Избор на боло с ограничен капитал ? Помощ !

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Избор на боло с ограничен капитал ? Помощ !

Мнение от antivik »

:o Ей ора, чивеко ви и писал 100-120лева бре, де го пратихте в по-дълбоките джобове....?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

kireto69 написа:Видях я , но малко далечко и друго е да я хванеш в ръка и да я огледаш...
Наистина тиката от тая обява http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 0%B7%D0%B0" onclick="window.open(this.href);return false;
е 120 и си мисля ,че си струва и то много
п.п.Има опция преглед и тест в Еконта така че пак ще я поклатиш и огледаш,па ако не ти хареса нещо връщаш :drinkers:
Аватар
kireto69
фен клуб-скобар

Мнение от kireto69 »

Да реално като се замислиш си е оферта . Иначе тази тика модел коя година е?
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

antivik написа::o Ей ора, чивеко ви и писал 100-120лева бре, де го пратихте в по-дълбоките джобове....?
Колега, нищо лично, но пишеш без да четеш.

До колкото знам модела е по-стар, но това не го прави лош ако е пазена въдицата и при всички положения е по-добър избор от прехвалените китайчета, на които единствената характеристика е "добра за цената си", което понятие аз лично не разбирам, защото хубавите и евтините неща са в различни магазини. Еконт имат опция за отваряне преди плащане ако е предварително договорено между изпращача и получателя и при получаване, получателя заплаща само доставката, т.е. риска е предполагам 8-9 лева. Колега, пиша ти тези неща от собствен опит. Аз ловя с Тика Суинг, закупена от колега и по същото време, гореспоменатият мой приятел си купи нов Ню Хънтър и по ирония на съдбата ловяхме с двете въдици на река Искър един до друг. Сега и той търси нещо втора употреба, защото добрата нова 6 метрова болонеза струва от 260 лв. нагоре. Останалото е компромис, който е породен от развитието на китайската икономика и клиента не получава НИЩО за "добрата" цена, която е платил. Извинявам се, че се поулях с писането. Успех още веднъж.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

miro253 написа:
antivik написа::o Ей ора, чивеко ви и писал 100-120лева бре, де го пратихте в по-дълбоките джобове....?
Колега, нищо лично, но пишеш без да четеш.

До колкото знам модела е по-стар, но това не го прави лош ако е пазена въдицата и при всички положения е по-добър избор от прехвалените китайчета, на които единствената характеристика е "добра за цената си", което понятие аз лично не разбирам, защото хубавите и евтините неща са в различни магазини. Еконт имат опция за отваряне преди плащане ако е предварително договорено между изпращача и получателя и при получаване, получателя заплаща само доставката, т.е. риска е предполагам 8-9 лева. Колега, пиша ти тези неща от собствен опит. Аз ловя с Тика Суинг, закупена от колега и по същото време, гореспоменатият мой приятел си купи нов Ню Хънтър и по ирония на съдбата ловяхме с двете въдици на река Искър един до друг. Сега и той търси нещо втора употреба, защото добрата нова 6 метрова болонеза струва от 260 лв. нагоре. Останалото е компромис, който е породен от развитието на китайската икономика и клиента не получава НИЩО за "добрата" цена, която е платил. Извинявам се, че се поулях с писането. Успех още веднъж.
Те това имах в предвид
"фокус манта .... препоръчаха ми я взех си я и мога да кажа че е супер въдица ... ако имаш човек в рибарски магазин ще я намериш за 150 лв ... сравнение с хунтара просто тои чука на пластмаса а мантата примерно си е карбон" :?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
to10or
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от to10or »

