Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Shimano Alivio BX или нещо друго ?
Модератор: Paublo_Eskobar
- М. Сталев
- разбира нещата
Re: Shimano Alivio BX или нещо друго ?
I az ne moga da razbera, s tiq 30 sm razlika edva li e koi znae kolko osezaema razliksta za ribolova s fiksiran vagler, edinstveniq plus e po dalechnoto zamqtane, no sas 3.90 mach moje da se zametne na takava distanciq kadeto vaglera e trudno zabelejim.Sashto taka machovete na 3.90 sa s po malkoto teglo.
Кирилица!
Кирилица!
А да попитам с тази акция 5-15 каква дистанция мога да очаквам долу горе... реших да се спра на 3.9 + макарата шимано харесах и това влакно:
http://megafishing.bg/product/1994/vlak ... glese.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Утре или вторник поръчвам комплекта и да видим какво ще стане Март месец
вътрешно се надявам да ми хареса повече от дънния риболов защото при него както знаете подготовката е голяма и докато разпъна .. нанеса и после да прибера нещата брадясвам.. а тука ми е доста лекичко с една пръчица и готово
... а и като гледам как се гъне този прът ми се струва доста вълнуващо.... това при шаран. пръчки 3.5либри не мога да го почуствам освен ако не съм закачил товарния влак...
http://megafishing.bg/product/1994/vlak ... glese.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Утре или вторник поръчвам комплекта и да видим какво ще стане Март месец

Полемиките относно дължината са много.Ти практикуваш този вид риболов и не мисля,че е уместно да ти обяснявам.Това е мое мнение до което съм достигнал след много години експерименти с всички дължини.Има ситуации подходящи за всяка една дължина и акция седяща в гардеробаbyjy написа:KOSIO669 написа:И аз съм за Ексейджа,въпреки че наистина тук изпадат макар и рядко хубави макари.За мача Аливиото е компромисен вариант за този вид риболов,а универсалната дължина според мен за България е 4.20И защо ако мога да попитам 4,2 е по универсална от 3,9 например?

Колега ти тези сантиметри за нищо ги нямаш, понякога и 3 см. отгоре вършат чудеса, хахахахPikeM написа:I az ne moga da razbera, s tiq 30 sm razlika edva li e koi znae kolko osezaema razliksta za ribolova s fiksiran vagler

Сега по сериозно, ако си ловил с мачове на двете дължини ще знаеш най-добре от какво имаш нужда, но ако изказваш мнение и опит само като притежател на мач пръчка 3,90 не е сериозно.
По универсален е 4,20, според мен повечето колеги ловили на двете дължини са стигнали до този извод или поне моя приятелски кръг от риболовци.
А ако колегата се запали по този риболов, му гарантирам, че в калъфа ще се нареди и втори мач след време, да не кажа и трети и т.н
- antivik
- кандидат преподавател
Аз съм със същото шимано на 4,20 и съм си страшно доволен от сопата, покрива си ми всички изисквания, покрива добри дистанции, вадене и на ситнеж и на едреж си е кеф от сякъде.
Сал веднъж ми даде зор, що нямаше мегдан къде да го развъртя, но грешката си беше моя, че не взех и някоя по-къса сопа
.
Сал веднъж ми даде зор, що нямаше мегдан къде да го развъртя, но грешката си беше моя, че не взех и някоя по-къса сопа

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колега ако не си си поръчал вече мача погледни и този ENERGO TEAM - BENZAR ELITE MATCH
http://www.riboci.com/index.php?route=p ... uct_id=357" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз съм с него на 3,90 и съм много доволен , вярно не съм вадил все още риба по голяма от 1кг. с него но това което четох по форумите за него е че и по големи рибоци не са му проблем
http://www.riboci.com/index.php?route=p ... uct_id=357" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз съм с него на 3,90 и съм много доволен , вярно не съм вадил все още риба по голяма от 1кг. с него но това което четох по форумите за него е че и по големи рибоци не са му проблем
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Колеги.. случайно да има някои които да е ползвам както шиманото така и BENZAR ELITE MATCH ? Защото гледам цените са им близки и видях във форума много хора го хвалят... дали е по-добър от шиманото ?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не,не си разбрал нещо,по-лесно се вкарва влакното под водаbyjy написа:KOSIO669 написа:И аз съм за Ексейджа,въпреки че наистина тук изпадат макар и рядко хубави макари.За мача Аливиото е компромисен вариант за този вид риболов,а универсалната дължина според мен за България е 4.20И защо ако мога да попитам 4,2 е по универсална от 3,9 например?

