Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

FEEDER MANIA TEAM - Излет 10.07.2013год.
- gloupan
- разбира нещата
Re: FEEDER MANIA TEAM - Излет 10.07.2013год.

Винаги готови за заяжданеplamii написа:фидерджиите как сме

TRS70MLF2
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Стига пък ти де колега.vladobe написа:Аз се чудех защо хората са спрели да пускат репортажи в този раздел! Извинявам се, че се опитах да разведря сивото Ви ежедневие... Вие сте професионалисти , а аз съм просто любител и както виждам имате уникално отношение към колегите си. Благодаря Ви все пак за критиките, оценявам го! Следващия път ще се постарая да Ви покажа и Фидера, който днес пристигна при мен. Иначе до момента използвах въдица с друго предназначение. Поздрави и наслука на всички!
Сигурен съм, че всички се шегуваме най-чистосърдечно.
Лично аз ти се извинявам, ако си приел поста ми като обида.
Просто исках да съм в забавния дух на репортажа.
Поздрави и наслука!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Е не се цупи, като кажеш фидер а на снимките си с точилки за мекици някой който държи на тази дисциплина и си дава парите за спорта , може да се обиди.
Здравей и благодарско колега за споделения излет и хич да ти не пука кой какво коментира.Ще ти използвам темата и аз да отиграя топката щото некои коментари ми действат като назначение на Д.Пеевски за шеф на ДАНС-инга.Та да си дойдем на думата -то това риболов на фидер ли е ако не си бъркаш хранилката в леген на Сенсас ,не забъркаш 2,3 и повече пакета Сенсас или VDE,не хакнеш у кофата поне литър бял червей и не си бършеш ръцете у кърпа Миди,а?Как въобще ти е минало през ума да кръстиш твоя риболов така?То не че фидер не значи хранилка, ама знаеш ли че излезеш ли от каноните на правата вяра моменталически ще бъдеш низвергнат и разпнат?
Много ще съм благодарен на някой правоверен корифей да ми разясни риболова със следната конфигурация -щека,по-здравичък ластик и фидер хранилка риболов на фидер ли е или не?
Хайде със здраве и наслука на всички .

Много ще съм благодарен на някой правоверен корифей да ми разясни риболова със следната конфигурация -щека,по-здравичък ластик и фидер хранилка риболов на фидер ли е или не?
Хайде със здраве и наслука на всички .
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Не при фидера кълването се индикира по върха ...yavor70 написа: риболов на фидер ли е или не?

Поста ти колега допълнително нагнетява напрежение ....
- bojkata
- ще става разбирач
Много си далеч от истината колега!
Отдавна не ползваме храни на Сенсас и МВДЕ има мнооого по-добри от тях!
И да, храната и стръвта са от съществено значение, но трябва и да се чете и експериментира не само да се пише и да се ходи за риба с пакетче Уника, Нове или Респект с капачка бял за 0,40ст., чашка торен и кило кюспе, само за да си хванеш някоя заблудена рибка, че да си оцапаш тиганчето!
А иначе фидер хранилки за щека са измислени отдавна!

Извинявам се на колегата на който е темата ако се е засегнал от постовете ми, но наистина е смешно с тези пръчки и звънчета да се озаглави така излета!
Отдавна не ползваме храни на Сенсас и МВДЕ има мнооого по-добри от тях!
И да, храната и стръвта са от съществено значение, но трябва и да се чете и експериментира не само да се пише и да се ходи за риба с пакетче Уника, Нове или Респект с капачка бял за 0,40ст., чашка торен и кило кюспе, само за да си хванеш някоя заблудена рибка, че да си оцапаш тиганчето!
А иначе фидер хранилки за щека са измислени отдавна!

Извинявам се на колегата на който е темата ако се е засегнал от постовете ми, но наистина е смешно с тези пръчки и звънчета да се озаглави така излета!
Божидар Кирилов-Божката
http://bigfish.bg/news/novini/Bozhkata- ... rtini.html
Батка, репортажа ти супер свеж, а закачките на "фидерите" не са злобни, та да им се връзваш.vladobe написа:Аз се чудех ,,,,,!
А храната ти е супер професионална- я да вдигнат ръце, тези майстори, които си позволяват такъв скъп микс! Така и на кол от знаме ще ги ловиш!
Иначе, вземи си фидер

