Кастинг-Плетено или монофилно?

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Кастинг-Плетено или монофилно?

Мнение от Vid »

dobria1 написа:
Jellikit написа:Въпросът ми по-скоро е за 100 + гр. тежко дъно.

Я кажи малко подробности (какво ще ловиш) че може и нещо да предложим
Кат гледам, той човека си го е казал по горе. За какви плетеняци тогава става дума? Едва ли има плетеняк, който да направи по добър кастинг от един читав монофил? Още повече, плетеняка е неприемлив за риболов на дъно поради редица причини.....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Vid написа:
dobria1 написа:

Още повече, плетеняка е неприемлив за риболов на дъно поради редица причини.....
Я кажи кое е по отчетливо от плетеното за дъно , че не се сещам ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Я кажи кое е по отчетливо от плетеното за дъно , че не се сещам ?
Отчетливо плетено за дъно.
Да не ловим скобар :lol: със плетено и 100гр тежест

Както няма разтегливост,ако те вземе някой амур,става мазало,чупи куки ,троши и бега или някой шарко от аквариума ,си къса жуката :lol:

Въпреки ,че тука колегата Vid сам си противоречи
Едва ли има плетеняк, който да направи по добър кастинг от един читав монофил?
Що за спининг да може и да се ползва за по добър кастинг ,за дъно не.
Не е че е невъзможно
Аз там съм пораснал...
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Виж сега bobo_33333 не се изказвай неподготвен когато не си ловил с плетено на дистанция 200-400м и не си вадил точно амури и шарани с такова влакно :wink: Пробвай и пиши пак как е отчетливостта и дали се късат джуките на рибите ! Ти , ако караш рибите да карат сърф към брега си е твой проблем и затова ще си вадиш само монтажа без риба на него :wink: Това с аквариумите не го разбрах :roll: Ловя само на диво пич не по паткарниците нещо се обърка ми се струва :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

За тебе знаем ,че си подготвен отвсякъде,нали за това е форума,да научим и ние нещо...
Друг е въпроса ,по какъв начин ни го поднасяш :)
Изказвам лично мнение,не съм ловил наистина,виждал съм само,ама каква отчетливост ти трябва ,след като само чакаш да писне пищялката. :roll:
Аз там съм пораснал...
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Когато искаш да научиш нещо и ти е интересно просто попитай не пиши на изуст :wink: А каква отчетливост ти трябва ще разбереш , като ловиш на такава дистанция с плетено и монофил и ми кажи коя пищялка е писнала с риба на нея и коя си я извадил за презареждане и рибата си е била там без да имаш индикация за нея :wink:

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Върбанов, пак "запали моторетката". Виж заглавието на темата - кастинг? Ти трябва да си много голям факир за да правиш такъв на 200-400м. с брейд и олово 100 и кусур гр.
bobo_33333 написа:
Както няма разтегливост,ако те вземе някой амур,става мазало,чупи куки ,троши и бега или някой шарко от аквариума ,си къса жуката :lol:
bobo, основно това имах в предвид, без претенции, че разбирам много от този вид риболов. Понякога през забраната ходя на платено и тъй като не притежавам дънарки, ползвам някоя и друга спинарка за дъно. И при дистанция 40-50м. късанията от големи риби са често явление, дори при отпуснат аванс.
bobo_33333 написа:
Въпреки ,че тука колегата Vid сам си противоречи
Едва ли има плетеняк, който да направи по добър кастинг от един читав монофил?
Защо за спининг да може и да се ползва за по добър кастинг ,за дъно не.
Не е че е невъзможно
Това пък къде го прочете? Въпреки, че от години не ловя с монофил, все смятам че последния прави по добър кастинг. Става въпрос само за кастинг, нищо друго. Именно по тази причина най добър кастинг правя с нанофила на Беркли, който по същество си е един неразтеглив монофил.
А, относно питането на колегата: С олово 100 и нагоре плюс теглото на стръвта.. плюс кастинга който цели, ще му трябва брейд поне 40 лб., което се доближава повече до канапа..
Сенека
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Vid написа:
dobria1 написа:

Кат гледам, той човека си го е казал по горе. За какви плетеняци тогава става дума? Едва ли има плетеняк, който да направи по добър кастинг от един читав монофил?
Къде го е казал,аз като чета в началото на темата пише
Jellikit написа: относно кастинг от брега.
За какви амури и шарани и разните му там тини(сори за израза) ама мисля че раздела е МОРСКИ и човека пита за морето :wink:

П.П. И стига сте го хвалили тоз нанофил ако за локвите става то за морето е ОГРОМЕН боклук (говорим за фини плетеняци не въжета от рода 0.15) :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Темата ми е ясна за какво е , но ти май не разбра на кого отговарям :wink:

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

dobria1 написа:П.П. И стига сте го хвалили тоз нанофил ако за локвите става то за морето е ОГРОМЕН боклук (говорим за фини плетеняци не въжета от рода 0.15) :wink:
Тук никой нищо не хвали, просто правим сравнение и изказваме скромен опит. Много се чудя- как те 100гр. олова ги фъргате с фини плетеняци, а не с въжета с реален диаметър 0,15 ??? :lol: Щото Я не на селската локва, а на селската поляна такова постижение не мога да направя дори с ПП закупено от щатите с този диаметър...
Стига толкоз тъпотии, за брейдовете си има специализирана тема в подфорум спинингов риболов.
Сенека
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Vid написа:Много се чудя- как те 100гр. олова ги фъргате с фини плетеняци

Ние тука му викаме шоклидер :wink: http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... cts_id=595" onclick="window.open(this.href);return false;
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
Jellikit
новобранец
новобранец

Мнение от Jellikit »

Пичове,голяма драма се е заформила тук :) Взимам един плетеняк и ще ви кажа другата седмица какви са ми впечатленията :)
When I grow up I want to be,
one of the harvesters of the sea.I think before my days are done,i want to be a fisherman.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Jellikit написа:Пичове,голяма драма се е заформила тук :) Взимам един плетеняк и ще ви кажа другата седмица какви са ми впечатленията :)
Виж ги тия, подходящи са и за солена вода.... http://puffin.bg/index.php?category=127" onclick="window.open(this.href);return false;
dobria1 написа:
Vid написа:Много се чудя- как те 100гр. олова ги фъргате с фини плетеняци
Ние тука му викаме шоклидер :wink: http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... cts_id=595" onclick="window.open(this.href);return false;
Прав си колега така става, но лично смятам, че всяко утежнение на линията не води към по добро. Затова отдавна не ползвам такива, дори и поводи....
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”