Възел на повод флоро към брейд-100% здравина

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Re: Възел на повод флоро към брейд-100% здравина

Мнение от Emo-83 »

Стремя се да споделям всяка новост за мен,която дори не я зная на 100%.Не приемайте постовете ми,като показност,а извличайте ползите,ако намирате такива.
Бих се радвал на мен да ми показват всякакви хитринки,защото от 5 все ще използвам една или ще ми даде идея за друга.Когато тролиш постоянно,една такава машинка не е излишна....купих си я.
Колегата Лъчо на състезанието имаше закачане на голям или добър сом.За 1-ви път му се случва да му претърка конеца от глътнат воблер.Днес отивам да му купувам флорокарбон.
За това,когато говорим за сом,всяка брънка е важна и насмешките,които някои колеги ми вменяват за риби по 2 и 5кг. не ми действат.Тях мога и с мухарка да ги извадя.
Хубавата риба не удря всеки ден и не е плод на наш избор.А кога,каква да е и как да е закачена.....не мога да гадая,не съм Ванга.
Учете се от хора закачали големи риби и техните случки.Останалото е упорство и си е вид садо-мазо.
Колелото на живота се върти напред,а не назад....рибите също го въртят и променят. :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

lubozet написа:Здравей те ,практически този възел за мен е много удачен.Няма как да изтърве,като гледах ИВО на видеото което е направил НО незнам защо чак сега започва да се говори за него когато хората на запад го иползват от много отдавна :?: нема изтърване това е възел без възел како при шарановия риболов или греша.Бат Емо когато има хора като вас винаги ще има какво да научим ,макар и със закъснение БЛАГОДАРСКО.Да спомена само че този възел го видях случайно във един форум на ревютата на Алън за една макара .И датата беше 2010 г. мисля.
Възелът "Бимини Туист" е на поне 100години,а това че не го знаем и използуваме във България е нормално,защото нямаме морски риболов на големи риби и този възел не ни е необходим! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Да правиш този сложен възел за сладководни риби е жалко и смешно! :shock: Защо? :rolleyes: Защото рибите във България се ловят в сладка вода и са доста мизерни,като бързина,тегло,агресия и зъби! :wink: :mrgreen: Освен това,този възел се използува за зверски дебели поводи към основната баята линия,а за нашите влакна по 10-40либри няма грам значка дали ще е този възел или препоръчаните "Олбрайт" и "Рапала"! :idea: :drinkers: Та сложноста на даден възел не те прави по-умен или хитър в риболова,а напротив! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Големите риби късат винаги над възела,ма това го знаят само "ората" с достатъчно опит и без да са "турбо гъзари"! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :drinkers: Лека нощ на "гъзетата",дано заспят без трансквиланти! :cry: :cry: :cry:
lubozet
новобранец
новобранец

Мнение от lubozet »

Боже,Троли ти започна да се издигаш нагоре браво ,даде пояснение :D :D :D .Ок но какво пречи да го правиш и със по тънки влакна :?: когато няма пречупване по влакното като при възел. :drinkers: И защо пак със рогата бе Саше :D :D :D .Бъди по мил МОЛЯТЕ ,АКО ОБИЧАШ :) :) :)
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа: Да правиш този сложен възел за сладководни риби е жалко и смешно! :shock: Защо? :rolleyes: Защото рибите във България се ловят в сладка вода и са доста мизерни,като бързина,тегло,агресия и зъби! :wink: :mrgreen: Освен това,този възел се използува за зверски дебели поводи към основната баята линия,а за нашите влакна по 10-40либри няма грам значка дали ще е този възел или препоръчаните "Олбрайт" и "Рапала"! :idea: :drinkers:
Този пасаж въобще не е верен,защото машинките за дебели и тънки диаметри са съвсем различни.Имаме от двата вида и на тях е посочено с кои диаметри се работи.
Ще ти бъда благодарен,когато нещо е от 100г. да го съобщаваш своевременно.
Гъзари или каквито искаш наричай хора,като Гео,но те ползват як,дебел повод и си ги ловкат.А Шад-рапа дето е супер ловящ воблер,пак не издържа.....значи не е сомски или тия дето не го оборудват както трябва,не са сомаджии.
Един човек в др. форум е сложил следния подпис......"С внимание към детайлите". :idea:
Последно промяна от Emo-83 на Пон Сеп 16, 2013 10:40 pm, променено общо 1 път.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

