Риболов в Гърция през зимата от брега
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- сериозен играч
Re: Риболов в Гърция през зимата от брега
здр колеги,вчера на на Порто Лагос само някви дребни рибки като цаца пробвах на тях за лавраци ,НО не ги харасваха май,кефали няма ,имаше много Гърците вадеха на подвижна плувка лавраци около 500гр ,НО само ако успееха да си хванат стръв по стената на кея,нещо като скаридка има много малко от тях явно лавраците ги обичат
Ники,ти си най-серйозния колега който дава инфо за риболова в Гърция за което ЕВАЛА.Аз намам възможност на тоя етап да обикалям по ГРЪЦКО но мои приятели бяха в Керамоти и там е било пълно с нашанци - риболовци около 50 човека .На час един кефал се е вадил и сбщо взето умряла работа.Някои са тармъчели вечерта на малкия кей до ферибота ,но това не е риболов.Инфото е от 5 и 6 ян.
-
- сериозен играч
здр колега Радков и за много години има много колеги съфорумци по Гърция,но просто не споделят инфо а по твойта специалност октоподите да ти дам инфо хващат доста на камънаците
Блгсдяря,за дигата на Порт Лагос ли става дума и има ли спинингисти,че чух че излизал и лазраци.
Ах тези очила ИЗВИНЕТЕ!!!
Ники -Поздрави и за МНОГО ГОДИНИ на всички, наистина само ти пишеш.Лаврака го ловят на жива скаридка, но се хващат трудно.В тъмното като светнеш със фенера по стената и им светят очичките и я гребваш с кепа.Поздрави от Велинград.Дано се видим скоро

- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Инфо от днес 08.01. 2014. На Керамоти много народ и трудни риби, поне през деня. Имаше един колега който беше хванал доста кефал, но не пожела да сподели нищо- тръгна си към 10.Предполагам че слуката го е споходила вечерта. Аз пристигнах там по-тъмно с идеята че е делничен ден и най-вероятно ще бъдем само аз и чичо ми. Да ама не- малко след ферибота панаир-поне 15 човека. Като видях това се разочаровах, но все пак сме били път и разпънахме въдиците, но полза от това нямаше. Каквото и да правехме- различна дълбочина, различна стръв, различна дистанция, захранване не ще и не ще. Хващаха само 2 човека- тези които бяха най-близко до ферито-но и те на големи интервали. До обед по голяма част от хората бяха капо или с по една рибка. Имаше хора, които буквално си поспаха на столовете
, е няма как при такова слънчице. Следобед се преместихме на пристана и спасихме капото с някой спарос и гопа. Тази година очаквам скумрийките да пристигнат по-рано, поне ако се задържи така времето, но май ще се търси друго място за риболов.
Имаше и хора които хвърляха за главоноги, но без успех.

Имаше и хора които хвърляха за главоноги, но без успех.
-
- новобранец
здравей колега не ли рано за Скумрийките?? 

- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Рано е, но и зимата върви меко- вчера, а като гледам и днеска са мартенски температури. Пасажите с малките рибки, които скумрийката си хапва се виждат вече по краищата и то в изобилие. Това са мои предположения, които се базират на малко наблюдения. Би било хубаво ако някой с повече опит сподели. Имам някакъв спомен, че по-миналата година още февруари е взела да излиза.
-
- новобранец
Миналата година не случихме на скумрия но на Портото началото на Април сафрид до скъсване през ноща...и лавараци на скарида тея със светещите очи долу на входа на пристанището до заграденото със мрежа
.Ако някой знае нещо повече за скумрията нека сподели ще съм благодарен 

По мои наблюдения сезона на скумрията (ако може да се обособи такъв) е края на Април - Май - Началото на Юни. Най-подходящо място Аспровалта, Ставрос по-рядко Кавала и понякога Керамоти. Всяка година е различно като интензивност и продължителност. С оглед на аномалиите в температурите които се наблюдават през последните години, не е изключено нещата да се размиват още повече във времето и пространството.
P.S. Не вярвам да съм особено полезен, но няма как да се обобщи риболова на скумрия като цяло в няколко изречения.
P.S. Не вярвам да съм особено полезен, но няма как да се обобщи риболова на скумрия като цяло в няколко изречения.
-
- сериозен играч
здр колеги така и така сте зачекнали темата за скумриите поне дайте малко инфо на какво ги ловите и имате най-голям успех от брега
Да попитам и аз,по това време на годината дали може да се лови зарган от брега или няма шанс. 

-
- новобранец
Скумрията се лови успешно, както на малка рибка, така и на чепаре и на бяла силиконка.Чепарето е препоръчително да е от естествени пера,Успех на всички , и най важното е рибата да е там!
Само чекам събота да дойде!...
-
- сериозен играч
колега по това време зарган тука в тоя район не,може би само някъде на долу в южната част на Гърция където е топло
jorko__82 написа:Да попитам и аз,по това време на годината дали може да се лови зарган от брега или няма шанс.