СЛИП ЗА СПУСКАНЕ НА ЛОДКИ ОТ ДРУЖБА ДО 1 БУНА - ВАРНА

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: СЛИП ЗА СПУСКАНЕ НА ЛОДКИ ОТ ДРУЖБА ДО 1 БУНА - ВАРНА

Мнение от КИРО »

Ами по твоите зададени параметри - няма как да стане.
Казвам ти истината сега:
На север най-добрия вариант е НОЙ.
На юг,забрави плажната ивица-няма смисъл да се бутат плажуващите.
По добре е от Аспаруховския плаж (КАРАНТИНАТА най-вече)
Покрай новия канал има много удобни места с паркирането им барабар.
От там,и от 1-ва буна няма големи разлики в някои разстояния за риболовните места.
Особенно за бързите лодки.

От Дружба,до Варна - не виждам удобно място,
без да има конфликти с гражданите.

Другия проблем,както казах по-назад.
Има много недобросъвестни колеги,нямат никаква култура за ползване на такова съоръжение.
В личен план не ползвам такова,но като човек запознат с тези неща,мога да говоря.

Добрия спомена за Кранево - ОК,изградиха го момчетата със собствени средства.
Обаче - застанал бай ХУЙ,нанизал си лодката и колата на слипа,и
почва да си оборудва лодката там,не го ебе че другите лодки него чакат.
Същото се получава и при излизането вечерта.

Затова си мисля,че по-добре ще е,да има някакво минимално заплащане от
порядъка на 2-3 ЛВ,на човек,дето може да контролира пускането и паркирането на
лодките и колесарите.

Изливането на бетона е най-малкия проблем,след това почват тези проблеми дето ви ги описвам.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
SANTIMIR
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SANTIMIR »

карантината не става , поради силния изток ваденето е трудно и има вероятност от инциденти . В самия канал е много удобно , само дето не знам как стой въпроса с властите .Иначе често пускам от там има саморъчно изградени един два слипа .Малко е далечко от гледна точка на риболовните райони -2 - 3 км. минимум . Траката не става поради ред причини - слипа е стръмен и трудно достъпен заради паркираните коли и един двама келеши . Ной е добър вариант за трета буна не знам . Това за канала в аспарухово ми изглежда най добре и има много място та дори да се изградят няколко слипа и платен паркинг за колесарите и лодките . Аз влизам поне 30 пъти лятото а пътувам 70 км. в едната посока и за мен а и за доста хора ще е много добре . Трябва да се мисли по мащабно , а не да се прави нещо - и после да се чудим как да се наврем и някой тесни сукаци дупки трапове и в карайна сметка да не знаеш като излезеш дали ще си намериш колесара с гуми , без гуми и дали изопщо ще го намериш . Тез дето влизаме с лодките едва ли сме събирали пари от закуски да си ги купим . Винаги може да се отдели една нормална сума за паркинг а и за други екстри мивка , място за каравана , и така нататък ..
nasko_sym
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nasko_sym »

Ако някой може,нека направи слип.Където и да е, все ще се ползва.А паркинг,мивки,каравани .....мечти.....
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

nasko_sym написа:Ако някой може,нека направи слип.Където и да е, все ще се ползва...
Поредната партенка
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
vladdinev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vladdinev »

Aз съм ЗА.Готов съм къде и как да помагам.На НОЙ е удобно,като се спуснеш,и там има едно голямо пространство - за паркинг(ако не е частно).Друг е въпроса за кой вятър е открито?
Аватар
smel1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от smel1968 »

Това със безплатния слип си е живо наказание/а и кой ще вложи пари,материали и труд в тези времена на вълци/Всички тук много добре знаят,че има лодкари за уважение,има такива които мислят-че всички трябва да ги уважават,а има и капути -които не се съобразяват с нищо покрай слипа.Тоест нито ред,нито колегиалност от половината с колесари-паркират където си искат до слипа,оправят си оборудването като държат лодката на входа му и така нататък.
Е-може ли някой да построи такова съоръжение и като отиде,да стои с пръст в уста,докато бай-никой-наготово се е рзположил там и не му дреме.Съжалявам че казвам тези неща,и знам и познавам доста от хората тук които са интелигентни и знаята какво и ка да го правят----но за другите няма оправия.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

smel1968 написа: Е-може ли някой да построи такова съоръжение и като отиде,да стои с пръст в уста,докато бай-никой-наготово се е рзположил там и не му дреме
Може може видяхме го това лято,построихме нещо(скромно но все пак е нещо) и като отидеш гореописаните почти винаги има поне по 1

А относно тази тема не се палете бре човека дето я пусна и много бързаше от 20 дена не е влизал тук(негово право си е) но не е приятно да палиш някакви надежди и после дим да ме няма :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
minchoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от minchoto »

КИРО написа:Добрия спомена за Кранево - ОК,изградиха го момчетата със собствени средства.
Обаче - застанал бай ХУЙ,нанизал си лодката и колата на слипа,и
почва да си оборудва лодката там,не го ебе че другите лодки него чакат.
Същото се получава и при излизането вечерта.
Стига сте ровили бре!!! Що не пуснахте една обява направо, че ако СЛУЧАЙНО все още има някой неразбрал, да разбере?! Две седмици след изграждането на слипа, хората които бяха отделили пари и лично време за изграждането НЕ МОЖЕХА ДА СИ ПУСНАТ ЛОДКИТЕ ОТ ВСЯКАКВИ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ риболовци!!! От какъв зор изобщо споменавате на всеослушание за съществуването на този слип??? Ами нека някой с регистрация в Бгмама да го обяви и там! Хайде сега да пуснем и снимки, за да е пълна картинката :evil:

Изображение

Изображение

Ако трябва и GPS координати да пусна, няма проблем, все пак целта е да сме полезни на всеки, нали? Сега вече пускай смело, народе :smt023
А ако случайно още някой реши да прави друг слип и не срещне подкрепа в начинанието, да не се чуди защо! :wink:
Аватар
smel1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от smel1968 »

Аз съм лесен-лодката стои на вода и всичко е наред,но съм попадал в горе-споменатите ситуации с лодка на приятел и знам колко е кофти.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”