Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Замятане на леки примамки - как?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Замятане на леки примамки - как?
HLP PLS!!!
p.s. Парата предварително ли се снася за такива специфични поръчки?
p.s. Парата предварително ли се снася за такива специфични поръчки?
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
В началото написа
Иначе съм съгласен че
Подкрепям също и твърдението, че УЛ и Гари Лумис нямат почти нищо общо!
Няма нужда от подобни обещания, що'то после се вижда че темата е неизчерпаема!............ Темата е изчерпана за мен и повече не мисля да участвувам.
Иначе съм съгласен че
... реален ултралайт в диапазона 2.70-3.00 метра не съществува.
Подкрепям също и твърдението, че УЛ и Гари Лумис нямат почти нищо общо!
.........!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Много интересна подкрепа на нещо , като имаме предвид че именно бат Гари за първи път въвежда термина ултра лайт , ако тогава все още да билдва за Ламиглас . Демек след като той е задал определението значи съвсем спокойно може да прецени дали една въдица на еди колко си метра е със строй УЛ , другото са трактати на тема виждания . Ся ако се заровим в подразделите на "модернистичният" ултра лайт и различните виждания и тълкувания на базата , ще излезе доста дълга тема , в случаят обаче всичко е зададено точно на определена база , съответно когато спрягаме Гари и УЛ , имаме аксиомаcertate написа:...Подкрепям също и твърдението, че УЛ и Гари Лумис нямат почти нищо общо!

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
За да сме точни, искам да упомена конкретно, че използвания "Г.Лумис", визиран по-горе е модел STR 1141S GLX. Каталожния му тест, заявен от производителя, със закръгление е 2-11 гр, т.е. леко прехвърля лайтовия диапазон. Дори и "Г.Лумис" няма ултралайт с посочената дължина, ако изключим един модел за центърпин, който обаче се разминава със спининга и не е редно да го отнасяме тук.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
- kukukuka
- кандидат преподавател
слагай булдото и не му мисли много:)))
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
- robber_79
- ще става разбирач
остана само да предложим на колегата , да си купи мач .kukukuka написа:слагай булдото и не му мисли много:)))
- kukukuka
- кандидат преподавател
хората са измислили сбиролиното.ползвай го или си измисли нещо друго:)))
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
- Павел Иванов
В случаят виждам че колегата е "измислил" и взел най-правилното решение - решил е да си вземе подходяща въдица . Не мисля че риболова със сбиролино по Тунджа ще има някакво предимство , Мунчо съвсем подробно е упоменал за какво иде реч . Това че са го измислили не значи че са го направили универсално за всякакъв вид риболов .
Павел Иванов
Павел Иванов
Такааа, доста мислих последните дни и стигнах до следния извод - нямам кой знае колко фини примамки, с които да работя (особено по Тунджа) и си купих една "по-универсална" въдица с акция 10-40 и дължина 210.
Купих си и плетено 0.08 и с това сагата свършва
Вариантите с булдо и бомбарда категорично отпадат, така се губи красотата на спининга, според мен.
За протокола - въдицата е тази - https://www.google.com/search?q=formax+ ... B800%3B245" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодара на всички колеги за отделеното време!
Поздрави и наслука!

Вариантите с булдо и бомбарда категорично отпадат, така се губи красотата на спининга, според мен.
За протокола - въдицата е тази - https://www.google.com/search?q=formax+ ... B800%3B245" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодара на всички колеги за отделеното време!
Поздрави и наслука!
- kukukuka
- кандидат преподавател
виж на практика какво ще се получи.
- Павел Иванов
Видях , получи се .... смях

Павел Иванов
Павел Иванов
Нямам търпение да отида на реката да я пробвам, но мисля да си избера една нова макара и съответно имам един въпрос за това. Има ли значение какъв размер да е макарата (двойка, тройка, четворка) или просто да гледам баланса с пръта?
zlati84 написа:Такааа, доста мислих последните дни и стигнах до следния извод - нямам кой знае колко фини примамки, с които да работя (особено по Тунджа) и си купих една "по-универсална" въдица с акция 10-40 и дължина 210.
...
Ще се получи същото с няколко метра горница и абсолютна "глухота" на цялата система. Но за щастие няма да ловим ние с Павле с нея...

п.с. Един мъдър и добър човек - голям спинингист, вечна му памет, някога ми каза, че умните хора се учат от чуждите грешки, а другите - от собствените си. Защото опита се плаща. Аз моя съм си ги платил многократно...
- kukukuka
- кандидат преподавател
и аз моя го плащам и знам от кога съм по язовирите и от какво имам нужда.има хора които повече пишат отколкото практикуват .зевзеци колкото искаш и тук в форума бъка от тях.знам че нема начин да нема начин и това е в основата на всичко.Мунчо написа:zlati84 написа:Такааа, доста мислих последните дни и стигнах до следния извод - нямам кой знае колко фини примамки, с които да работя (особено по Тунджа) и си купих една "по-универсална" въдица с акция 10-40 и дължина 210.
...
Ще се получи същото с няколко метра горница и абсолютна "глухота" на цялата система. Но за щастие няма да ловим ние с Павле с нея...
п.с. Един мъдър и добър човек - голям спинингист, вечна му памет, някога ми каза, че умните хора се учат от чуждите грешки, а другите - от собствените си. Защото опита се плаща. Аз моя съм си ги платил многократно...
Вярно е, както и е вярно, че именно този подход е основата на андрешковските решения. А на едно андрешковско решение му липсва всичко градивно, за сметка на една примитивна "скопена" практичност...kukukuka написа:...знам че нема начин да нема начин и това е в основата на всичко.
И това наистина е последното ми мнение в темата. Както и във всякакви теми от подобно естество.