може да издържи телескопа
Дали е възможно закачане на по голяма риба
и др.
Най зависи от желанието на клиента.
Аз си ловя с 2 телескопа.8м. ,, 5 или 4 м.. Издърйат до 2,5/3кг. С 0,20 съм основно , ловя уклеи колкото пръста ми , удрят и скобари дребни изобщо всичко в речния свят, даже и маломерни сомчета.Често се случва да се появи и шаран около 1, 1,5.кг.Кепчето е неприложимо.Та ако са възможни изненади по добре е да си подготвен.
Да уточня, не консомирам речна риба освен уклей и мряна, да няма проблем с маломерките
Зависи от това колко може да издържи телескопа
Дали е възможно закачане на по голяма риба
и др.
Най зависи от желанието на клиента.
Аз си ловя с 2 телескопа.8м. ,, 5 или 4 м.. Издърйат до 2,5/3кг. С 0,20 съм основно , ловя уклеи колкото пръста ми , удрят и скобари дребни изобщо всичко в речния свят, даже и маломерни сомчета.Често се случва да се появи и шаран около 1, 1,5.кг.Кепчето е неприложимо.Та ако са възможни изненади по добре е да си подготвен.
Да уточня, не консомирам речна риба освен уклей и мряна, да няма проблем с маломерките

Аз също съм с това влакно само дето позвам разфасовките от 40 +10 метра. Ето тези:kRaikkonen написа:Не се обиждам колегаCrossFire написа: Колега може да се обидиш,но моето мнение за горепосоченото влакно от теб е "БОМБОК"![]()
Ползвал съм го и след това съм го разглеждал в друг магазин,седи като нахапано,много е лабо и лесно се къдри.![]()
Просто направих 4-5 риболова с такова влакно и нямах проблем имах само 1 късане явно заради споменатите от теб недостатъци.
Това е влакното,все пак да не се е получила грешка![]()
сори за оффа.

0.128 за основно и 0.105 за повод .... Еми нямам оплаквания.

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- CrossFire
- разбира нещата
Да,ползвал съм от тази разфасофка,но размера упоменат от kRaikkonen.Просто споделям,че от всички ползвани влакна от мен това е най-слабото.Stront написа: Аз също съм с това влакно само дето позвам разфасовките от 40 +10 метра. Ето тези:
![]()

-
- учете се от него
Колега , Ван Хелзинг , избра ли си вече влакно или още умуваш за 100-грамовите риби с какво да ги хващаш. Или още избираш оптималното съотношение "цена-качество"
Само пусна да питаш , и никакъв коментар.....Най-добре си вземи ето от това по-долу , 0.12 за основно и 0.10 за поводи. Здравички са-аз ползвам такива за поводи вече доста години , само че са по 15.50лв ролка 50 м.

Айде , белким вече си избрал корда за стограмките......

Само пусна да питаш , и никакъв коментар.....Най-добре си вземи ето от това по-долу , 0.12 за основно и 0.10 за поводи. Здравички са-аз ползвам такива за поводи вече доста години , само че са по 15.50лв ролка 50 м.

ИДА,е та такова дърво "хапнах" точно с това влакно,че не ми се коментираIDA написа:Колега , Ван Хелзинг , избра ли си вече влакно или още умуваш за 100-грамовите риби с какво да ги хващаш. Или още избираш оптималното съотношение "цена-качество"![]()
Само пусна да питаш , и никакъв коментар.....Най-добре си вземи ето от това по-долу , 0.12 за основно и 0.10 за поводи. Здравички са-аз ползвам такива за поводи вече доста години , само че са по 15.50лв ролка 50 м.![]()

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- учете се от него
Колега bkd ,явно влакното не е било наред , иначе си е супер!!! Ползвам 0.12 и 0.10 вече пет години , даже десятката ми свърши и тия дни ще си взема пак. С 0.12 повод на осмицата и 1.4 ластик никога не съм имал проблеми по разни арендни за шарани и амури от порядъка на 3-4 килограма , иначе основното 0.14 лазер-шогун. Нещо влакното ти е било прецакано!!!! Една ролка ме кара около 2-3 години , само са поводи... 

Абе не знам как би се почувствал като дадеш 64 лв. за влакно което не става за НИЩО 

-
- учете се от него
Имам такъв случай преди 7-8 години с "TRIANA-Potenza" още ми се подмятат в един куфар 0.8/0.10/0.12/0.14 само 0.16 беше в ред , те бяха по 10 лв/ 50 м.bkd написа:Абе не знам как би се почувствал като дадеш 64 лв. за влакно което не става за НИЩО

Мои колеги от Карлово пък имаха проблеми с това:

И то само една ролка от общо четери по 1000м/ 0.25 , къса се като конец , чак да не повярваш че това може да се случи

А друг колега имаше проблем с това:

и то само с 0.15 , даже аз излязох крив в случая , добре че човека е оправен , тепегьоз и нахален-спретна скандал на магазинера , все едно че той е бил "на смяна" на екструдера , като са пускали неговата петнайска.....та го върна

Взех 0.7 , 0.8 ,0.10 и 0.12 /малката версия/ от магазин след Красно село-СФ .....държи го една кака -айде да спра до тук
Сега съм на една "японска чикия ПАУЕР",но съм страшно приятно изненадан
Шарана от Езерово на него 0.12 го извадих

Сега съм на една "японска чикия ПАУЕР",но съм страшно приятно изненадан

Шарана от Езерово на него 0.12 го извадих

-
- учете се от него
Аз за това питах.. , купувам ги или директно от "Томакс" (на бул. "Руски") , или даже по-добрия вариант от фирмения магазин (пресечката на "В. Априлов" ) цената е една и съща , пък и аз от отдавана съм фен на ТРАБУКО за доста неща..Това е в Пловдив , ама ти при такова "настъпване на мотиката" , едва ли ще се засилиш да я настъпиш и с другия крак
п.п. цъкни една снимка на въпросната 0.12-ка , шаранотрепач

п.п. цъкни една снимка на въпросната 0.12-ка , шаранотрепач