Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Може би гупа...
Модератор: Paublo_Eskobar
Гамбузия!!!! навремето съм ги ловил и съм ги гледал заедно с гупи. едно семеиство са. кръстосвал съм ги с гупи, малко по бледи са им цветовете на потомството , ама са много издръжливи
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
rikosheth написа: Малки за какво?За шаран по 4-5(ако са по 2-3 санта) директно на куката са идеални!
сега като се замисля май си прав, като нищо може шарана да си кълве само на такива рибки, на Шабленското езеро в близките години не съм чул някой да извади шаран, може би в рибките се крие разковничето
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ми не е гамбузия-гупа е-само както казах набора да покаже и грьбната перка и ще си призная ако е гамбуз-отлично знам кво е-по всички водоеми(главно реки и по плитки язовири ) по черноморието гьмжи от тях,но в овчарица,като нищо мое и да е гупа 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Съжалявам,но не и разпъвах перките за снимка.За мен това също не е Гамбузия.Аргументирам се-устата на тази е крайна и горна,а също и доста малка.Черното петно не знам дали е признак на бременност,но всяка има такова.И не на края-бях акварист и имах гамбузии.
Ето я ГАМБУЗИЯТА
Има хора,запознати с този рибок-нека не се спотайват,а споделят информация от извора!
Ето я ГАМБУЗИЯТА
Има хора,запознати с този рибок-нека не се спотайват,а споделят информация от извора!
-
- разбира нещата
абцолютна гамбузия,като малки им викахме гупи
до колкото знам декоративните гупи произлизат от тези само,че разновидностите им се дължат на многоброини селекции,затова има такива с различни цветове и форми на плавниците
забележете че на линка на сапуна на горната снимка е женска и има малко черно петно на края на корема преди аналния плавник,а на снимката в началото на темата петното пак го има но е по-голямо защото рибката е бременна(живородка),докато мъжките нямат петно.
Дали е гупа или гамбуз мисля че е едно и също,зависи кои как я е научил и от кои краи е.Като казвам гупа нямам в предвит като тези по зоо магазинчетата.
до колкото знам декоративните гупи произлизат от тези само,че разновидностите им се дължат на многоброини селекции,затова има такива с различни цветове и форми на плавниците
забележете че на линка на сапуна на горната снимка е женска и има малко черно петно на края на корема преди аналния плавник,а на снимката в началото на темата петното пак го има но е по-голямо защото рибката е бременна(живородка),докато мъжките нямат петно.
Дали е гупа или гамбуз мисля че е едно и също,зависи кои как я е научил и от кои краи е.Като казвам гупа нямам в предвит като тези по зоо магазинчетата.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
явно е афинис афинис,а не афинис холборокис-сьгласен сьм
интересното при този вид е,че винаги имат черно петно(освен за два три дена след като родят и могат да раждат по няколко последователни месеца само с едно оплождане-демек складират си нещо си там-ееее,и аз сьм акварист от класа бил

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- barutchiata ©
- Администратор
- barutchiata ©
- Администратор
barutchiata написа:
Според мен е gambusia.

- CERRUTI
- сериозен играч
Вчера 2-3 такива рибки се бяха набили в живарника и добре че бях чел темата че да разясня на братми че не са гупи а гамбузи,но наистина не открихме никаква разлика с гупите ни в аквариума.Просто не е възможно тропическа рибка да оцелее в България, то по тая логока може да очакваме и китове в Черно море.....