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Да,прав си колега Калин-Стоянов поста ми може би неволно нагнетява някакво напрежение но не това е била целта ми-просто мисля, че риболова е преди всичко хоби и релакс от дивотиите,които ни заобикалят и всеки има право на своето мнение и начин на представяне на излета.
Благодаря колега bojkata за разясненията/между другото репортажа Ви за Руенското езеро е супер/но много бих се радвал за подобен ваш репортаж да речем по ДУНАВА -от Байкал до Черквица да речем или по Искара или Вита и с използване на по-добрите храни.Респект.
Благодаря колега bojkata за разясненията/между другото репортажа Ви за Руенското езеро е супер/но много бих се радвал за подобен ваш репортаж да речем по ДУНАВА -от Байкал до Черквица да речем или по Искара или Вита и с използване на по-добрите храни.Респект.
- geokir
- новобранец
Здравейте и от мен колеги. Ето я една от пръчките..
Еми халал да му е фидер ли е , дънна ли е, чепаре ли е.....
Ние с Владо сме любители веселяци, кефи ни да ни звънчи нещо, а не да се зомбираме във върха на фидера отиваме да си прекараме хубаво, в забавна и тиха компания и малко емоцийка с някоя и друга риба ако дойде. Не сме професионалисти, защото за мен лично да се наречеш в нещо "професионалист" означава да си си превърнал хобито в професия и с нея да се препитаваш.
Не пиша много по-форума поради ред причини наречени, бъзик ли, заяждене ли и тем подобни неща.
Колегата се е постарал макар и уморен да развесели и разнообрази разказа...
Бъдете живи и здрави и ви пожелавам весели прекарвания като нашите на всички нормални рибари, а на професионалистите успех и наслука!
гледам пише фидер(да не е от скъпите и марковите, ама толкова съм могъл толкова съм си позволил). Противоусукваща тръбичка, на ная фидер хранилка и надолу една кукичка(а не като колеги наредили куките все едно е чепаре и ловят на дъно) и хоп звънче от младежките ми години, а не поставка и връх насочен към водата под 35-45 градуса.Еми халал да му е фидер ли е , дънна ли е, чепаре ли е.....
Ние с Владо сме любители веселяци, кефи ни да ни звънчи нещо, а не да се зомбираме във върха на фидера отиваме да си прекараме хубаво, в забавна и тиха компания и малко емоцийка с някоя и друга риба ако дойде. Не сме професионалисти, защото за мен лично да се наречеш в нещо "професионалист" означава да си си превърнал хобито в професия и с нея да се препитаваш.
Не пиша много по-форума поради ред причини наречени, бъзик ли, заяждене ли и тем подобни неща.
Колегата се е постарал макар и уморен да развесели и разнообрази разказа...
Бъдете живи и здрави и ви пожелавам весели прекарвания като нашите на всички нормални рибари, а на професионалистите успех и наслука!
Как прекара почивните дни?
- Бях за риба, лових шарани.
- Колко хвана?
- Нито един.
- Тогава откъде знаеш, че си ловил шарани?
- Бях за риба, лових шарани.
- Колко хвана?
- Нито един.
- Тогава откъде знаеш, че си ловил шарани?
- bojkata
- ще става разбирач
Излети на река тази година имам 2
Единия на Вит за 2 часа 1 шаран около 1,5кг. и една каракуда около 0,700кг. и двете риби си плуват!
Другия на Искър с шарена риба- и тя плува обратно!
Почти не ходя на реки защото нямам хеви фидери(други въдици не ползвам)
Имам 10-15 излета на Дъбник, 1 на Конуш, 1 на Руенското, 3 на Табака, 4 на Мотела!
2 дни състезание на яз.Искър, 3 дни състезание на Дъбника, 3 дни състезание на Жребеца, 2 дни състезание на Руенското!
От всички тези излети и състезания има репортажи във Фидер форума!!!
И така като си говорим, ти къде ходи тази година?
П.п. Въпроса е риторичен, не ми отговаряй- и сам ще се сетя.
Единия на Вит за 2 часа 1 шаран около 1,5кг. и една каракуда около 0,700кг. и двете риби си плуват!
Другия на Искър с шарена риба- и тя плува обратно!
Почти не ходя на реки защото нямам хеви фидери(други въдици не ползвам)
Имам 10-15 излета на Дъбник, 1 на Конуш, 1 на Руенското, 3 на Табака, 4 на Мотела!
2 дни състезание на яз.Искър, 3 дни състезание на Дъбника, 3 дни състезание на Жребеца, 2 дни състезание на Руенското!
От всички тези излети и състезания има репортажи във Фидер форума!!!
И така като си говорим, ти къде ходи тази година?
П.п. Въпроса е риторичен, не ми отговаряй- и сам ще се сетя.

Божидар Кирилов-Божката
- vladobe
- научил се да хвърля
Колеги на никого не съм се засегнал или обидил. Просто изразих мнението си така както Вие имате право да изразявате своето! Възпитан съм така, че да си взимам поука от всяка грешка. Моля Ви не се заяждайте...факт е, че има колеги, които разбират повече и колеги, които не толкова. Нали раздела е да се веселим спрете се, че ще изтрия темата и ще я пиша ХЕВИ ПЛУВКАРСКИ РИБОЛОВ!
пЪрчката, която дойде днес при мен е Shimano Alivio CX Heavy Feeder 3.96 метра... как ще го мятам само не знам 

"Не е важно какъв си - важното е да си добър човек!"
Ванга
Ванга
Колега всичко ти е ок, не може всички да сме еднакви във всичко,така че,дерзай смело и да не ти пука. 

- bojkata
- ще става разбирач
Няма такова нещо!vladobe написа:Колеги на никого не съм се засегнал или обидил.

Честито за Фидера и със здраве да си го ползваш!

Божидар Кирилов-Божката
- vladobe
- научил се да хвърля
Благодаря колега надявам се тези дни да отида да го изпробвам 

"Не е важно какъв си - важното е да си добър човек!"
Ванга
Ванга
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Много хора водещи се за "майстори" на фидера ловят на фидер в стил фидер+зумер+директен телескоп. Така че не се задълбочавайте толкова много. Все опак термина фидер произлиза от начина на захранване и монтажа, а не от вида пръчка.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation