сомска атака на повърхноста

Модератор: sapuna

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Това е страшно ефективен метод за реки и ако пляска рибката от време на време е още по добре :D

Но на язовир дали ще дойде толкова близко до брега :roll:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

И на язовир идва така близко.Миналата година се хванаха един 40кг и доста други по 5-15кг.
Tigerman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Tigerman »

благодаря колега :wink: бях виждал този монтаж в български риболовец,но 4естно казано мислех ,4е няма да е уда4но....но сега ве4е щего пробвам,дори още днес :wink: мисля да сложа 1 от по големите 4асовници,или кефал4е....а по принцип на попово прасе или на рак ,неще да взима,многократно съм пробвал...можеби ,защото няма такива покрай водоема...немога да ги разбера тея сомове :? ще експерементирам.... :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Слагай смело най-големия часовник който успееш да хванеш :D
Tigerman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Tigerman »

Снощи го пробвах този метод,и като за 1ви път беше добре,поне имах някакъв удар...забравихси троиките вкъщи,и сложих едини4на 5-0,и среден 4асовник,но неможа дасе зака4и сон4ето :cry: ...но монтажа мн ми хареса,мн добре поднася рибката и тя непрестанно играе по повърхността,със сигурност ще го пробвам отново,но ве4е мисля да сменя нястото....снощи не беше мн активен сома,мн по рядко удряше по повърхността,а уклей имаше в огромно коли4ество, по4ти цяла нощ шляпаха около нас...... успех :wink:
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

Имам на ДВД интересен монтаж (ДВД-то е снимано в Англия).
1 Повода е по-къс -30-40см. с 1 кука
2 на основната линия се слагат 2 плувки (бяха черни, но сигурно с 2 булда ще е по-добре) и между тях се слага "твърда връзка" която трябва да е по-дълга от повода. По този начин се избягва оплитането на рибката в основното влакно
Май не го обясних много добре но дано да схванахте, какво се опитах да напиша
Tigerman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Tigerman »

това зву4и интересно колега,и мисля сериозно даго пробвам :) благодаря за идеята :) наслука ;)
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

:lol: Разгледай тоя вариант http://www.slrb-bg.com/kapan.htm . Има вариант на "нищелка" но с две тройки :wink:

:wink: Варианта с голия телескоп е много удачен за до брега и може да опиташ на средно коляма жаба с две висящи тройки за да ритка на повърхноста. :lol:

:lol: "На близък бой" - не се лъжи да опитваш на тапи или плувки - вижда ги и не пипа :wink: А може и да кажеш къде е тоя водоем или в коя област е поне - щом е с пазачи - не е за наз простосмъртните :lol: :lol:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”