Риболов на остров Корфу

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

pax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов на остров Корфу

Мнение от pax »

Здравей!

Събирам инфо за Корфу и риболова там, а ти си бил съвсем наскоро. Можеш ли да помогнеш с малко повече инфо?
Единиият въпрос е за отстъпките по фериботите. Някъде четох за такива, но ако си купиш и билет за връщане от същата компания. Това за часовите зони е нещо ново. Тези отстъпки обявени ли са някъде по гишетата, или??
Второто ми питане е за влакното - моята пръчка е 2.70, но водачите са обикновени, т.е. плетеняк не мога да ползвам. Миналата година на Тасос бях с 0.25, макар че всички ми говореха за 0.50. Освен зарган друго не ми излезе, та не знам при нещо по-сериозно как ще ми се отрази.

Една напомняне и към администраторите - от 14 март не мога да изпращам ЛС и до момента не съм получил отговор защо.
MarviN написа:Колега относно воблерите, наистина са необходими големи размери от 170 мм нагоре до 210.
За 150 забрави освен ако няма лавраци тогава може и по малки да се ползват 144, 125,120 мм.
За цветовете по тъмни през деня и рано сутрин, а светлите бели и жълти през нощта и в по тъмните моменти от сутринта.
За марките Duo tide minnow and Daiwa shore line shiner and Seaspin Mammottti.
За въдидиците най-удачна е 240 до 270 см, 14-40 гр. акция.
За пътуването хубаво е да си в Игуменица преди 14:30-15:00 часа защото ако си по-късно няма да има отстъпка на ферибота, а цените са сериозни. 3 ма човека и кола 70 евро в едната посока. Отстъпките стигат до 50 %. в зависимост от компаниите. Пътува се 2 часа до острова.
Магистралните такси от Комотини до Игуменица са 15,6 евро в едната посока, като има един пунк в процес на изграждане и ще има още 2,4 евро в посока.
След Солун има няколко бензиностанции в рамките на 50 км и след това до игуменица няма, хубаво е да се предвиди.
Ми това е ако има нещо питайте.
Поздрави
П.С. Април не е най-удачно време по мнение на месните, ако може отложи го за средата на Май най-рано. Но то не се знае.
MarviN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MarviN »

Ето поствам отговора и тук.
Здравей Колега,
с радост ще споделя това което знам както с теб така и сдруги колеги.
Първо за фериботите, отстъпката никъде не е упомената по ценоразписа. На място питаш свяка компания колко ще ти струва отиване и връщане, като хубаво е да си в Игуменица преди 13:00 часа. За компаниите на мен най-добра цена ми дадаха фирма "ЕЛЕНИ" успях да договоря ферибота с 50% отстъпка което ще рече че све едно платих само едната посока а отидах и се върнак. В цифри това е 3ма човека и една кола 70 евро. В противен случай трябваше да платя 140 евро. Това коеот знам е че рядко правят 50%, но всеки път правят със сигурност 30% ковто също е добре.
Виж за пръчката задължително конец и то най-малко 4 нишков, по-добре 8. Идеята е тънак конец по-добър кастинг от поне 60 метра. В противен случай няма смисъл въобще да пробваш. С корда 0,40 няма да стигнеш и 35 метра с 28гр. воблер, а с по-тънка късането е почти сигурно, а всели воблер е поне 40 лв. за тези които хващат. То с корда ще има късане и на всеки 40-50 хвърляния от самото триене, тъй като се иска сериозен кастинг. Затова не прави компромис с обурудването. Дори месните са пробвали първоначално с корда, а сега всички са с конци, а там са два пъти по скъпи от тук (проверих го). Така че препоръката ми е вземи си лека и качествена пръчка и макара за морска вода за до можеш да правиш по 250-300 хвърляния сутрин и вечер. Обикновенна пръчка и макара не биха издържали дори и един ден риболов особено ако има и удари на хубави риби. П.С. риболова е основно на туич, а с тези големи воблери е много трудно ако пръчката и макарата са ти тежки.
И не на последно място сега не е сезон за риболов на спининг от брега или поне е много слабо. Преди два дни говорих по телефона с месни там и казаха че излизала по някоя риба на 7-8 дни което е просто нищо. А за една две риби пътя не си струва да биеш над 1500 км. За момента по-добре е някъде по северна Гърция, но ако си решил да е о-в Корфу желая ти наслука.
Има и магострални такси - ако се качиш на магистралата от Комотини (т.е. минеш през Маказа, не знам от къде си) ще платиш 17,80 евро в едната посока и толкова в другата, т.е. около 36 евро.
Това е от мен. АКо има друго питай.
ГОЛ ШАРАН ...
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

