На риба в резерват!

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
naB4o
новобранец
новобранец

Re: На риба в резерват!

Мнение от naB4o »

kefeto написа:Здравей Колега!!!!
Постъпката ти не е много за толериране,поради факта,че ти не си закона, не си копувал тези въдици на тези видимо деца.
Първото "дете", може да ми е чичо, а бъдейки мангасар сигурно дори е дядо, второто пишлеме, си е пишлеме, а третия си е поне на 27-8 години. А кой е кОпувал, и кой е раздавал правосъдие е явно. А закона не се спазва и докато няма реакция от будните, ще има такива набези.
:)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Добре, че си попаднал на "примерни" бракониери, некви нефелни тинейджъри, че иначе ..... В случая преценката да се намесиш е била правилна.
Инак и ние така правим, но кога сме група....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

Постъпката ти не е много за толериране,поради факта,че ти не си закона, не си копувал тези въдици на тези видимо деца.Би могъл да бъдеш малко по-хрисим, защото ако беше някой по-голям "батко" едва ли щеше да си толкова агресивен. Гледай по ведро на нещата и обръщай по-вече внимание на "балдъзата", че там е истината.
Тоя първия от снимката, ако е дете то аз съм все още нероден. А повечето от вас вместо да осъждат постъпката на тия келемета, си правят пишки с колегата, който е видял нередност и не е останал безразличен.
Наскоро на Дунав имах подобна случка, но с прашутист, и ако след предупреждението ми не си бе прибрал "спасението от вечното капо" щеше да постъпя точно като колегата.
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Постъпката ти не е много за толериране,поради факта,че ти не си закона, не си копувал тези въдици на тези видимо деца.Би могъл да бъдеш малко по-хрисим, защото ако беше някой по-голям "батко" едва ли щеше да си толкова агресивен. Гледай по ведро на нещата и обръщай по-вече внимание на "балдъзата", че там е истината.
като няма закон той е закона,скоро и аз почвам така,докато не се заформят "биячи" пазители няма да стане.

Аз пък днес попаднах точно на обратното, пускаха се малките щучета.

Браво Владо.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

В този коментар се вижда едно особено смесване на мотиви, което навежда на мисълта, че авторът му е от по-"специален контингент" хора. Той е казал и някои верни неща, но защо пише за "кОпуването на тези въдици" и защо говори за "деца"?... Прави го, мисля аз, защото в голяма степен или изцяло, съзнателно или не, се идентифицира с тези бракониери!...Много характерно за голяма част или за всичките потенциални или явни бракониери е прикрито или открито да защитават изобличени бракониери. Наскоро пуснах тема точно по този въпрос. Колко е проклета голяма част от българите - някакви постоянни и безогледни "андрешковци" ("kefeto-вци", в случая), винаги почти изцяло на страната на онези, които нарушават правила и закони... :(

Аз лично, поздравявам автора на темата, но все пак отбелязвам тревога и загриженост, че той или някой друг, следвайки неговия пример, може да пострада в една бъдеща саморазправа, колкото и справедлива да е тя. Сред тези гнусници - бракониери, може би има и психопати и отявлени бандити, и да се получи някакъв не така положителен резултат като описания.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Я си носим винкел у гоуфо :D
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
kefeto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kefeto »

ЕЕЕЕЕ много сте крайни!!!
Колкото до правописната грешка, много се радвам,че я установихте. Това показва,че не само за риба сте ходили а и малко на училище. Но на снимките тези "пишлемета" наистина ми изглеждат малки, може би греша, но въпреки това не мога да се съглася с чупенето на въдиците. С всичко друго съм съгласен, но пак казвам не трябва да бъдем толкова крайни. Колкото до мен мога да ви кажа само,че където е могло винаги съм бил съпричастен към борбата с бракониерите и дори лично съм изпращал служители на ИАРА на такива сигнали. Проблема са мрежарите и тези гадове които ползват ток и други гадни неща от типа на взривове, които напълно унищожават рибните запаси и нарушават популацията на рибата. Живи и здрави бъдете и много риби да хващате..
krasi gg
новобранец
новобранец

Мнение от krasi gg »

не искам и не мога да съдя никого за това ,че прави каквото е намислил.... едните решили да ловят риба на забранено... а колегата решил да ги вразуми.пък и отдавна в България всеки прави каквото иска ,можеби в случая е за добро???
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Категорично съм против саморазправата и чупенето на въдиците на очевидно бедните младежи!

И аз имах друго мнение за колегата Redimido, който, ако това, което е написал е истина (защото няма снимки на счупени въдици и бягащи хлапета :idea: ) - е изкарал голям късмет, че ония не са го тряснали с някой от многобройните камъни по главата!...защото ако това беше станало, наистина щеше да има увит мармот.

