Ставрос, Йерисос, Неа рода, Трипити
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Ставрос, Йерисос, Неа рода, Трипити
Такааа. Да споделя излета си от текущата седмица. Отседнахме в Неа рода. Предимно ловихме на Трипити, като отделихме и една сутрин на Йерисос. Като цяло рибата не е много активна, а и я няма... (поне тази за която отидох - лефери и лавраци)
Кефала е слабо активен, въпреки че има хиляди, които обикалят близо до пристанището (говоря за тези над 30 см).
Отловихме се на едър сафрид на плувка и стръв скарида, който става активен на здрачаване. През деня се ловят единични бройки.
Хванатите кефали също са единични бройки. На скарида и на полиангисто с хляб.
Хванахме и една голяма змиорка на полиангисто с цяла риба.
Успях да мерна един дребен лаврак около 1 кг на Йерисос, който определено не беше гладен за пластмаса
Сега идва най-интересното. Както казах, повечето време прекарахме на Трипити. Още на първия ден в 15:30 се появи риба тон, която най-нагло се меткаше на половин метър над водата и на 15 метра от брега. Говорим за риба тон от порядъка на 35-50 килограма. Понеже тамън бяхме пристигнали, нямах време да сформирам свирепата си пръчка за "shore jigging", която по начало недолюбвам заради изродското и тегло и мускулната треска, която изпитвам след това. Когато започнах да хвърлям видях и рибата за последно на около 80 метра, отново меткайки се като лястовица над водата. Тръпката е жестока, дори само гледайки рибата и хвърляйки с надеждата за удар. На следващия ден преди мръкване отново имаше доста по-прикрит лупинг в близост до брега, при който се видя само страничната остра перка на рибата. Хвърлях около 30 минути с туча и се отказах. Така е било писано
Та така. С нетърпение чакам следващия излет там. Скоро ще се появят разните скумрии, лефери, лавраци, маятико-та (това на теория). Както писах в предишни постове, предходната година беше една голяма аномалия и слабо активни риби. Това не са само мои наблюдения, тъй като контактувам с доста гърци от местността. Живот и здраве, през Май ще си покаже как ще тръгне тази година, макар че аз мисля да се пробвам отново по Великден
ПП. Пропуснах да кажа, че и октоподите са слабо активни. Калмарите също са слабо активни (или по-скоро малко), но пък са доста големи. Предпочитат особено естествена стръв и за да бъда конкретен - САМО сардела/сардина
Кефала е слабо активен, въпреки че има хиляди, които обикалят близо до пристанището (говоря за тези над 30 см).
Отловихме се на едър сафрид на плувка и стръв скарида, който става активен на здрачаване. През деня се ловят единични бройки.
Хванатите кефали също са единични бройки. На скарида и на полиангисто с хляб.
Хванахме и една голяма змиорка на полиангисто с цяла риба.
Успях да мерна един дребен лаврак около 1 кг на Йерисос, който определено не беше гладен за пластмаса

Сега идва най-интересното. Както казах, повечето време прекарахме на Трипити. Още на първия ден в 15:30 се появи риба тон, която най-нагло се меткаше на половин метър над водата и на 15 метра от брега. Говорим за риба тон от порядъка на 35-50 килограма. Понеже тамън бяхме пристигнали, нямах време да сформирам свирепата си пръчка за "shore jigging", която по начало недолюбвам заради изродското и тегло и мускулната треска, която изпитвам след това. Когато започнах да хвърлям видях и рибата за последно на около 80 метра, отново меткайки се като лястовица над водата. Тръпката е жестока, дори само гледайки рибата и хвърляйки с надеждата за удар. На следващия ден преди мръкване отново имаше доста по-прикрит лупинг в близост до брега, при който се видя само страничната остра перка на рибата. Хвърлях около 30 минути с туча и се отказах. Така е било писано

Та така. С нетърпение чакам следващия излет там. Скоро ще се появят разните скумрии, лефери, лавраци, маятико-та (това на теория). Както писах в предишни постове, предходната година беше една голяма аномалия и слабо активни риби. Това не са само мои наблюдения, тъй като контактувам с доста гърци от местността. Живот и здраве, през Май ще си покаже как ще тръгне тази година, макар че аз мисля да се пробвам отново по Великден

ПП. Пропуснах да кажа, че и октоподите са слабо активни. Калмарите също са слабо активни (или по-скоро малко), но пък са доста големи. Предпочитат особено естествена стръв и за да бъда конкретен - САМО сардела/сардина
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
Може по великден да те огрее някоя великденска туна.Е тогава вече ще имаш доста дълго време мускулна треска.
П.п Успех и вземи си фото, за няколко бързи снимки.

