Коя макара да избера

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Re: Коя макара да избера

Мнение от pampasa »

butnik написа:Лови си колега със Заубера,не го мятай в Дунава,но не налагай еднолично мнение.Рьоби са си спинингови макари,бавни обороти и по як драг,което не е лошо,но не е от голяма необходимост при болото.
+ сериозно тегло в този размер :idea:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Съгласен с колегите плюс сравнително малкия размер на шпулата,което води до по-бързото усукване на кордата.....към колегата почитател на Заубера,макарата си е много харна,но на същото тегло имам макара,с предавателно число 7,2:1 и двойно по-голям диаметър на шпулата,която граби 1.17м на един оборот,та ако иска да отидем и да направим няколко по-далечни изтичания,да видим кой ще е ги направи за по-малко време.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

Всеки да си лови с каквото му е удобно на мен Заубера си е екстра. Явно заклетите Шиманисти не са чували че Заубера имат мачов модел! http://www.energofish.com/product.php/R ... -2AL/1123/" onclick="window.open(this.href);return false;
Та с ей това си ловя и ми е перфектно. Болото ми е 6 м.- 230гр. А макарата е 1 към 1 с Тубертини Вертиго с която италянците ловят а те са прости и не разбират от този риболов.
Прикачени файлове
S22107-400.jpg
S22107-400.jpg (49.25 KiB) Преглеждано 901 пъти
to10or
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от to10or »

murphymet74 написа:Всеки да си лови с каквото му е удобно на мен Заубера си е екстра. Явно заклетите Шиманисти не са чували че Заубера имат мачов модел! http://www.energofish.com/product.php/R ... -2AL/1123/" onclick="window.open(this.href);return false;
Та с ей това си ловя и ми е перфектно. Болото ми е 6 м.- 230гр. А макарата е 1 към 1 с Тубертини Вертиго с която италянците ловят а те са прости и не разбират от този риболов.
Чували сме колега,че Заубера има мачов модел,който обаче освен шпулата не е много мачов май.С това предавателно число 5.0:1 и обиране на 75см за 4000 размер макара не знам как ще стъпи дори на Shimano Exage 3000 MRC,което е малко под средния клас Shimano.Защото тук не гледаме драг,брой лагери и постоянно презамятане на всякъкъв вид изкуствени примамки,а обиране на влакно и бързи обороти-същността на мач риболова,както и на риболова на болонезе в повечето случаи.Но за едно си прав-всеки да си лови с каквото му е удобно,на мен лично Shimano ми е екстра и за мач риболов и за болонезе,така че нямам намерение да сменям марката.А колкото до това,че "италянците" ловят с Tubertini Vertigo-ще ти кажа следното:не съм виждал италианец да лови с щека или мач Daiwa,Drennan,Fox,Cormoran,Middy,но съм виждал да го правят с Colmic,Tubertini и Maver,както и не съм виждал англичанин да лови с Tubertini и Colmic,но съм виждал да го прави с Daiwa,Drennan,Cormoran,Fox,Middy-защо ли?
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

jorko__82 написа:Взех решение ,и то е новия Exage FD 3000 допълнен с влакно COLMIC FORMER 150m 0.14.Дано е правилния избор :drinkers:

...........
За неразбралите:
Сравняваме Заубера с новия Exage FD 3000!!!
http://www.filstar.com/bg/%D0%9C%D0%B0% ... e.FD/5419/" onclick="window.open(this.href);return false;

Обороти 5.0.1 за модел 3000!
И пак мога да попитам освен с тегло с какво друго този модел превазхожда Заубера?
to10or
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от to10or »

murphymet74 написа:
jorko__82 написа:Взех решение ,и то е новия Exage FD 3000 допълнен с влакно COLMIC FORMER 150m 0.14.Дано е правилния избор :drinkers:

...........
За неразбралите:
Сравняваме Заубера с новия Exage FD 3000!!!
http://www.filstar.com/bg/%D0%9C%D0%B0% ... e.FD/5419/" onclick="window.open(this.href);return false;

Обороти 5.0.1 за модел 3000!
И пак мога да попитам освен с тегло с какво друго този модел превазхожда Заубера?
С абсолютно нищо!Съгласих се.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”