Ryobi Ecusima редене на влакното

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Re: Ryobi Ecusima редене на влакното

Мнение от orion30 »

Сега уважаеми колега си готов за "бради", особено с плетени влакна. Върни го както си беше. :D
niksana84
новобранец
новобранец

Мнение от niksana84 »

orion30 написа:Сега уважаеми колега си готов за "бради", особено с плетени влакна. Върни го както си беше. :D
Понеже още не съм я пробвал тая макара мисля като за начало да бъде така.Ако има бради ще променям нещата. :)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

orion30 написа:... Върни го както си беше. :D
+1
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Моето Рьоби / същият модел и размер / пък прави обратен конус . В основата .
Подложил съм монофил .
Според мен, като по-нисък клас, просто всяка макара е " своенравна ".
Още не съм взел мерки, защото ще сменям брейда , но след това, ако има проблем ще си поиграя с подложките :wink:
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Обратният конус е по-доброто решение когато идва реч за брейд . В случаят обаче имаме прекалено изразен такъв . Сложи една по-тънка подложка колкото да изчезне вдлъбнатината в средата и не се занимавай повече .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Павел Иванов написа:Обратният конус е по-доброто решение когато идва реч за брейд .
+1
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

niksana84 написа:Здравейте колеги.

Купих си за спининга макара Ryobi Ecusima 4000 ....................... Пробвах без подложка , с монофил, на резервната шпула и пак е така.

Знам че много хора имат тази макара, ще съм благодарен за мнения.

А ето и снимка.
Изображение
Тук трябва да подложиш шайба, т.е. да излезе шпулата по напред и влакното да вземе де се реди по назад, но не прекалявай с подложките.... Ако стане обратен конус, ще ти прави бради, а този конус е добър ама пречи на кастинга... Тук проблема не е във влакното- монофили или брейд..
При покупката на та макара такъв проблем не съм имал, ама това беше преди 4-ри години....
Проблема се оправя много лесно, и риболова продължава без никЪф проблем................ :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
niksana84
новобранец
новобранец

Мнение от niksana84 »

Vid написа: Тук трябва да подложиш шайба, т.е. да излезе шпулата по напред и влакното да вземе де се реди по назад, но не прекалявай с подложките.... Ако стане обратен конус, ще ти прави бради, а този конус е добър ама пречи на кастинга... Тук проблема не е във влакното- монофили или брейд..
При покупката на та макара такъв проблем не съм имал, ама това беше преди 4-ри години....
Проблема се оправя много лесно, и риболова продължава без никЪф проблем................ :lol:
Аз подложих и конуса изчезна ,но макарата навива в средата по малко качил съм снимки.
Как се оправя това,че ме дразни?
Аватар
DEATHMETAL82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от DEATHMETAL82 »

Явно с колегата сме попаднали на дефектни макари. И при мен реди по-малко в средата, без значение накъде измествам конуса.... :evil:
niksana84
новобранец
новобранец

Мнение от niksana84 »

DEATHMETAL82 написа:Явно с колегата сме попаднали на дефектни макари. И при мен реди по-малко в средата, без значение накъде измествам конуса.... :evil:
откъде купи твоята?

моля някой колека с екусима да качи снимка да сравниме как трябва да е, че аз се като се ровех из нета ми се вижда че и другите екусими редят така ,а заубера реди право.
niksana84
новобранец
новобранец

Мнение от niksana84 »

качвам безразборни снимки от нета не, че искам да се успокоя, а да разбера фалшива ли е моята макара та да я трясна у земята и да си купя друга.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
DEATHMETAL82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от DEATHMETAL82 »

Абе май така ще си ги въртиме, пък като вземе да става по-зле, имаме и дънни пръчки....нема да се едосваме :) :lol:
Поздрави.
Аватар
DEATHMETAL82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от DEATHMETAL82 »

Аз горе-долу нагласих нещата, не е идеално, но е по-добре от тва ''струпаното'' в краищата на шпулата. Та така:

1.навих малко подложка монофил 0.30, след което прибутах струпаните намотки с нокът до ръба на шпулата, и така премахнах ''гърбиците'', получи се плавен преход
2.направих същото с по-тънък монофил(бг производство от преди 30 г. сигурно), като навих цялата ролка, но остана още доста място
3.тук отбелязвм че бях добавил тънка тефлонова шайба
4.започнах да навивам вече влакното, с което ще ловя- 0,25 монофил 150м
5.навих горе-долу половината ролка, след което махнах добавената шайба,най-тънката от трите, при мен макарата е с две различни по големина и май са пластмасови, определено не са тефлон
6.донавих и останалото влакно, докато се напълни шпулата до ръба, като останаха 20-30м
Един вид викнах неволята :mrgreen:
Крайния резултат е задоволителен, не може все пак да се избегне на 100% проблема, но пак е нещо. Да имаме в предвид и поста на колега по-горе, че тия макари са своенравни Успех на колегите с екпериментите :)
Поздрави.
slavipetrov
новобранец
новобранец

Мнение от slavipetrov »

Ето една снимчица на мойта екусима... мисля че си навива нормално :) :drinkers:
Прикачени файлове
1470936_581402895263267_381760236_n.jpg
1470936_581402895263267_381760236_n.jpg (60.51 KiB) Преглеждано 2064 пъти
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Теоретично си мисля че локомотивния осцилиращ механизъм няма как да нареди разномерно влакното.

Изображение

По простата причина че скоростта на възвратно-постъпателното движение е различна в различните етапи на кръговото движение. Поради тая причина в началото и в края на шпулата има по-вече влакно, защото скоростта е по-малка, в средата има най-малко, защото там скоростта е най-голяма. Ако канала е върху колелото и е овал някакъв примерно, може и да се постигне по-равномерно ВП движение, ама надали.

Изображение

И какво от това че не била равномерно навита - какъв е проблема, освен естетически. Ами единствения проблем за мен е ако ми прави бради. А бради няма да прави ако реди като дайвите, на конус (Голям отпред, малък отзад). Независимо колко е красиво (или грозно) наредено влакното, ако няма обратен конус някъде, нянма бради. Защо ? Защото по-голямо не може да мине през по-малко :D

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”