Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Счупих какъка :) !
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Счупих какъка :) !
Евала за щуката колега .
Само си оправи заглавието , че годзила ти се подиграва хах , а той още не може да хване сом на дунава
Само си оправи заглавието , че годзила ти се подиграва хах , а той още не може да хване сом на дунава

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Макар че не съм бил роден преди '89 година,така като разказвате ме налегна странна носталгия,сякаш съм бил там и съм ловил големи щуки.
Спомних си и дните когато аз стандх рибар,преди около 17 години,гъмжеше от риба,ловях кефали на булдо тогава из Струмските дебри,после минах на блесни и сръбски воблерчета,събирал съм от закуски и кат закачех воблера по дъното нямаше сезон,който да ме спре да вляза в реката да спася уловистата примамка.После минах на щуките,ловях и зиме и лете,ходех с колелото забраден като нинджа през декемврииските студове.Ама отмина това време,взех книжка,рибата намаля,а колелото прашлясва в един ъгъл на село с изпуснати гуми.
Обикалям блатата и я ковна 1-2 щуки по 30-40см я не,надеждата ми останва обаче.От няколко години се завъди и по реката където е по-трудно на тапа да се лови и спинингистите са малко.Забраната също й помага,така че има надежда да възродим миналото.Трябва само търпение и от време на време кьотек.
Спомних си и дните когато аз стандх рибар,преди около 17 години,гъмжеше от риба,ловях кефали на булдо тогава из Струмските дебри,после минах на блесни и сръбски воблерчета,събирал съм от закуски и кат закачех воблера по дъното нямаше сезон,който да ме спре да вляза в реката да спася уловистата примамка.После минах на щуките,ловях и зиме и лете,ходех с колелото забраден като нинджа през декемврииските студове.Ама отмина това време,взех книжка,рибата намаля,а колелото прашлясва в един ъгъл на село с изпуснати гуми.
Обикалям блатата и я ковна 1-2 щуки по 30-40см я не,надеждата ми останва обаче.От няколко години се завъди и по реката където е по-трудно на тапа да се лови и спинингистите са малко.Забраната също й помага,така че има надежда да възродим миналото.Трябва само търпение и от време на време кьотек.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
На р.Искър в района около Санчо Панса съм виждал възрастен ром да лови щуки и то по 2-3 на ден значи ги има но,аз не съм запален щукар и хвърлям от време на време.Все още има щука тук там. 

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
G.Petkov написа:...Почти три години нямах хваната щука,...
Кире,
Това малък карък ли е

-
- кандидат преподавател
Браво Жорка ! Хубава риба си хванал !
Дано по- често да те навестява такава слука !!!
Дано по- често да те навестява такава слука !!!
Върл Shimano фен!
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Г-н Петков,
ти пак добре, че си хванал. Аз от досегашните ми излети, тази година, имам изтървани точно две щуки из Софийските локви. Едно на ръка, че въпросните риби са малко от изложените от теб причини, другото е че локвите са трудни/вярвам знаеш/, смисъл не всеки ден кълве - от 10 дена без удар 11-я е "всичко коз". А тва да оцелиш точния ден си чист късмет, колкото и да гледаме атм. налягане, фаза на луната и отчетите от минали години. Но аз примерно съм остановил, че м. Май е най-дашен от към щуки поне в софийските баластри.
ти пак добре, че си хванал. Аз от досегашните ми излети, тази година, имам изтървани точно две щуки из Софийските локви. Едно на ръка, че въпросните риби са малко от изложените от теб причини, другото е че локвите са трудни/вярвам знаеш/, смисъл не всеки ден кълве - от 10 дена без удар 11-я е "всичко коз". А тва да оцелиш точния ден си чист късмет, колкото и да гледаме атм. налягане, фаза на луната и отчетите от минали години. Но аз примерно съм остановил, че м. Май е най-дашен от към щуки поне в софийските баластри.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма нищо по-страшно от това,да те удари Каръка в риболова!G.Petkov написа:G.Petkov написа:...Почти три години нямах хваната щука,...
Кире,
Това малък карък ли е???

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Баси,MiTaKa™ написа:...Само си оправи заглавието ...
Чак днес видях, че имам граматическа грешка и то в заглавието

Да се ева в ...."каКъка"

Вече няма оправяне!
Ама всичко е от бързане, не съм спрял да бързам през последните години

Не знам,
Дали модераторите не могат да помогнат, а ?
-
- новобранец
Колега, мога изцяло да потвърдя твоите впечатления. Едно време преди 15-20 години ходех с 2 пръчки на Богров плажа, хващах по 4-5 щуки, отделно пропуснати удари. Риба много не обичам да ям, затова и рядко съм взимал. Бяхме само аз и един старец на гьола понякога. До преди 3-4 години пак се хващаше, макар и по-рядко, но поне по 1 удар дневно си имаше, та имаше смисъл да се ходи и чака, поне си на чист въздух. Но преди 2 години някъде от 30 ходения нямам нито един удар, нито един. Просто риба няма, много сме риболовците, мрежи, токове, нам кво си, от тогава не съм и ходил. Това положение според мен може да се отнесе и към Челопечене, Чепинци, Негован, реката Искър, изобщо е трагедия.