Здравей,приятел,едно скромно мнение и от мен-изчакай малко и се огледай за болонези,които се продават във форума.Колегата Miro253 те е насочил много добре към въпросната Tica Standart-цената от 120лв е много атрактивна за такъв клас въдица,ако разбира се състоянието е такова-каквото се описва в обявата.Дори и да не ти допадне при огледа-ще се набуташ 10лв най-много.Не ти ли допадне,на самия риболов-пускаш я наново в продажба.Самата марка Tica е качествена(още повече в производството на болонези) и си държи цена,така че спокойно ще можеш да вземеш същите пари,за които си купил въдицата.Пробвай да пуснеш примерно едно Focus Manta Bolo,закупено макар и за 150лв за продажба като употребявано и ако някой ти даде и 90лв ще се учудя много.Накратко-мисълта ми е да се насочиш към по-реномирана марка(Shimano,Tica,Colmic,Milo,Maver,Garbolino) на старо в запазено състояние,на която да вземеш приблизително същите пари,за които си я придобил(ако решиш някога да продаваш),отколкото чисто нова,недотам толкова качествена,която после ни да можеш да я продадеш и да си я чукаш в главата,размишлявайки какво да правиш с нея.Поздрави!
ivailu1992
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivailu1992 »

Ето още един вариант :
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... lobe-Cosmo" onclick="window.open(this.href);return false;

болонезата не е от скъпите , но аз ловя с такава и наистина съм доволен .

п.п.Относно ню хънтъра и от мен имаш един глас против .
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Преди 2г.закупих ВЕГА варио 6м.за 130лв.малко тежка е 400гр,заради вариото (некакви пластмасови вътрешни колена), но няма проблем досега,6кг.шаран на платен водоем я сгъна на парабола и мислех , че ще се предаде, но няма проблем до сега.Тежка е, но е здрава.Ако намериш ВЕГА на добра цена вземай .Португалците за сега още не ги копират жълтушите и са оригинал.Правят се в Поргугалия-малко са по-тежки , но пък здрави.Поне ма моята пише маде ин португалия.Фул карбон, но дръжката е композит.Пък и тази пролет на Велинградската река видях как една 5ица шимано стана на трески под моста на гара долене от закачка,моята ги вади с корените.Но компромиса е цена-тегло-качество.
Аватар
kireto69
фен клуб-скобар

Мнение от kireto69 »

Наистина Vegata Tomahawk е доста тежка ,и е много здрава и има супер оплетка на карбона.....
От всички които хващах болонези в магазина на един приятел , тази беше най - стегнатата ...Нали говоря за въдици от този ценови диапазон...
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

kireto69 написа:Стегната ли е? Малко надхвърлям капитала.....
стегната бърза ... с дълги крачета на водачите .... за тия пари е направо убиец (фокус манта )
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

400 грама в края на деня се усещат като 10 килограма, но ако си с добра физическа подготовка ще се справиш. Къде мислиш основно да ловиш с нея?
Аватар
kireto69
фен клуб-скобар

Мнение от kireto69 »

Струма и Искър предимно
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ionko_terziev »

ако все още не си взел макара,погледни в магазина на Видракс - тубертини кобе..в момента е на промоция за 87 лв. а и ще ти останат парички за да ги инвестираш в по добра болонеза.. имай в предвид и че кобето е с една шпула и си прецени но като цена е добър вариант..
Аватар
kireto69
фен клуб-скобар

Мнение от kireto69 »

макари имам за сега. Първо боло търся. Иначе от утре излиза изложението лов и риболов и мисля да отида да видя какво има;)
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Дано си намериш хубаво боло ама само недей взема такова с тегло 400 грама колкото и хубаво да е то,ако ловиш час два става ама....(то час два риболов ли е :lol: )след няколко стотин изтичания в края на деня не ми се мисли-няма да можеш скоростите на колата да си смениш(ако си десничар) :lol:
п.п.Ловил съм с манта два пъти(на приятел) и наистина ми допадна като тегло и строй.Има и по убави ама там вече са други левчетата. :drinkers: :drinkers:
п.п.2 :lol: Ловил съм и много пъти с Тика Уондър 6 м.-много здрава и стегната въдица ама за 120 няма как(аз намерих за толкова ама съжалявам че не беше за мен)да намериш или ако намериш ще е чиста случайност с много пазарене.Успех в търсенето и да се похвалиш после :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”