Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Изкарах го най-после
Модератор: sapuna
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Да, това може би ще опитам да направяНиколай Стефанов написа:Щом издава добър звук всичко е наред.
Виж дръжката можеш да я пипнеш малко - за по-добър и удобен захват![]()
![]()

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Такаааа...ето че вчерашния урок отмина и остави след себе си нови впечатления и теми за размисъл
Основната ми цел беше да намеря начин хем да кльонкам с по-малко усилия от първия път, хем това да не пречи на силата на издавания звук. Имайки предвид и някой ваши съвети и насоки от последните дни смело се мушнах в едни жежки дунавски плитчини пред доста учудените погледни на един мъж и неговия питбул
Какво успях да разбера за около 2 часа: има начин и за по-лесна работа с моя колец; същия издава доста силен звук (не знам дали е добър) при правилна употреба
Причините обаче, които засега пречат на доброто и лесно кльонкане могат да се степенуват така:
1. Кльонка ми е колец - признавам много груб е, с прекалено голяма пета, която изисква повече усилие при вкарване/изкарване във водата.
2. Аз самия съм колец - няма да коментирам, но все още си немога
3. Неправилен захват - вчера изпробвах втори вариант на захват на кльонка (три пръста отстрани, а показалеца отгоре), при който определено движението не изисква толкова енергия от моя страна, звука си е достатъчно силен, стабилността на кльонка в ръката също е добра.
4. Реката - оказва се, че реката като водоем в който сме решили да кльонкаме си има своите особености. Най-важното - наличие на силно течение
Движението на водата допълнително усложнява ситуацията на новобранеца, тъй като изисква от него съобразяване със силата и посоката му. Т.е. трябва допълнително усилие както на китката, така и на предмишницата, за да не "кривиш" кльонка във водата и да изкараш мехура правилно от нея
Или пък най-малкото да не си изпуснеш съчката от ръцете /вчера го направих 5-6 пъти
/
5. Мястото където се уча - ами не е си работа да седиш и да кльонкаш нагазил до колене У водата
Прегърбен, изкривен, полуклекнал... Е как няма да се уморява лесно човек и как да издава прилични звуци след повече от час в подобна поза. Трябва си лодка и да се пробва там - хем съм седнал и не си напрягам допълнително тялото, хем това в края на крайщата ще е реалното "работно място" и именно с него човек трябва да свикне. Определено следващата ми тренировка ще е от лодка
Та такива разни работи... И аз незнам що ви занимавам с моите глупости, ама на мен си ми е интересно и се кефя на новото си увлечение
Айде много поздрави от мен засега

Основната ми цел беше да намеря начин хем да кльонкам с по-малко усилия от първия път, хем това да не пречи на силата на издавания звук. Имайки предвид и някой ваши съвети и насоки от последните дни смело се мушнах в едни жежки дунавски плитчини пред доста учудените погледни на един мъж и неговия питбул

1. Кльонка ми е колец - признавам много груб е, с прекалено голяма пета, която изисква повече усилие при вкарване/изкарване във водата.
2. Аз самия съм колец - няма да коментирам, но все още си немога

3. Неправилен захват - вчера изпробвах втори вариант на захват на кльонка (три пръста отстрани, а показалеца отгоре), при който определено движението не изисква толкова енергия от моя страна, звука си е достатъчно силен, стабилността на кльонка в ръката също е добра.
4. Реката - оказва се, че реката като водоем в който сме решили да кльонкаме си има своите особености. Най-важното - наличие на силно течение

5. Мястото където се уча - ами не е си работа да седиш и да кльонкаш нагазил до колене У водата

Та такива разни работи... И аз незнам що ви занимавам с моите глупости, ама на мен си ми е интересно и се кефя на новото си увлечение

Айде много поздрави от мен засега

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Еееех, ако имах свободно време щях не до Видин, а до Силистра да ида, ако трябваGODzillata написа:Точка 6. Вземи този кльонк, пали колата за Видин и като дойдеш, ще се метнем с моята лодката и 2 въдици - ти си тренирай, а аз само ще чакам сонара да писне.

Но предложението ми харесва и ако е валидно за по-дълго време ще гледам да се възползвам до края на лятото

Ако искаш попрочети малко тук: http://www.kalinux.comRibaRiA написа:А от какво дърво е най-добре да се направи кльонка?

Ух, ако знаеш какво ми е на душицата - тук съм, а ми се ще да съм на ДунаваMarco Polo написа:Гледам - тук си, ама нищо не казваш за нови опити?

Дотогава ще се радвам на вашите успехи, така че дано ги има повече