Може би гупа...

Модератор: Paublo_Eskobar

rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Nikolay ( Dobrich ) написа:аз мисля, че е гупа, на Шабленското езеро е пълно с такива ама много малки ми се струват за стръв
Малки за какво? :roll: За шаран по 4-5(ако са по 2-3 санта) директно на куката са идеални! :smt023
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Гамбузия!!!! навремето съм ги ловил и съм ги гледал заедно с гупи. едно семеиство са. кръстосвал съм ги с гупи, малко по бледи са им цветовете на потомството , ама са много издръжливи
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Nikolay ( Dobrich ) »

rikosheth написа: Малки за какво? :roll: За шаран по 4-5(ако са по 2-3 санта) директно на куката са идеални! :smt023

сега като се замисля май си прав, като нищо може шарана да си кълве само на такива рибки, на Шабленското езеро в близките години не съм чул някой да извади шаран, може би в рибките се крие разковничето
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

ми не е гамбузия-гупа е-само както казах набора да покаже и грьбната перка и ще си призная ако е гамбуз-отлично знам кво е-по всички водоеми(главно реки и по плитки язовири ) по черноморието гьмжи от тях,но в овчарица,като нищо мое и да е гупа :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Съжалявам,но не и разпъвах перките за снимка.За мен това също не е Гамбузия.Аргументирам се-устата на тази е крайна и горна,а също и доста малка.Черното петно не знам дали е признак на бременност,но всяка има такова.И не на края-бях акварист и имах гамбузии.
Ето я ГАМБУЗИЯТА
Има хора,запознати с този рибок-нека не се спотайват,а споделят информация от извора!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

абцолютна гамбузия,като малки им викахме гупи
до колкото знам декоративните гупи произлизат от тези само,че разновидностите им се дължат на многоброини селекции,затова има такива с различни цветове и форми на плавниците
забележете че на линка на сапуна на горната снимка е женска и има малко черно петно на края на корема преди аналния плавник,а на снимката в началото на темата петното пак го има но е по-голямо защото рибката е бременна(живородка),докато мъжките нямат петно.
Дали е гупа или гамбуз мисля че е едно и също,зависи кои как я е научил и от кои краи е.Като казвам гупа нямам в предвит като тези по зоо магазинчетата.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

явно е афинис афинис,а не афинис холборокис-сьгласен сьм :lol: :lol: интересното при този вид е,че винаги имат черно петно(освен за два три дена след като родят и могат да раждат по няколко последователни месеца само с едно оплождане-демек складират си нещо си там-ееее,и аз сьм акварист от класа бил :wink: :lol: :lol:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

вьпреки,че все пак си дьржа на..гупата ,ама тайно :roll:след като видях за крайната горна и малка уста
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

А на мен ми мяза на най-обикновен "пръскач".Така им викаме.Sapuna знае за какво говоря. :wink:
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

Пръскача не викат ли на слънчака. Това според мен е виолетка. Стават за стръв за сом, шаран, костур, бяла и секъв хищник.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

НЕ Е ПРЬСКАЧ<НЕ Е ВИОЛЕТКА,бе вие грамотни ли сте?я некой да ми каже кво е "ПРЬСКАЧ"?,кво е виолетка?аааа,колеги.да не изпростяваме,моля? :idea:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Изображение

Според мен е gambusia.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

5кила написа:НЕ Е ПРЬСКАЧ<НЕ Е ВИОЛЕТКА,бе вие грамотни ли сте?я некой да ми каже кво е "ПРЬСКАЧ"?,кво е виолетка?аааа,колеги.да не изпростяваме,моля? :idea:
Пръскач е човек който пръска , а виолетка е бомбона от близкото минало. :idea:
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

barutchiata написа:Изображение

Според мен е gambusia.
:shock: :D Ае стига де ! Поне на тая снимка е женска гупичка ! Виж и точките по опашната перка ! Ми преди да ми скимне да ловя риби , съм си ги отглеждал у дома :P Според мен , става дума за аквариумната рибка гупа , пък как се е завъдила на Овчарица не знам ! Ама и там от снимката на колегата , по-горе си мисля , че става дума за женска гупа , незнайно защо дарена с черно петно от природата ,заради размножителния си период навярно :P :shock: :idea: По принцип оцветяванията са характерни само за мъжките гупи , и въобще за мъжките екземпляри ..... Не обичам гамбузии и кубинки ! :D
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Вчера 2-3 такива рибки се бяха набили в живарника и добре че бях чел темата че да разясня на братми че не са гупи а гамбузи,но наистина не открихме никаква разлика с гупите ни в аквариума.Просто не е възможно тропическа рибка да оцелее в България, то по тая логока може да очакваме и китове в Черно море..... :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”