За фиксиран ваглер е без значение защото на дълбочина над 3м е по-добре да се лови с подвижна линия,а до 3м може да се замята и с 3,90.
30 см са от значение при риболов над 35м,въпреки,че това зависи от много неща едно от които е и строя на въдицата.Бензар-а е много добра въдица,но идва малко слаба при преборване с по-едрите риби,но за сметка на това пък екшъна е голям-изпада се в еуфория

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
butnik а имате ли някакви наблюдения върху шиманото и ако да коя е по добра от 2-те ?
Който си го разбира.......да не забравяме и по-добрия контрол.Тук понятията универсална и по-удобна дължина(за България) се размиха малко.Аз дадох съвет за дължина на първи мач която ще върши повече работа в многото различни ситуации.Никой не спомена 4,50,а и тях ги имаме и си ги ползваме,но това вече много измества темата.butnik написа:Не,не си разбрал нещо,по-лесно се вкарва влакното под водаbyjy написа:KOSIO669 написа:И аз съм за Ексейджа,въпреки че наистина тук изпадат макар и рядко хубави макари.За мача Аливиото е компромисен вариант за този вид риболов,а универсалната дължина според мен за България е 4.20И защо ако мога да попитам 4,2 е по универсална от 3,9 например?
![]()
![]()
![]()
За фиксиран ваглер е без значение защото на дълбочина над 3м е по-добре да се лови с подвижна линия,а до 3м може да се замята и с 3,90.
30 см са от значение при риболов над 35м,въпреки,че това зависи от много неща едно от които е и строя на въдицата.Бензар-а е много добра въдица,но идва малко слаба при преборване с по-едрите риби,но за сметка на това пък екшъна е голям-изпада се в еуфория
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
В ниският клас на Шимано не бих избрал нищо.Уважавам въдиците им в над средния клас.От 80лв до 120 лв има мачове на други фирми,които набират скорост с по-добро качество според мен разбира се,без да обидя някой с избора.xsxboy написа:butnik а имате ли някакви наблюдения върху шиманото и ако да коя е по добра от 2-те ?
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Колеги незнам дали сбърках обаче нямах време да мисля и се изкуших и купих мач различен от описвания в темата, но просто ме изкуши цената а и като за първи мач може би не е лош избор.. все пак може да стане така, че мачовия риболов да не се окаже моя риболов в крайна сметка.
Това което купих е:
Тубертини MAYA 101
Акция-4/15гр
Тегло–191гр
Дължина–3.90м
Живот и здраве ако ми хареса този вид риболов мога да скоча на по горен клас а този да го дам на жената...
Това което купих е:
Тубертини MAYA 101
Акция-4/15гр
Тегло–191гр
Дължина–3.90м
Живот и здраве ако ми хареса този вид риболов мога да скоча на по горен клас а този да го дам на жената...
-
- вече хвърля и на тежко
Честито,колега!Току-що се бях загледал в тази обява и видях,че мача е продаден.За тези пари и ако е в състоянието,описано в обявата можеш спокойно да приемеш,че си направил доста сполучлив удар.Малко мачове на 3.9 в ценовия диапазон до 120лв имат същите параметри като Tubertini Maya.За Shimano Alivio не съжалявай,аз съм на същото мнение като колегата butnik,даже ще си позволя да кажа,че на Shimano качествените им мачове са от Speedmaster нагоре(отново подчертавам,че това е лично мое мнение и не искам да засегна никой по какъвто и да било начин).И накрая смятам,че точно този мач ще те запали по мачовия риболов.Със здраве да го ползваш,поздрави от мен!
Колеги с този мач на тубертини и тази акция 4-15 ще имам ли проблеми с шаранчета до 3-4кг примерно ? Аз си го обяснявам, че не би трябвало да имам проблеми защото нали все пак аванса ще е пуснат.. така че за счупвания не ми се вярва да има макара и да е крехък.. по скоро контрол над рибата ще се губи по лесно си мисля... правилно ли разсъждавам ?