Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Класна пръчка
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Класна пръчка
Какво ще рече "текстура на бланките"
Не вярвам да ги развиваш с цел да им я изследваш ама знам ли . Инак лично на мен от цялата гама на Шимано , за спининг , ми допада единствено Кардиф , но това си е мое лично мнение .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- robber_79
- ще става разбирач
Здравей колега .searnox написа:За Speedmaster серията на Shimano някой има ли впечатления? Визираме моделите 240 и 270, с тест около 10-30?
Имам Shimano Speedmaster 240 ML 5-21 .
Цяла зима я използвам за джиг и спининг , както от лодка така и от брега . Освен че е много лека , Има униклална чувствителност и мощ . Съдия по рибите които съм хванал и по това че , 28гр. кастмастер ми развива целия конец на макарата

-
- вече хвърля и на тежко
robber_79 написа:....Имам Shimano Speedmaster 240 ML 5-21 .
Цяла зима я използвам за джиг и спининг , както от лодка така и от брега . Освен че е много лека , Има униклална чувствителност и мощ . Съдия по рибите които съм хванал и по това че , 28гр. кастмастер ми развива целия конец на макарата.
След като пръчката е с обявен тест до 21 гр, а изхвърляш силово кастмастер 28 грама, значи написания тест е силно занижен спрямо реалния.
Оттам идва и усещането за по-голяма мощ-ност.
.........!
- robber_79
- ще става разбирач
Факт ! Останах приятно изненадан , но не бих рискувал с по-голяма тежест . когато я пипнах за пръв път, си помислих че и 21гр. са и много .
- Vid
- кандидат преподавател
Павка, прегледах магазините за Кардифа, и лично мислЪ, че ако си купя един такъв, трябва да го сложа в стъкло на стената и да се фукам пред приятелите, а ако реша да го хвърля в багажника заедно с другите пръчки, раници, кутии, гащеризони и пр.... ще трябва да го мисля по целия пътПавел Иванов написа:Инак лично на мен от цялата гама на Шимано , за спининг , ми допада единствено Кардиф , но това си е мое лично мнение .

А, най кофти е, че мерцедеса има пълно каско и иЧ не го мисля, а то прът няма нищо...
В то ред на мисли, хай да не се натоварваме излишно и да гледаме приличните цени на пръчки или тези с реална гаранция, и така...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
Това са много разтегливи понятия , еле па въпроса с реалната гаранцияVid написа:...да гледаме приличните цени на пръчки или тези с реална гаранция, и така...

Други в които пише безусловна доживотна гаранция и тя е такава , и пр. и пр. , при това напълно реално , но най-скъпите ми геги , съответно и тия които най-ми се нравят от притежанията ми като въдица , нямат никаква гаранция , въпреки цената им и това че се чака повече от година да ти я произведат и последствие изпратят .Ако през срока на гаранцията вашата въдица има производствен дефект , по някъкъв начин начин я счупите , без значение по време на риболов или я прегази валяк , или ако случайно Ви омръзне и я счупите нарочно , в качеството си на първи собственик бихме желали да ни изпратите парчето от бланката на което е изписан серийният и номер и ние се ангажираме да Ви изпратим нова въдица или ако вече този модел не се произвежда , еквивалента и в момента на произшествието . Това важи за целият гаранционен срок но само за първият притежател на въдицата .
Та тъй , за различни хора , разни неща , са от без значение , ти също го каза , просто гледните ни точки върху упоменатите неща са различни

пп - все пак нали темата е за "класни " въдици а болшинството упоменати в нея , как отметна Муня , са много далеч от каквото и да било "класно"

Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Напълно си прав, а Я май пак не съм в час..., просто реших да съм реален, па то темата била за класни въдици... Рядко се публикуват такива в то форум...Павел Иванов написа:Това са много разтегливи понятия....Vid написа:...да гледаме приличните цени на пръчки или тези с реална гаранция, и така...
пп - все пак нали темата е за "класни " въдици...
ШЪ са поправя, като взема да чета правилно темите...
п.п. Утре отивам да видя риболовното събрание на пловдивския панаир и съм наготвил яка пачка... за класни пръчки. Да им видим предложенията.... и за гащи също съм са наготвил...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Понятието "класна пръчка" май също е разтегливо или заглавието на темата не е коректно. В първия пост се говори за сума 250-300лв., така че класна пръчка в този ценови диапазон, или пръчката е класна, защото ще се ползва за всичко и то успешно. Ако се има предвид ценови клас, то посочената сума е ниска. Ако е универсална, може да се вмести в тези пари такова понятие, защото колкото са по-скъпи въдиците, толкова по-тясно са специализирани.
Днес клатих в магазина Спийдмастър 2,70 10-30 и 14-40, и двете ми се сториха сравнително меки обаче и май не е моята пръчка. Да не говроим че 14-40 е със сравнително дебела бланка. В софия има ли къде да видя на спортекс ?
Някой с алтернативи? По възможност такива който мога да видя на живо.
Някой с алтернативи? По възможност такива който мога да видя на живо.
-
- вече хвърля и на тежко
Да, има!searnox написа:....... В софия има ли къде да видя на спортекс ? ........
Тук има и адреса, и телефона
http://altmex.com/categories.php?CategoryID=12" onclick="window.open(this.href);return false;
.........!
Работят до 5! Какъв бизнес се прави от магазин за хоби продукти, който работи в интервала от време когато хората са на работа и НЕ работи в събота и неделя ?
Не знам какъв бизнес се прави, но знам, че продуктите са хубави, а гаранционното обслужване на "Спортекс" е безкомпромисно, дори в България...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това не е магазин, а офиса на вносителя! Реално фирмата няма собствени магазини (освен електронния), а продава чрез дистрибутори. Разбира се, няма да те върнат ако отидеш на посочения адрес в работно време.searnox написа:Работят до 5! Какъв бизнес се прави от магазин за хоби продукти, който работи в интервала от време когато хората са на работа и НЕ работи в събота и неделя ?

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Tози тип теми винаги са ми били много интересни - класна пръчка, класна пръчка, а накрая - "Шимано Спийдмастър"...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов

Павел Иванов
Павел Иванов