Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

SHIMANO TECHNIUM 4000F v SHIMANO AERO 4000F
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
Re: SHIMANO TECHNIUM 4000F v SHIMANO AERO 4000F
Павка, за това ли става въпрос : http://www.amazon.co.uk/Daiwa-Exceler-Z ... B005F5ON8U" onclick="window.open(this.href);return false;
ако е това, да я взимам и приключваме с мъките ?!
п.с. да приятелю, преди малко четох из тяхните форуми, за Абу, много ги тачат, но по популярни, като, че ли са Дайва и Шимано !
ако е това, да я взимам и приключваме с мъките ?!
п.с. да приятелю, преди малко четох из тяхните форуми, за Абу, много ги тачат, но по популярни, като, че ли са Дайва и Шимано !
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Явно говорим на различни езици!
Аз ти говоря за макари с които се ловят интензивно риби по 2-40кила за 5години напред,а ти ще търсиш чат-пат риби по кило-две къде всеко макаре ще ти свърши работа,само да не се натресеш верно на Дайва,че нема да останеш доволен!
Ако не времето е пред теб и пак ще си говорим след година-две!
Като се олющи ментака,пак ще си шпрехаме на инглиш!
Довери се на Павката-Дайвата-Екселер,че преди три години ората му верваха за Шекспир-Катера,па добре че ги спреха от продажба и плочата се обърна към Риоби-Заубер!
Чайна-Майна!
Риоби е продадена търговска марка от 20години за макаретата и нема нищо общо с Япония,ма нема значение те балъците се редят на опашка!

-
- научил се да хвърля
Тroli, покажи ми инглиш сайт, където се продават твойте макари ?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Да Краси , това е модела . На личното дет си ми пратил съм ти отговорил по-подробно .
Сашко , да те помоля да не ми слагаш Катери в клавиатурата , еле па от преди две три години , а ?!? Преди осем - десет години , когато ти още не беше открил Флюгера даже , ловях основно със споменатите от теб модели , серията 500 на АБУ и Рьоби Заубер , последствие минах през средният и най-високият клас на Шимано и се кротнах основно на Дайва та ... Това да не си ти с незаменимият Флюгер ?!? При посочените АБУта има следният проблем :
- много тежки за размера си .
- не са особено подходящи за брейд кога иде реч за риболов от ръка , много тясна и не съобразена с тялото шпула .
- много бързо и се трошът прикачните когато се лови интензивно на спининг с тях .
Инак за тролинг , тапа , дъно , са си идеални макари . Не бъркай начина на риболов и не плещи глюпости !
Ако държиш на всяка цена да си продадеш тучовете , си има подфорум за това
Сашко , да те помоля да не ми слагаш Катери в клавиатурата , еле па от преди две три години , а ?!? Преди осем - десет години , когато ти още не беше открил Флюгера даже , ловях основно със споменатите от теб модели , серията 500 на АБУ и Рьоби Заубер , последствие минах през средният и най-високият клас на Шимано и се кротнах основно на Дайва та ... Това да не си ти с незаменимият Флюгер ?!? При посочените АБУта има следният проблем :
- много тежки за размера си .
- не са особено подходящи за брейд кога иде реч за риболов от ръка , много тясна и не съобразена с тялото шпула .
- много бързо и се трошът прикачните когато се лови интензивно на спининг с тях .
Инак за тролинг , тапа , дъно , са си идеални макари . Не бъркай начина на риболов и не плещи глюпости !
Ако държиш на всяка цена да си продадеш тучовете , си има подфорум за това

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да верно е,че не треаше да ги предлагам,но поне казах истината!
И все пак Шиманото е за предпочитане пред всяка Дайва!
Само поглеждаме шпулите на всички Дайви и кво се оказва,че са еднакви и контактуват по един и съши начин с Ценралната ос!
Е за кво да киха момчето грешни кинти за Дайви и с какво са по-добри те от цитираните Техниум и Аеро на Шимано,питам аз като "негов адвокат
" и отговори искам?
Трябва да си конкретен с някакви технически доводи в полза на Дайва,щот Дизайна продава но е второстепенна величина,когато се отнася за риболов и дълготрайност! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ще помоля Крис да ми снима Жив-Инлиш-Спинингист и да го разпита за такъмите му,а също и кви риби лови,защото има разлика къде се намираш и кво ще ловиш,нали?

- Павел Иванов
Сашко , объркал се подфорума
Няма да почвам полемики за плюсове и минуси , с теб просто не си струва , друг е въпроса че ако ти прави впечатление подфорума е доста подреден та ... абе сметам ме разбра 

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ми темата е за Шимано,а не на Лични да му пробутваш Дайви,нали?Павел Иванов написа:Сашко , объркал се подфорумаНяма да почвам полемики за плюсове и минуси , с теб просто не си струва , друг е въпроса че ако ти прави впечатление подфорума е доста подреден та ... абе сметам ме разбра

- Павел Иванов
Сашко , мега си ми безинтересен , сорри . Продължавай нивата на джобен тенис и си свиркай .
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
Здравей колега!kris-uk написа:Отворен съм за още предложения, мнения и съвети от ваша страна ??? Няма време темата ми изтича !!!
За твоите цели, добър избор е Abu Soron STX 40

При теб в Англия струва около 95 лири
https://www.veals.co.uk/acatalog/abu-so ... -2188.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето и едно английско ревю за нея
http://dizzybigfish.co.uk/review-of-abu ... pool-reel/" onclick="window.open(this.href);return false;
Може да пробваш да я купиш и от Български сайт
Мисля, че няма да откажат да изпратят до Англия
Цената и с новогодишното намаление е под 100 евро
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2335" onclick="window.open(this.href);return false;

.........!
- lif3house
- разбира нещата
Само не разбрах, кое не му харесвате на Техниума?
Колегата, който се чуди нека да пише едно съобщение на Румен (artax) и ще получи информацията, която му е необходима подплатена с техническа обосновка!
Ето тук: http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=77011" onclick="window.open(this.href);return false;
Колегата, който се чуди нека да пише едно съобщение на Румен (artax) и ще получи информацията, която му е необходима подплатена с техническа обосновка!
Ето тук: http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=77011" onclick="window.open(this.href);return false;
- lif3house
- разбира нещата
Ето от тук: http://www.nordfishing77.at/r-o-l-l-e-n ... 00-fd.html" onclick="window.open(this.href);return false; , е на добра цена 250лв !
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Грешни са ти сметките!lif3house написа:Ето от тук: http://www.nordfishing77.at/r-o-l-l-e-n ... 00-fd.html" onclick="window.open(this.href);return false; , е на добра цена 250лв !

Дайвата,която му беше препоръчана е 138лири =340лева със пощенските и е 6+1лагерчета=275грама!
http://www.amazon.co.uk/Daiwa-Exceler-Z ... B005F5ON8U
При интензивен спининг и двете са еднодневки!

- Павел Иванов
Troli Rapala написа:... е две класи отгоре!...

Павел Иванов
Павел Иванов
Е Вала ,бе Павка !!! Както винаги напълно искрен и напълно ПРАВ !!!