lubozet написа:Боже,Троли ти започна да се издигаш нагоре браво ,даде пояснение :D :D :D .Ок но какво пречи да го правиш и със по тънки влакна :?: когато няма пречупване по влакното като при възел. :drinkers: И защо пак със рогата бе Саше :D :D :D .Бъди по мил МОЛЯТЕ ,АКО ОБИЧАШ :) :) :)
Мога да съм мил само с некоя женка,та праи си сметка! :mrgreen: :wink: :drinkers: А иначе мога да ти кажа,кви риби се ловят на тоя възел в Оман! :wink: Влез в "Тубето" на възел "Бимини Туист" или в "Попинг риболов" и ще ти се изяснят нещата с възлите и разликата в рибите веднъж и завинаги! :wink: Ако искаш да си останеш заблуден,ще ти покажа моята макара Акурат за 1300лева с 300метра плетеняк 80либри и повод от флуоро 200либри вързан със същия възел "Бимини Туист",даже е ползувана "Реалити" два пъти в риболов в Оман на "Попинг"! :wink: Та определено не съм в час,не знам къде се намирам и гледкам умно "умниците" кви ше ги родят и колко маймуни ще им се вържат! :mrgreen: :drinkers: За "маймуната" поне гарантирам,че не съм и имам собствено мнение и опит! :wink: :idea:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

lubozet написа:Боже,Троли ти започна да се издигаш нагоре браво ,даде пояснение :D :D :D .Ок но какво пречи да го правиш и със по тънки влакна :?: когато няма пречупване по влакното като при възел. :drinkers: И защо пак със рогата бе Саше :D :D :D .Бъди по мил МОЛЯТЕ ,АКО ОБИЧАШ :) :) :)
Изображение

Ако ти я покажа на живо,ще се почувстваш малък и жалък,а рибите ти ще са цаци по 2лева килото! :cry: Не се страхувай от рогата,неам намерение да ти ги слагам,просто го забрави този възел и ще си доволен! :wink: Ако обаче се почувстваш богат и имаш кинти за кихане в Оман или Малдивите,се обади да те оборудвам как си требе с възли и такъми за милиони! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

И понеже този форум е за "Тролинг",не виждам смисъл от възли които се ползуват за "Попинг в Оман"! :shock: :shock: :shock: Тая тема е фалшива,дано се сетите без мен! :mrgreen: В тролинга се използуват съвсем други възли,които нямат нищо общо с този морски възел "Бимини Туист",който се използува при "попинг" и други морски дисциплини в риболова! :idea: Във България "Попинг" е възможен само за костури и щуклета,та праи сметка колко е жалко и смешно от тоя сложен възел,па да не говорим,че линията се къса предимно над възела,ма за това треа да имаш опит и достатъчно късания,за да си "бамбашка" или "отворенгяз"! :rolleyes: Аз не съм "турбо гъзар" от Калифорния,а нормален тролингист на сладководни водоеми и подобен възел не ми е спешен,защото не съм тъпак! :idea:
Последно промяна от Troli Rapala на Пон Сеп 16, 2013 10:52 pm, променено общо 1 път.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа:Ако обаче се почувстваш богат и имаш кинти за кихане в Оман или Малдивите,се обади да те оборудвам как си требе с възли и такъми за милиони! :wink: :drinkers:
Е защо ти връзва Върхара тогава :!: :?: :roll:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Понеже използувам монофил+флуоро,за това и правя препоръчания възел на фирма "Seaguar",за който Върхи или друго "светило" в тролинга едва ли предполагат,че съществува! :cry: :mrgreen:

