Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Кастмастери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Крики, абе май нещо бъркаш водоемитеНа Божурица няма никакъв смисъл да ходиш, няма риба, язовира се стопанисва от завода за помпи Випом и си излавят всичко с мрежи. Даже и уклей няма. За Кула обаче там е истината.

За Кула мисля че не се стопанисва от никого, но не знам да има кой знае каква риба. За тези първи пролетни риболови обаче е супер, тъй като рибата (бабушката и таранката) се активизира най-рано от всички останали водоеми в региона

- kriki
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
За божурица: 100% се стопанисва от Випом, руснака е единият от шефовете на ВИПОМ лично го познавам. Хижата над язовира също е тяхна, направиха и наскоро много хубав ремонт, купиха си от мен озвучаване JBL за 10 000лв. ходих на нова година точно да го слагаме и в 1 неделя лових на язовира - пълно капо. Миналата година са пускали шаранчета, щото беше почти напълно обезрибен язовира с мрежи. За цялата минала година са хванати към 10 Як-балъка и то от лодка и то само свои хора пускат с лодка. В долната част се ловят белите риби лъм трастиките, след полянката. Каракуда има малко, но трудна работа ... уклей също има малко, но не си струва - дребен. ако искаш пробвай, но това е положението. Откъм дълбоката част откъм пътя са ловили миналото лято хубави каракуди между падналите дървета, след ореха с ваглери на 7-8м дълбочина ...
Последно промяна от kriki на Сря Мар 16, 2005 5:01 pm, променено общо 1 път.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Крики, ето пък какви са моите преки впечатления от риболова на Божурица миналата година: имам около 10-тина посещения, като в тях записах един якбалък 3,5 кг., една щука 3,2 кг., още една 1,5 кг., няколко изпуснати, много костур и бабушка, няколко клена. Освен това там почти всеки ден излизаха доста добри екземпляри щука, както на блесна, така и на плувка и дъно! За шаран не съм ходил, но има - с очите си виждах няколко пъти пазача на язовира да хваща прилични шаранчета към 1,5 - 2 кг. Да не ти говоря какво заварих един ноемврийски ден, когато вече бяха започнали да пускат мрежитеМиналата година са пускали шаранчета, щото беше почти напълно обезрибен язовира с мрежи. За цялата минала година са хванати към 10 Як-балъка и то от лодка и то само свои хора пускат с лодка.

Чесно да ти кажа и аз бях много изненадан за щуката - още отпреди 2 години като ида и всеки ме пита не съм ли хвърлил за щука, а аз ги гледам сякаш съм паднал от Марс. Повярвах чак когато един ден заварих двама софиянци, дошли специално за това (все пак да минеш 250 км. без да имаш нужната информация...) И наистина се оказа, че има и то в изненадващо добри количества и размери (хващани са и такива над 6 кг.
)
За местата: аз лично започнах изключително да ходя на местата откъм гората (а не откъм пътя). Именно там са и успехите, за които писах, но чесно казано тази година имаше добри резултати и откъм пътя. Няколко пъти минавах там само на оглед и виждах, че щуката се представя задоволително, така че стига да нацелиш деня няма да се разочароваш. Като че ли най-слабо е на стената... Що се отнася до костура и бабушката - има ги навсякъде; Якбалъка - повече откъм гората, след полянката (мисля че има хванати и на стената); Клен - не знам да е излизал от страната на пътя; таранка чувах че е излизала главно откъм гората.

За местата: аз лично започнах изключително да ходя на местата откъм гората (а не откъм пътя). Именно там са и успехите, за които писах, но чесно казано тази година имаше добри резултати и откъм пътя. Няколко пъти минавах там само на оглед и виждах, че щуката се представя задоволително, така че стига да нацелиш деня няма да се разочароваш. Като че ли най-слабо е на стената... Що се отнася до костура и бабушката - има ги навсякъде; Якбалъка - повече откъм гората, след полянката (мисля че има хванати и на стената); Клен - не знам да е излизал от страната на пътя; таранка чувах че е излизала главно откъм гората.
Знам че не му е тук мястото, ама ето и последната информация от "Божурица": ходих в неделя и направих приличен за това време на годината улов на бабушка. Застанах откъм пътя на място с дълбочина около 3 м. Кълвеше добре докъм обяд на стръв бял червей. Пробвах и за хищник на "тежко", но никакъв резултат. Щеше ми се да похвърлям малко и с някоя блесна или клатушка, но първо водата беше доста мътна и второ - "майсторите" с мрежите така усърдно и плътно ги бяха наредили, че ми убиха мерака за каквото и да било. Явно че са решили тотално да затрият още един прекрасен водоем