Язовир Дяково

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Язовир Дяково

Мнение от Д.Граховски »

Каква риба смяташ да гониш?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

Последно ходих преди месец, само на директен и на царевица. За 2 часа хванах 8 каракуди и десетина бабушки

Изображение
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Я некой да каже докъде е водата в кременишкия?Па от 05.08. може и да :drinkers: на место :D
hristo73
новобранец
новобранец

Мнение от hristo73 »

Водата е доста висока но и спада "ударно"-от 31.07. до 03.08.2013 год. спадна с 50-60 см.
cArl0sm0Ya
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от cArl0sm0Ya »

А риболов има ли..?
Аватар
hristo2201
новобранец
новобранец

Мнение от hristo2201 »

Рибари много ама риба не знам :D
Рибо-love!
Нито е рак, нито риба, но кълве - що е то?
Отг. охлюв :D
Изображение
hristo73
новобранец
новобранец

Мнение от hristo73 »

Средни каракуди в диапазона 0.300-0.500 кг и една 1.5 кг. Според мен раците много бъркат риболова.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ловете раци бе те са вкусни,аз им се точа всяка година и все не намирам време.

Изображение

cArl0sm0Ya
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от cArl0sm0Ya »

Колега, ще съм благодарен ако дадеш малко повече инфо за каракудите... На каква стръв излизат, искат ли си захранка? И отида ли горе долу къде да застана и на каква дълбочина да ги търся? Предварително ти благодаря ;)
hristo73
новобранец
новобранец

Мнение от hristo73 »

Здравей колега.
Малко по-нагоре, колегата Калин Кацаров най-образно ти е показал каракудите.
Като ходя на еднодневен излет предпочитам и използвам за стръв и захранка сладката царевица на Bonduelle. Една голяма консерва ти е напълно достатъчна. Това не означава, че не трябва да имаш и бял и торен, като на тях налитат основно уклей, бабушка и слънчак. Царевицата я добавям към овлажнена захранка - 1 пакет на Респект-толстолоб, 1 пакет печена галета и 1 пакет кюспе.
За еднодневен риболов според мен най-удачно е да ловиш на ръкава между с Дяково и с.Кременик, под тополите е добро място. Там ходят най-много риболовци и рибари и рибата е свикнала да търси храна.
Другата част на язовира е по слабо посещавана защото е трудно достъпна/при съвсем леко преваляване, вадено е само по въздух с хеликоптер/ и с доста отсечени брегове, което предполага и по-големи дълбочини.
Имай предвид, че язовира е чного дълбок и с много студена вода, термоклина е многи високо до повърхността.
Аз лично практикувам риболова на плувка с 5 метрово болонезе и съм напълно удовлетворен.Местните практикуват риболов на дъно с хранилка и три куки по основното влакно на чепаре. Като ударя чертата накрая мога да кажа, че аз с една въдица на плувка и колеги до мен с по две въдици на дъно, хващаме приблизително едно и също количество и качество риба.
В заключение мога да кажа, че язовира е много приятен за излет, но от към риба е меко казано зле.
Това е от мен, ако имаш други въпроси питай.
Успех и на слука.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Хаха аз имам много лош спомен от Дяковските брегове тая година,ако е преваляло дори и за 15 мин не вкарвайте колите долу че излизане няма.

Изображение

hristo73
новобранец
новобранец

Мнение от hristo73 »

Имааааааааааааааа, но трябва да си много търпелив-изчакваш да ти поникнат крила и отлиташ.
rsimeonov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rsimeonov »

Колеги аз да попитам някой ловил ли е сом там.
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

hristo73 написа:Водата е доста висока но и спада "ударно"-от 31.07. до 03.08.2013 год. спадна с 50-60 см.
Вчера се расодих по некои водоеми из Дупнишко,да видим какво е положението :D Минах и през Дяково,много жега беше и не ходих до Делянския ръкав/до майсторите/ :lol: а на Кременишкия имаше палтки,но сериозни риболовци не видех.Начи,нивото на водата не е високо а е направо трагично :evil: Практика е от няколко години язовира да не се пълни,което ебава мамата на рибетата,понеже нема къде да си хвърля хайвера и да се крие от мрежите.Явно комбината м/у Водното и иарата е пълна/демек,това,което сме зарибили,ние требе да си го хванеме/ :lol:По Разметаница в едно гйолче имаше грозна картина,оставена явно от токаджии,полуразложени риби,които са изплували на повърхността по-късно и не са били събрани.Ако некой от тия мръшляци чете тука да знае,че може да му се наложи адвокатска услуга/глобата е от 4000лв. нагоре/.Не им пожелавам и да се срещнеме :drinkers: Колкото до въпроса на колега дали се лови сом,отговора е да/най-често с мрежи/ :evil:
zozo
новобранец
новобранец

Мнение от zozo »

Чувам някакви странни истории за нЕкакви "митични" бели риби там, някъде под караулката... комшия един ( с когото аз за риба никога няма да отида повече) ходел сутрин рано, хвашал си рибета от гьола и на същите такива ловял бели риби "до лакът" (а сега познайте дали не си ги прибира, дори и да е вярна историята). Но колко е вярна тази информация.... :roll:
КОЛЕГИ, МОЛЯ ВИ СЪБИРАЙТЕ ВСИЧКИ ОПАКОВКИ, ПЛИКЧЕТА И ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ СЛЕД РИБОЛОВА СИ!!! НЕКА НЕ СИ КЕНДЗАМЕ ТАМ КЪДЕТО ПОСЛЕ ИСКАМЕ ДА ИЗКАРАМЕ ДОБРЕ!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”