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... 4340,d.bGE

За плетеняците си има други възли,просто търсиш и намираш! :rolleyes:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа:па да не говорим,че линията се къса предимно над възела,ма за това треа да имаш опит и достатъчно късания,за да си "бамбашка" или "отворенгяз"! :rolleyes:
И запомни добре сега.С този възел си правиш повода колкото искаш дълъг без да се затруднява минаването му през водачите.Така избягваш по-горното късане от миди,клони и подобни....не само от зъбите на сома.
Пак ти казвам за Гео....неговия повод е дълъг и за да стигне до там да го ползва,значи е имал достатъчно късания.
Отностно темата....имаш си своя,която спря.Ходи я направи умна и блесни с нещо,което знаеш и си прочел.
Очаквам Капитано да се появи и да ти направи забележка за макарата....щото после мене пита,какво общо имало с темата,та съм пускал и аз подобни.
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Аз като неук май разбрах нещо важно в тази тема.

1. ако нямаш много дебел повод - изгорял си.
2. ако повода не ти е вързан както трябва - изгорял си.
3. за да ти е вързан както трябва ти трябва машинка.
4. машинките ги продава Емил за 250-290 лв.

Извода - ако не си купиш машинка от Емил за 250-290 лв - изгорял си!
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

capetano написа:Аз като неук май разбрах нещо важно в тази тема.

1. ако нямаш много дебел повод - изгорял си.
2. ако повода не ти е вързан както трябва - изгорял си.
3. за да ти е вързан както трябва ти трябва машинка.
4. машинките ги продава Емил за 250-290 лв.

Извода - ако не си купиш машинка от Емил за 250-290 лв - изгорял си!
В пълна грешка си.....машинки вече няма....купих си я.Продавахме я на едро една бройка от изложението в Австрия.
А кой продава въдици и макари би ли посочил.....или не разпечатвани финлански воблери редовно :!: :roll:
"Кучета и котки може,а прасета не може.....Хайде де".
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Дори и да я продава какво лошо има в това?Виждаш нещо ново и функционално и ако си достатъчно находчив,взимаш и продаваш продукта.
Единствената причина да не си я купя би била че не съм достатъчно осведомен в ползите от тази машинка и то от личен опит,а не от 3то лице.

Стига сте се заяждали,а умувайте,обсъждайте,дискутирайте.Това е форум, а не плювалник.
Последно промяна от Д.Граховски на Вто Сеп 17, 2013 8:13 am, променено общо 1 път.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

250-290 :shock: :shock: :shock: лв. за тази машинка не бих дал и ако съм милионер :wink: , защото съм сигурен, че олбрайт е много добър възел за конец и флоро, проверено при много тестове и закачки по дървета. Най-важното е да се върже правилно. А и става за 30-40 секунди.....
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Д.Граховски написа:Дори и да я продава какво лошо има в това?Виждаш нещо ново и функционално и ако си достатъчно находчив,взимаш и продаваш продукта.
Единствената причина да не си я купя би била че не съм достатъчно осведомен в ползите от тази машинка и то от личен опит,а не от 3то лице.
А стига бе,нали не се опитваш да ни кажеш скрито под щанда,че би дал 250-290 кризисни левчета за тая тъпа машинка за ненужен възел? :shock: :wink: Лошото е,че вече един рибарски форум е малко за достатъчно продажби,та треа да се окупират всички възможни за да се създаде монопол! :rolleyes: Кажи ми некой таен рибарски форум и да избегам там,където да не ми пробутват стока от която немам нужда в тролинга! :cry: Ако един човек не мое да си върже възела сам и без машинка,къф риболовец е? :rolleyes:
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”