Най-доброто боло????

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

to10or
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Най-доброто боло????

Мнение от to10or »

Здравей,колега,първо честита ти нова придобивка!Пожелавам ти много извадени риби с нея.Моето лично мнение,обаче е,че за болонеза 6,00м,каквато търсиш,по-удачният размер от точно този модел макара на Shimano е 4000.Относно избора на боло според това,което си посочил като масови риби плюс очакваните бонуси,за мен лично боло 6,00м с тегло под 230 грама си е доста авантюрестично.Вярно е,че все пак в повечето от гореизброените болота са вложени най-новите технологии и материали,но въпреки всичко поне аз бих предпочел малко повече запас откъм тегло.Успех с избора!Поздрави от мен!
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

ТАРАЛЕЖ2 написа:
murphymet74 написа:
ТАРАЛЕЖ2 написа:http://milobg.com/index.php?route=produ ... ct_id=1249

Страхотна въдица!!
Колега ти да не си на таргет че рекламираш това което продаваш?
А по темата мога да кажа че бих заложил на Това. Е няма такъв кеф,особено ако лепнеш някоя "подводница"
Пич,аз винаги ще споделя с Вас,кое мисля за добро!!
Да! Въдицата,която предложих е уникална! Силна,мощна и стегната!!
Аз работя в този магазин и имам наблюдение върху качеството на продукта!!

Произведена е в Италия! В завода "Реглас"!
Какво предлагате като следпрдажбен сервиз?
peter74
новобранец
новобранец

Мнение от peter74 »

Това е доста добро: http://www.tomaxshop.com/catalog/trabuc ... -2494.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ТАРАЛЕЖ2
новобранец
новобранец

Мнение от ТАРАЛЕЖ2 »

Какво предлагате като следпрдажбен сервиз?

В "Мило",от тази година зареждаме през четири-пет месеца! Цените са доста намалени!!!
Не е проблем да се доставят резервни части,естествено ако ги има в Италия!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

ТАРАЛЕЖ2 написа:Какво предлагате като следпрдажбен сервиз?

В "Мило",от тази година зареждаме през четири-пет месеца! Цените са доста намалени!!!
Не е проблем да се доставят резервни части,естествено ако ги има в Италия!
A, как са цените на резервите - цена на секция или връх като % от цялата въдица? Напр. Шимано обезсмислят ремонта- частите доближават цената на целия артикул.Чупи-купи :twisted:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Благодаря на всички за съветите! Копирах темата и в другия форум-само 3 мнения, което е показателно, че майсторите са предимно тук :wink:

http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=57" onclick="window.open(this.href);return false;

След толкова ровене и тръскане открих, че настоящата ми болонеза (на линка) не отстъпва значително на върховите модели, при все че е от непрестижната марка ФОРМАКС. :idea:

Например в описанието на Трабукото чета- "Задната част е с диаметър от само 23 мм. - истинска научна фантастика" Вадя шублера - и при мен точно толкова, без да е "научна фантастика". Реалната дължина е 5.70. отговаря на теглото, с биофибри. Има най-издължените водачи, които съм виждал.Акцията е до 20 гр и е изпитано здрава. Горе-долу толкова си тежат и върховите модели с такава акция. Риби, то си е ясно че вади, най-големите са 4 кг шаран на платено и почти 2 кг дивак на топлия канал на АЕЦ. Фучал съм яко срещу вятъра, закачки, чукане в др.болонези- нищо.Има 2 сменени върха по моя вина- няма нещо което да не се счупи в тези ситуации.(заменяеми са с Браунинг)Резервни части няма.Тъй като е скъпа въдица за марката си, не се продава добре и е на изчерпване, но бих казал-НАЗАСЛУЖЕНО!

Нямам окончателно решение, ако придобия нещо ново ще се изфукам тук :wink:
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

ПРи избор на болонеза е много важно изначално да си дадеш ясна сметка точно за какво ще я ползваш, иначе добри болонези на шест метра много производители правят, обаче на седем ситуацията се променя драстично.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Bai Dobri написа:ПРи избор на болонеза е много важно изначално да си дадеш ясна сметка точно за какво ще я ползваш, иначе добри болонези на шест метра много производители правят, обаче на седем ситуацията се променя драстично.

