Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2013
И аз се разписах с един (добър) брой
на Черноморец на потъваща 

В неделя в Аспарухово на мостчето на Карантината,трима колеги дойдоха към 18:30,замятаха бомбардите,но...греда! По едно време се появи една руса мацка с дълга лятна рокля,капела и ....бомбарда!!! На третото замятане удар - заргана! Е,само едничка,но засрами мъжкото съсловие на моста..

-
- научил се да хвърля
Не е рано за улов на зарган.Вече пасажите са тук по нашето крайбрежие,но не са достатъчно активни.Причината е хвърлянето на хайвера.Може да има добра слука само сутрин рано по изгрев слънце към 5 30ч.за този период от месеца до към 8 00ч.след този час спира да излиза.Може да се пробва за кефал или лефер,защото лефера се появява към 8 30ч.и заргана дава отбой до другата сутрин.Вадят се заргани около 4-5 бройки до 8ч.твърде нормално за този период от улова на зарган.Ако няма вълни използвайте плаваща бомбарда,а при леко вълнение потъваща от 25г.само да няма водорасли.Активнито време на заргана от 15 август нататък след хвърлянето на хайвера макар че има доста хайвер по рибите,също така важи и правилото търсете спокойните и каменисти дъна.Там се събират доста добри екземпляри.В момента е малко над нормата с 1 2 сантиметра, и го практикувам само за удоволствие.Пускам си я обратно. Наслука с новия сезон 2013г. 

-
- научил се да хвърля
Ето и малко снимки от миналата година.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Моля колегите да пускат маломерните писалки,месото в тях е колкото на 2 цаци,не бива да ставаме резил и да унещожаваме рибоци които са още бебета,нагледал съм се на алчни и лакоми въдичари.Грацата също е негодна за трапезата,само за стръв е оправдана и нищо друго.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Питам по принцип.BEAR12 написа:.Може да се пробва за кефал или лефер,защото лефера се появява към 8 30ч.и заргана дава отбой до другата сутрин.
Поста ти се отнася общо взето за вида риболов,
или имаш данни за последните дни?
Тази година нямам възможност,
често да съм в морето - затова питам.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Не нямам данни за последните дни.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
БЛГ,значи да не набирам обороти без време. 

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Нямам търпение до неделя сутрин,че утре ме извикаха на работа.Дано имам късмет,ще кача и снимки.Очаквайте инфо за Несебър. 

-
- вече хвърля и на тежко
утре пътувам за синеморец ... не съм ходил досега там .. кажете ми как да открия местата където се ходи за заргани там .
chaikata написа:утре пътувам за синеморец ... не съм ходил досега там .. кажете ми как да открия местата където се ходи за заргани там .
Това ако не те ориентира (правена е до самата вода) може да минеш покрай Фиордите-скалите) и ще излезеш на носа

п.п.до тук се стига като караш само направо от самото начало на селото

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

е това е да имаш снимки на дашните места за риболов по нашият бряг, и на други съседни нам морета./който ходи да риболовства има снимки,който не ходи няма/
-
- вече хвърля и на тежко
Дашни са есента,сега няма нищо!
Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото 

- Гошко
- новобранец
- Обратна връзка:
В събота на Бялата Лагуна 1 единствена заргана около 30-на см + 1 платеринка също толкова голяма. След това нищо, даже и умряло попче
.
Мръднахме към Циганската Буна в Балчик към 18:00 и там отпред, въпреки вятъра от дясно на таляна, попче след попче на бяла мида.
Това е инфото от мен по темата

Мръднахме към Циганската Буна в Балчик към 18:00 и там отпред, въпреки вятъра от дясно на таляна, попче след попче на бяла мида.
Това е инфото от мен по темата

как се лови на плаваща и полупотъваща бомбарда?! каква е техниката на водене на примамката?