MarviN написа:Ето поствам отговора и тук.
Здравей Колега. За компаниите на мен най-добра цена ми дадаха фирма "ЕЛЕНИ" успях да договоря ферибота с 50% отстъпка което ще рече че све едно платих само едната посока а отидах и се върнак. В цифри това е 3ма човека и една кола 70 евро .
И на нас тази фирма ни направи 50% отстъпка.
Иначе аз мога да допълня само -ластичен бинт за китката ако смяташ да риболовстваш активно!
:)
MarviN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MarviN »

radoadvokat написа: И на нас тази фирма ни направи 50% отстъпка.
Иначе аз мога да допълня само -ластичен бинт за китката ако смяташ да риболовстваш активно!
Да виж за бинта не се сетих. Толкова туич отдавна не бях правил. А за 4 дни ми се откачи ръката.
После не можех вечер да вдигам чашата с узо от болка. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
:D :D :D
ГОЛ ШАРАН ...
pax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pax »

Здравей!

Понеже съобщението продължава вече 20 мин. да ми виси в "Изходящи" налага се оттук да комуникирам.

Много благодаря за инфото! Доколкото разбирам, отстъпката е като вземеш билет и за връщането ? А конкретен час определя ли се или как?

По отношение на пръчката - най-обикновена е, макарата също. Просто спинингът не е моят риболов. Миналата година си изпробвах за втори път бомбардите, купени и пробвани веднъж през 2009г. Освен в Гърция другаде едва ли ще пробвам такъв риболов, а и там ще е за не повече от час-два сутрин. За толкова време не си струва да давам пари за по-сериозно оборудване Пръчката ми е TARGET на някаква фирма VIVA, води се Light spinning с акция 20-40гр. (подарък ми е от началото на века някъде), макарата е някакъв Eurohold и си е тежичка. Може би трябва да се разходя до един-два магазина и да питам дали могат да ми сменят водачите със сикови. Не съм се занимавал от ученик с такива ремонти и не ми се губи време. Ако не - каквото стане. Може да пробвам пак с бомбарда и накрая на линията - блесна. Имам и някакви два джъркбейта, каквото стане - такова. Основната цел не е риболов, а зяпане насам-натам и снимки, така че трябва да се съобразавам с останалите. Големи воблери нямам, може би ще си взема 1 за проба ...

Иначе аз ще ходя натам след няколко седмици, просто събирам информация отсега. Може дотогава да се постопли и да тръгне и там някакъв риболов.

Това за ластичния бинт е добра идея - на Тасос верно имах проблеми и с китката и в лакътната става. Благодаря!

MarviN написа:
radoadvokat написа: И на нас тази фирма ни направи 50% отстъпка.
Да виж за бинта не се сетих. Толкова туич отдавна не бях правил. А за 4 дни ми се откачи ръката.
После не можех вечер да вдигам чашата с узо от болка. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
:D :D :D
Аватар
blgmspt
новобранец
новобранец

Мнение от blgmspt »

MarviN,

Направи репортажче и за последното ходене ;)
k_vasilev
новобранец
новобранец

Мнение от k_vasilev »

Здравейте,
ще посетя Корфу краят на м. Септрември.
Ще се приготвя и за спининг и за риболов на дъно. Има ли някой опит с риболов през есента там на острова? Какви риби мога да търся от брега. Мерси предварително :)
MarviN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MarviN »

Всякакви риби можеш да ловиш на есен. Това е активния сезон за риболов.
Има лавраци, лефери синагриди на дъно (трябва някой да ти покаже местата).
На спининг от пристанищата..................
ГОЛ ШАРАН ...
k_vasilev
новобранец
новобранец

Мнение от k_vasilev »

Благодаря!
След почивката там, ще напиша или още от там, как вървят нещата :fishing2: :)
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”