За това съм твърдо за 6-ца.Ще я използвам само за кеф :wink: Кеф да имам хубава въдица за любимият си риболов на река, която да е естествено продължение на ръката; да ми качва адреналина, поглъщайки тласъците на рибата; да е оптималния компромис между тегло и здравина :!: :wink: Проблемът е че в БГ няма концентрирано място, където човек може да види и сравни моделите, които е набелязал, а нямам време и желание да обикалям.А и като всичко друго, топ моделите в БГ са по-скъпи.Прехода разхвърли приятели и роднини в Италия, Германия, Испания, Англия, САЩ, Канада. Ще я поръчам отвън, стига да знам какво.Определящо ще е сервиза-не може да се купува всяка година въдица над 500 лв.
trangelov
новобранец
новобранец

Мнение от trangelov »

От горепосочените болонези не съм държал само Милото. Стигнах до следните изводи:
1. Теглото на една болонеза на 6м. може да е малко по-голямо на кантар, но баланса да е доста по-добър(някои болонези просто "теглят" напред и те боли китката, след риболов).
2. След сравняване на болонези "една до друга" разбираш разликата.
3. Нямаш гаранция, че при дълги водачи няма да ти лепне влакното(имах и Шимано Спийдмастер), други са причините.
4. При положение че цената нямаше значение: исках Шимано Аспайер Ултра на 6м., но след сравнение една до друга с Колмик Фуиме - взех Колмика без колебание(по-добър баланс, твърдост, по-добре ми ляга в ръката и следгаранционното обслужване е бързо). Сега имам две болонези Колмик.
Успех в избора.
Аватар
garmina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от garmina »

Аз също ловя с Shimano ASPIRE ULTRA TE GT 5- 600,акция 4-20гр.
http://www.fishingtackle24.de/product_i ... gneseruten
Болото е уникално поне за мен :) кефа при ловене огромен и не съжалявам,че съм похарчил пари за такава въдица.Единствено ме човърка акцията.Ако купувам пак ще е ТЕ4 (3-15гр)...за още по-голямо удоволствие.За мен ТЕ5 има прекалено голям запас.
Също може да погледнеш и новия модел Shimano Fireblood TE GT 4.
http://www.fishingtackle24.de/product_i ... gneseruten

Взех такава на 7м. с тази акция ТЕ4 и пак мога да кажа,че болото е уникално.На платено го тествах с големи риби-нямам грижи и за това си мисля,че и Аспаяра с по-малка акция ще ми пасне още по-добре :)

П.П. За този модел Fireblood мисля,че замества Antaresa който също е безценна въдица и си е пак висок клас.Имам 6-ца и от него,но от както притежавам първите две Антареса седи в калъфа 8)

Избора е изцяло твой,но те уверявам,че класните въдици са си....ще разбереш сам и няма да съжаляваш,щом може да си го позволиш :drinkers:
ТАРАЛЕЖ2
новобранец
новобранец

Мнение от ТАРАЛЕЖ2 »

Мое мнение е,че по-добрите болонези от даден клас са Италиански марки,спрямо всички други!!
Самото име го подсказва-идва от град Болоня! Около него има доста реки!
Лично аз намерих доста разлики между Италиански топ модели и Японски такива!
На първо място материалът,после брой водачи. На финала е и мястото на макародържача!!
Мое наблюдение е,че всичко произведено в завод "Реглас",в Италия е перфектно!!! Като строй и визия!
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Щом решаващ е сервиза, взимай COLMIC FIUME - уникална и фина въдица!
Ако решаващ ти е кефа взимай Shimano Aspire - лека и елегантна!
Аз и от двете имам и всяка си има своето си място и предназначение, а за капак и MAVER LAZER - мощен и държелив, та болонези вече не търся.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Наско Колмика е убийствен,знаеш кой:) Бих се насочил към Мавер или Колмик!Не че нямам и изпълнения на Шимано:)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”