П.п Успех и вземи си фото, за няколко бързи снимки.

Имам HD камера на главата докато ловя, но когато видях туната нямах. А да пускам клип само как си хвърлям 

WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
След още някой и друг излет,камерата ти ще е постоянно включена.
Ще разбереш удоволствието,да си гледаш резултатите след като си се прибрал
от успешен риболов.
Спомените са най-добрия улов,от бати да го знаеш.....
По време на самия риболов,от адреналина се изпускат много кадри в главата.

Ще разбереш удоволствието,да си гледаш резултатите след като си се прибрал
от успешен риболов.
Спомените са най-добрия улов,от бати да го знаеш.....

По време на самия риболов,от адреналина се изпускат много кадри в главата.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
На Ставро тръгнаха вече и скумриите, както и сафрид.Който има път натам да се зареди с български чепарета за сафрид и да ги търси в най-дълбокото.Гръцките чепарета нещо не ми допадат! Успех на всички!
Здравейте,
Дано въпроса ми да не ви прозвучи глупаво ...
Слагате ли блесна на края на чепарето ?
За скумрия/сафрид колко големи куки ? 4ки ? или 6 ?
Благодаря
Дано въпроса ми да не ви прозвучи глупаво ...
Слагате ли блесна на края на чепарето ?
За скумрия/сафрид колко големи куки ? 4ки ? или 6 ?
Благодаря
Става и с блесна за риболов от брега,като че ли резултатите са по добри,но всичко зависи от ситуацията.
Ако под блесна разбирате кастмастър или някакъв пилкер-да!
За друг вид блесна-мармалада ще е пълен.
За друг вид блесна-мармалада ще е пълен.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Благодаря за отговорите,
Да под блесна има в предвид пилкер. Видях интересно моделче с перца и мисля че ще е чудесен завършек. Или ако някой може да ме насочи - пръчката ми е 10-50гр 2,40
Още един въпрос, за момента съм с монофиламент. Не е особено качествен - дори и не знам какъв е. Искам за мина на плетен - 30LBS жълт (ще ползвам същото влакно и за базов за сърф кастинг ) + водач от флуорокарбон ...
Какво ще кажете ? Или по добре да си взема моно но качествен ? о.20 до 0.30 ?
благодаря !
Да под блесна има в предвид пилкер. Видях интересно моделче с перца и мисля че ще е чудесен завършек. Или ако някой може да ме насочи - пръчката ми е 10-50гр 2,40
Още един въпрос, за момента съм с монофиламент. Не е особено качествен - дори и не знам какъв е. Искам за мина на плетен - 30LBS жълт (ще ползвам същото влакно и за базов за сърф кастинг ) + водач от флуорокарбон ...
Какво ще кажете ? Или по добре да си взема моно но качествен ? о.20 до 0.30 ?
благодаря !
mnogo e prav NIKOLAS 3 probvah i as na chepare s obiknovena blesna nakraq i se poluchi palen marmalad,drugite kolegi hvashtaha na kasmasteri samo no as nqmah togava .
za tova nai dobre da imash ot vsichko po malko ako iamsh vazmojnost razbira se,da ne sidish i da gledash samo kato na kino kak lovqt drugite.
za tova nai dobre da imash ot vsichko po malko ako iamsh vazmojnost razbira se,da ne sidish i da gledash samo kato na kino kak lovqt drugite.
Не са удачни други примамки в края на чепарето, защото ако удари нещо голямо ще скъса влакното.Мое мнение.В това море има големи зверове!
sirius3 написа:Не са удачни други примамки в края на чепарето, защото ако удари нещо голямо ще скъса влакното.Мое мнение.В това море има големи зверове!
Идеята ми е да ползвам Кастмастера за тежест ... или ползвам потъваща бомбарда ?
как и къде да сложа тежест на чепаре ?
Благодаря
Слагаш 30 гр олово с вирвел ,хвърляш и като усетиш ,че си на дъното започваш бавно да дърпаш, елементарно!
Добре де, няма ли момчето, което закачи туната в пристанището по Гергьовден да пусне клипа?
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
https://www.youtube.com/watch?v=CgZp2NF ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
На самото кълване няма клип.
На самото кълване няма клип.