Чувствителност на пръчката?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Чувствителност на пръчката?

Мнение от Мунчо »

danev69 написа:
Vid написа:... С колкото по-тънък конец ловя чувствителноста се увеличава най-вече при долния праг около 3-5гр.глави.
Пръчката от мен...бирата от теб и тествай колко ти е кеф. :wink:
Поздрави, колега, за наблюдението! Присъединявам се към него с всичките си гласове. :D
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Vid написа:
ribata402 написа:По принцип,колкото една бланка е по къса е и по чуствителна..проверено...
Ами нормално и логично.. То и с тока е така- от колкото по близо те тресне, толкоз по добре ще по усетиш... Това при еднакъФ волтаж де.
Само дето при пръчките е малко по различно, т.е. някоя с по дълга бланка може да е по чувствителна от тази с по къса.... И, май "волтажа" тук не е важен, а други неща.
Затова и отворих темата- за да споделят хората опита си.
Например, тааа пръчка била много чувствителна щото и липсвала корковата дръжка???
http://www.voblershop.com/1889/%D0%90%D ... %80%D0%B8/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ами наистина корка поема вибрациите и колега ,който има такава въдица,се чувства резонанаса и наистина та пере тока у лакътя :wink: ,просто звънка :roll:
Аз там съм пораснал...
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

bobo_33333 написа: Ами наистина корка поема вибрациите и колега ,който има такава въдица,се чувства резонанаса и наистина та пере тока у лакътя :wink: ,просто звънка :roll:
Бобо, мнението ме беше просто "резонансно", а не "укорно" спрямо теб....
Затова и цитирах тази гега, за да провокирам колегите да напишат опит в темата, защото за мен това е интересно и то е, защото 3-4 месеца ловя по реките с воблери, а останалите месеци със силикони при които чувствителността на бланката е от първостепенно значение.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
dancho.danev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dancho.danev »

Колега Vid виждам,че и теб те е захапало същото куче което до скоро хапеше и мен. Искаш да си заприходиш читава джиговица за риболов от лодка. Не знам колко са дълбоки водоемите които посещаваш но с глави 8-10гр. на Жребчево или Копринка си гарантирано валат, защото бялата там е на 20-30м. дълбочина през зимата. И дори да ползваш влакно 0,00001мм пак няма да разбереш кога си на дъното,а има ли малко вятър по добре изобщо не хвърляй.
Джигът от брега,на който без съмнение ти си добър,не е точно като джига от лодка.
Шиманото което си цитирал не съм ползвал но с Драгона съм ловил цял един ден,този на 2,45м 14-42гр.
Наистина "звъни" при всяко докосване на риба до примамката.В много случаи бялата не лапа а само натиска леко с глава силикона,това пипане без читава пръчка не не можеш да го отразиш винаги.
Драгона обаче има един съществен недостатък.Много е тежък и след 5-6часа риболов ме заболя китката. Така,че гледай и теглото. От скоро съм собственик на едно бижу 2,34м. 7-28гр. и само 133гр.тежко. Балансира се със 220гр. макара купено с помощта на един уважаван от мен и теб колега. За съжаление не съм я ползвал още в "бойни условия" и за това се въздържам от коментари за качествата и. Но след 01.04 и това ще стане, тогава разрешават щуката при мен.
Поздрави и успех с избора
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”