Изкарах го най-после

Модератор: sapuna

kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Стефко, за мен е пределно ясно, че всеки кльонк работи - някои по-трудно, някои по-лесно. Така че тенировки в това което имаш и резултатът е ясен след това. :D
От Въча по-хубав няма.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

К'во ли си викате: "Ей, още един ентусиазиран новобранец, който държи да му е трудно и не чува какво му се приказва."
Калине, уважавам много съветите ви :!: Просто съм много зелен и ми трябва време за да ги разбера :wink:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Николай Стефанов
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Николай Стефанов »

Щом издава добър звук всичко е наред.
Виж дръжката можеш да я пипнеш малко - за по-добър и удобен захват :wink: :lol: :lol:
Опитите не се броят - важен е крайният резултат !
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Николай Стефанов написа:Щом издава добър звук всичко е наред.
Виж дръжката можеш да я пипнеш малко - за по-добър и удобен захват :wink: :lol: :lol:
Да, това може би ще опитам да направя :roll: Иначе днес предстои урок No2, и ще видим докъде съм стигнал :) Ще ми се да се пробвам от лодка, но май няма да е скоро поради липса на време :(
pmzk

Мнение от pmzk »

Какво се прави с тези дръжки :oops:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

OFF: Използват се за безшумно гребане,а вечерно време край огъня биеш с тях по масата и пееш "Търрррррр так так...."

Изображение Изображение Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Според мен няма нужда от повече съвети.Човека е решил да бърза бавно.Важното е,че има желание.Друг е въпроса,че вместо с Мерцедес си е решил да стигнеш от точка А до точка Б с джагалка.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Такаааа...ето че вчерашния урок отмина и остави след себе си нови впечатления и теми за размисъл :roll:
Основната ми цел беше да намеря начин хем да кльонкам с по-малко усилия от първия път, хем това да не пречи на силата на издавания звук. Имайки предвид и някой ваши съвети и насоки от последните дни смело се мушнах в едни жежки дунавски плитчини пред доста учудените погледни на един мъж и неговия питбул :lol: Какво успях да разбера за около 2 часа: има начин и за по-лесна работа с моя колец; същия издава доста силен звук (не знам дали е добър) при правилна употреба :!: :lol: Причините обаче, които засега пречат на доброто и лесно кльонкане могат да се степенуват така:

1. Кльонка ми е колец - признавам много груб е, с прекалено голяма пета, която изисква повече усилие при вкарване/изкарване във водата.
2. Аз самия съм колец - няма да коментирам, но все още си немога :lol:
3. Неправилен захват - вчера изпробвах втори вариант на захват на кльонка (три пръста отстрани, а показалеца отгоре), при който определено движението не изисква толкова енергия от моя страна, звука си е достатъчно силен, стабилността на кльонка в ръката също е добра.
4. Реката - оказва се, че реката като водоем в който сме решили да кльонкаме си има своите особености. Най-важното - наличие на силно течение :!: Движението на водата допълнително усложнява ситуацията на новобранеца, тъй като изисква от него съобразяване със силата и посоката му. Т.е. трябва допълнително усилие както на китката, така и на предмишницата, за да не "кривиш" кльонка във водата и да изкараш мехура правилно от нея :? Или пък най-малкото да не си изпуснеш съчката от ръцете /вчера го направих 5-6 пъти :oops: :oops: /
5. Мястото където се уча - ами не е си работа да седиш и да кльонкаш нагазил до колене У водата :oops: Прегърбен, изкривен, полуклекнал... Е как няма да се уморява лесно човек и как да издава прилични звуци след повече от час в подобна поза. Трябва си лодка и да се пробва там - хем съм седнал и не си напрягам допълнително тялото, хем това в края на крайщата ще е реалното "работно място" и именно с него човек трябва да свикне. Определено следващата ми тренировка ще е от лодка :!:

Та такива разни работи... И аз незнам що ви занимавам с моите глупости, ама на мен си ми е интересно и се кефя на новото си увлечение :)

Айде много поздрави от мен засега :) :wink:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Точка 6. Вземи този кльонк, пали колата за Видин и като дойдеш, ще се метнем с моята лодката и 2 въдици - ти си тренирай, а аз само ще чакам сонара да писне. :D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

GODzillata написа:Точка 6. Вземи този кльонк, пали колата за Видин и като дойдеш, ще се метнем с моята лодката и 2 въдици - ти си тренирай, а аз само ще чакам сонара да писне. :D
Еееех, ако имах свободно време щях не до Видин, а до Силистра да ида, ако трябва :( :( Мислех утре да си ходя и да стоя до неделя, но плановете се объркаха :x Ще оженя вечерта един приятел, а в събота - обратно към Козлодуй...

Но предложението ми харесва и ако е валидно за по-дълго време ще гледам да се възползвам до края на лятото :P :wink:
Аватар
RibaRiA
новобранец
новобранец

Мнение от RibaRiA »

А от какво дърво е най-добре да се направи кльонка?
Големите риби в мътна вода се ловят!!!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

RibaRiA написа:А от какво дърво е най-добре да се направи кльонка?
Ако искаш попрочети малко тук: http://www.kalinux.com ;) :idea:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Marco Polo написа:Гледам - тук си, ама нищо не казваш за нови опити? :D
Ух, ако знаеш какво ми е на душицата - тук съм, а ми се ще да съм на Дунава :x Нямам време за риболов, това е проблема :? Още повече, че наскоро се хванаха няколко рибета наоколо и много ме сърбят ръцете да се робвам и аз. За съжаление ще пасувам чак до 21-ви, така че новости ще има едва тогава :( :(

Дотогава ще се радвам на вашите успехи, така че дано ги има повече ;) Поздрави!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”