И не се подавайте на синдрома на глутницата, възхвалявайки тази постъпка, защото не ви прави чест! :smt018
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Godzila, не знам защо решихте че са бедни тийнейджъри, защото тийнейджър беше само един и той с баща си, другия си беше на 25-30 години. След това, както съм написал, ако има кой да чете, не се ЗАПОЧНА с чупенето на въдиците, а се започна с предупреждение, с подкана да се махат, след това се мина през разговор със 112 пред тях...и ако не бяха наглите им реакции, можеха да си съберат и да си тръгнат. Не мисля че социалния им статус беше на бедни хорица, при положение че "бащата" ми заяви че държи хижата долу и че цял живот е идвал да си лови там и никой не му е правил проблеми досега.

2 въпроса!
Това че си "беден" разрешава ли риболова в резерват и наглото отношение на предупредил те че си в нарушение??
Ако всички "бедни" в тая държава могат да ловят без билети, на забранени места и т.н., с какво право ревете че риба няма и защо си правите труда да връщате риба, и да опазвате природното богатство?! Демек, мога да си правя всичко...
Според мен хората си получиха урока...да рискувах сам срещу трима, но в крайна сметка резултатът е налице. Който има топки за тая работа, знае как се прави, който няма - мишкува и раздава акъли.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

В този ред на мисли - ТИ си нарушил много повече неща от тях - като се започне от Наказателния кодекс (който е над законите!) - саморазправа, самоуправство, увреждане на чужда собственост (стискай палци ТЕ да не са те снимали и да не пуснат жалба срещу теб), после преминеш през неписан морал кодекс, че не е похвално да малтретираш по-слаби от теб (интересно, ако бяха 3 големи бухалки пак ли щеше да им чупиш въдиците?) и накрая нарушаваш правилата на форума като публикуваш съдържание, описващо сцени на насилие.

Та в един момент тълпата, която ти вика "осана", не си дава сметка, че де факто в твое лице поощрява един по-голям нарушител!

Надявам се разбираш, че не е нищо лично, който и да го беше написал - нямаше да му ръкопляскам!
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

GODzillata написа:В този ред на мисли - ТИ си нарушил много повече неща от тях - като се започне от Наказателния кодекс (който е над законите!) - саморазправа, самоуправство, увреждане на чужда собственост (стискай палци ТЕ да не са те снимали и да не пуснат жалба срещу теб), после преминеш през неписан морал кодекс, че не е похвално да малтретираш по-слаби от теб (интересно, ако бяха 3 големи бухалки пак ли щеше да им чупиш въдиците?) и накрая нарушаваш правилата на форума като публикуваш съдържание, описващо сцени на насилие.

Та в един момент тълпата, която ти вика "осана", не си дава сметка, че де факто в твое лице поощрява един по-голям нарушител!

Надявам се разбираш, че не е нищо лично, който и да го беше написал - нямаше да му ръкопляскам!

+ 1 :!:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Бой и без да се обясняваш :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

това е резултата от бездействието,на органите,които трябва да прилагат закона.Сигурен съм,че ако на напълно законното, справедливо и похвално действие,да се сигнализира,за извършване на бракониерски акт,съответните отговорни институции,бяха взели незабавни мерки,колегата нямаше да прибягва до саморазправа/незаконна,но справедлива/....и т.н. ,тоест институциите,са главните виновници,виж,ако след всеки неуважен сигнал подаден от добросъвестен колега уволняваха по един ИАРА-джия,няма да има нито толкова бракониери,нито да се стига до саморазправа,която е породена,както от наглото бракониерство,така и от непукизма на отговорните институции.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

С.Върбанов написа:Бой и без да се обясняваш :wink:

:lol: Зарко, така трябва, ама не за хорицата, които може и да не са знаели, че там е забранено да се лови, а така трябва за абдикиралата държава! :axe:

Бас държа, че Redimido е действал в състояние на афект, силно подразнен от факта, че институциите, които е следвало да реагират, институциите, на които плаща заплатите от данъците си, са го отсвирили като балтон в жега и на човека му е причерняло пред очите...така че това може да се счита за смекчаващо вината му обстоятелство. :D

Наистина е дразнещо, когато тъпата държава не си върши работата. Ако това се случваше в бяла държава, ония тримата щяха да ги обградят с хеликоптери, лодки и джипове от всички страни и щяха да проклинат деня, в който са решили да си хвърлят въдиците в забранена зона, но уви, в БГ сме, така че май е по-добре да се взриви онова водоемче - само така могат да бъдат спрени набезите! :mrgreen: :lol:

П.П. аксел го е казал преди мен в общи линии.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”